Στο γήπεδο δεν έπεσε ποτέ ο Ηρακλής!

Στο γήπεδο δεν έπεσε ποτέ ο Ηρακλής!

Γιώργος Ντυμένος
Στο γήπεδο δεν έπεσε ποτέ ο Ηρακλής!

bet365

Ο Ηρακλής πέτυχε το 2017 ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα», όμως λύγισε από τα πολλά οικονομικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν και πλέον καλείται από την αρχή να... χτίσει στα «χωράφια» της Γ΄εθνικής!
Θεωρητικά ήταν μία καταστροφική χρονιά. Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που τον ταλάνιζαν και πλέον, συμμετέχει στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Ωστόσο ο αγωνιστικός «άθλος» που πέτυχε ο Γηραιός, έκλεψε την παράσταση. Οι Θεσσαλονικείς ναι μεν έπεσαν, αλλά για λόγους εκτός των τεσσάρων γραμμών. Οπως είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2011. Μέσα στον ασβέστη και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, διέγραψαν το 2017 μία φανταστική πορεία. Το ρεκόρ τους στη μεγάλη κατηγορία ήταν 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες, κάτι που όχι απλά τους ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, αλλά στο φινάλε της σεζόν 2016/17 ήταν στην Τρίπολη βαθμολογικά αδιάφοροι.
Πλέον εκείνη η... παρέα σκόρπισε, αλλά θα μνημονεύεται για πάντα ως μία που συντέλεσε ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα». Ο Ηρακλής τη χρονιά που πέρασε απέκτησε πολλούς φίλους και κέρδισε αρκετές συμπάθειες, ανάμεσα στη φίλαθλη κοινή γνώμη.
Ας δούμε τι μας μένει από την παρουσία του Γηραιού μέσα στο 2017. Που ξεκίνησε «στραβά». Στις 3 του Ιανουαρίου υποδέχθηκε την Ξάνθη, έχασε με 1-0 (Γιουνές στο 55'), ενώ στο 85' αποβλήθηκε ο Περόνε.
Εκείνη τη στιγμή ουδείς πλην των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν πίστευε στην παραμονή. Απαντες τους είχαν ξεγράψει.
Τα πρώτα χαμόγελα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη του μήνα. Οι 4 βαθμοί κόντρα στη Βέροια (1-1 εντός, 2-0 εκτός) έδωσαν μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Το... χαρτί έδειχνε να γυρίζει, ενώ οι χειμερινές προσθήκες (Τζανετόπουλος, Μπαστακός, Δώνης, Αργυρόπουλος και άλλοι), άλλαξαν ριζικά την εικόνα της ομάδας. Που πλέον, είχε τη «σφραγίδα» του Σάββα Παντελίδη. Ο οποίος την ανέλαβε στις αρχές του Νοεμβρίου και έδειξε έτοιμος να φέρει εις πέρας μία άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Η συνέχεια έδειχνε δύσκολη. Παρέμεινε χωρίς νίκη για 9 σερί ματς, όμως οι ισοπαλίες κόντρα σε Πανθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και οι εμφανίσεις του σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη, άφηναν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Παράλληλα και τα άλλα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά. Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στις 5 Απριλίου. Η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό χαρακτηρίζονταν, και δικαίως, ως η «μητέρα των μαχών».
Ο 52χρονος τεχνικός πραγματοποίησε λίγο πριν τη σέντρα μία συγκλονιστική ομιλία και το γκολ του Δώνη, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Που πλέον, όριζε την τύχη της. Με τρία παιχνίδια να απομένουν, η υπόθεση παραμονή εξαρτώταν από εκείνη. Το 3-0 στα Γιάννινα πιστοποίησε πως στην Μίκρα ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, αλλά η διοίκηση παρέμενε άφαντη. Οι παίκτες έκαναν αποχή, ωστόσο επέστρεψαν στις προπονήσεις και στις 23 Απριλίου, μετά το 2-1 επί του Παναιτωλικού, εξασφάλισαν μαθηματικά τη «σωτηρία» τους. Μία ποδοσφαιρική εποποιία είχε μόλις ολοκληρωθεί.
Ωστόσο εκτός γηπέδου η κατάσταση ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι παράγοντες (μεγαλομέτοχος και μη) παρέμεναν άφαντοι, στους παίκτες μεταφέρονταν υποσχέσεις επί υποσχέσεων και τελικά στις 10 Ιουλίου έγινε επίσημο. Ο Ηρακλής δεν θα συμμετείχε στη Σούπερ Λιγκ της επόμενης σεζόν. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν. Τα χρέη ήταν πολλά ώστε να μεταφερθούν στη Football League και για αυτό δήλωσε συμμετοχή στη Γ' Εθνική. Οπου και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Αρη Παλαιοχωρίου.
Ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της ομάδας Σάββας Παντελίδης, είναι πλέον στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι «πρωταγωνιστές» του παραμυθιού φοράνε άλλες φανέλες. Το φινάλε έδειχνε αναπόφευκτο.
Αλλά στο Καυταντζόγλειο έχουν σφυρηλατηθεί από τις κακουχίες και είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα επιστρέψουν. Με μικρό μέσο όρο ηλικίας και μία «βαριά» φανέλα, δίνουν τη μάχη τους.
Το conspet ήταν να αναφερθούμε από εδώ στο ματς «κλειδί». Οταν μία ομάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Οι πολλοί θα θεωρήσουν, και ορθώς, το 1-0 επί του Λεβαδειακού. Αν όμως δεν είχε προηγηθεί το 2-0 της Βέροιας στις 25 Ιανουαρίου, ίσως να μην έφτανε ποτέ μέχρι το τέλος.
Αλλωστε ακόμη και όταν ήρθαν τα «κολλητά» θετικά αποτελέσματα, βρέθηκε κοντά στη διάλυση. Η αποχή στα μέσα του Απριλίου παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα. Οι παίκτες είχαν και έχουν ακόμη 100% δίκιο και απέδειξαν πως ξέρουν να τιμούν τη φανέλα του Ηρακλή, όταν και επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους.
Κακά τα ψέμματα όμως, εάν ενέμεναν τότε στην απόφασή τους , θα είχαν τιναχθεί όλα στον... αέρα. Δεν το έπραξαν, σεβόμενοι την ομάδα που έπαιζαν. Ηθικά μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου.
 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα