Βαφειάδης: «Αν βοηθήσουμε όλοι ο Ηρακλής θα γιγαντωθεί»

Βαφειάδης: «Αν βοηθήσουμε όλοι ο Ηρακλής θα γιγαντωθεί»

Gazzetta team
Βαφειάδης: «Αν βοηθήσουμε όλοι ο Ηρακλής θα γιγαντωθεί»

bet365

Πεπεισμένος πως ο Ηρακλής θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του χάρη στη βοήθεια του κόσμου του, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Βαφειάδης.

Ο Νίκος Βαφειάδης φιλοξενήθηκε στον Metropolis 95.5, όπου ανέφερε πως ο Γηραιός ανήκει πλέον στον κόσμο του, ενώ μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, αλλά και την πιθανότητα προσέλκυσης κάποιου επενδυτή στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν αρκεί η μέχρι στιγμής χρηματοδότηση από τον κόσμο: «Οι οπαδοί έχουν βοηθήσει σημαντικά με την οικονομική βοήθεια που παρέχουν. Θα πρέπει όμως να επιστρέψει και ο απλός κόσμος στο γήπεδο. Στην κίνηση των διαρκείας βλέπουμε πως μόνο οι οργανωμένοι έχουν ανταποκριθεί σημαντικά. Ο απλός κόσμος πρέπει να καταλάβει πως ο Ηρακλής έχει περάσει πλέον σε άτομα που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου και θα πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο παρά τη δυσαρέσκεια και τη στεναχώρια του. Περισσότερο πικραμένοι από εμάς δεν νομίζω να είναι κανείς, αλλά είμασταν εδώ σχηματίζοντας και την επιτροπή σωτηρίας. Αυτό που προέχει όμως είναι η σωτηρία του Ηρακλή. Η ομάδα μας πρέπει να πατήσει γερά στα πόδια της. Ο Ηρακλής είναι πλέον ξεκάθαρα ομάδα του κόσμου του. Αν βοηθήσουμε όλοι τον Ηρακλή, είναι σίγουρο πως θα γιγαντωθεί. Ο Ηρακλής έχει πάρα πολύ κόσμο και κάθε ευρώ που μπαίνει στα ταμία της ομάδας, πιάνει τόπο».

Για το αν θα «βγει» η χρονιά αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος: «Κάθε μέρα γίνονται ραντεβού. Προσπαθούμε να ανοίξουμε πόρτες που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κλειστές, λόγω του κ. Παπαθανασάκη. Γι’ αυτό έχουμε συναντήσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. Από αυτά που έχουμε ακούσει ότι είχε κάνει, συμπεραίνουμε πως ο Ηρακλής δε λειτουργούσε σαν μία σοβαρή εταιρία, αλλά συμπεριφερόταν σαν ερασιτεχνικό σωματείο. Πραγματικά ο κ. Παπαθανασάκης δημιούργησε τεράστια προβλήματα και τώρα προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα θα έρθουν έσοδα κι από άλλες πηγές στη συνέχεια. Πλέον, και με τη βοήθεια του κόσμου, όλα λειτουργούν ομαλά και όλα πληρώνονται στην ώρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η Γ’ Εθνική δεν απαιτεί προπονητή τερματοφυλάκων, αλλά η ομάδα μας διαθέτει άνθρωπο σ’ αυτή τη θέση. Υπάρχουν δύο φυσιοθεραπευτές, υπάρχουν γιατροί και γενικότερα υπάρχει η απαραίτητη στελέχωση και βαδίζουμε σε επαγγελματικά πρότυπα».

Για τον φετινό προϋπολογισμό της ομάδας και για το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται η ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς: «Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε κάθε εβδομάδα σαν ΔΣ συμβούλιο. Προσπαθούμε να κατηγοριοποιούμε τις συναντήσεις μας και υπάρχουν ομάδες εργασίας που τις πραγματοποιούν. Τα λεφτά που χρειάζονται δεν είναι πολλά, γιατί η δυναμική του Ηρακλή από μόνη της μπορεί να τα αποφέρει. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος και δύσπιστος. Η διαφορά όμως είναι πως τώρα υπάρχουν πλέον μέσα στο συμβούλιο αναγνωρισμένοι Ηρακληδείς που τους γνωρίζει και τους εμπιστεύεται ο κόσμος. Αν ο κόσμος αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για να καλυφθεί το μπάτζετ της φετινής χρονιάς. Αν ο Ηρακλής δεν αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα είναι σίγουρο πως θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό του».

Για το αν η προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του Ηρακλή είναι ικανή ώστε να προσελκύσει κάποιον επενδυτή: «Εμείς βαδίζουμε βήμα βήμα. Μακάρι στην πορεία να βρεθεί ένας σωστός χρηματοδότης. Ο Ηρακλής δεν πρέπει να ξαναπεράσει τα ίδια. Μαζί με την τίμια συμφωνία που θα γίνει μεταξύ των ανθρώπων του Ηρακλή και του πιθανού επενδυτή, η ομάδα θα ξαναφτάσει στη φυσική της θέση. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, θα πρέπει πρώτα ο Ηρακλής να αποτινάξει από πάνω του την εικόνα του προβληματικού σωματείου. Ο Ηρακλής έχει την ιδιομορφία πως είναι ανυπότακτος αλλά είχε την ατυχία να έχει μικρούς παράγοντες που δεν αρμόζουν στο κύρος και στην ιστορία του».

Για την πιθανή εμπλοκή του κ. Θεοδωρίδη στα διοικητικά: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η μεταγραφή του Τάι έγινε από φίλαθλο του Ηρακλή που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Μάλιστα είναι προς τιμήν του, πως κάλυψε όλο το κόστος του συμβολαίου του παίκτη. Ο κ. Θεοδωρίδης όντως έρχεται και βλέπει τα παιχνίδια στο Καυτανζόγλειο, αλλά δεν υπάρχει κάποια επαφή μαζί του. Μπορεί όντως να ενδιαφέρεται, απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Όταν έρθει η ώρα θα βρει ο Ηρακλής τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τον οδηγήσει εκεί που ανήκει».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα