Σεγκιρί: «Θυμάμαι ντέρμπι με τον Ηρακλή που ξεκίνησε στις 21.00 και φύγαμε στις 04.00 τα ξημερώματα»

Σεγκιρί: «Θυμάμαι ντέρμπι με τον Ηρακλή που ξεκίνησε στις 21.00 και φύγαμε στις 04.00 τα ξημερώματα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Σεγκιρί: «Θυμάμαι ντέρμπι με τον Ηρακλή που ξεκίνησε στις 21.00 και φύγαμε στις 04.00 τα ξημερώματα»

bet365

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ηρακλή, Μπαρκ Σεγκιρί κατακεραύνωσε σε γαλλική ιστοσελίδα τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ενώ μίλησε για τον Ολυμπιακό και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Ο Γαλλοαλγερινός μπακ έμεινε για δύο σεζόν στον Ηρακλή (2004/06) συνδυάζοντας την παρουσία με την εξαιρετική ομάδα του Σάββα Κωφίδη που κατατρόπωνε όλους τους αντιπάλους της στο «Καυταντζόγλειο». Ο Σεγκιρί μιλώντας στην ιστοσελίδα «footballski» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Σέρχιο Μαρκαριάν από τον οποίο δεν αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Θα είμαι ειλικρινής δίχως να μασήσω τα λόγια μου. Δεν ήταν καλός προπονητής, έμεινε για έξι μήνες. Όταν ήρθε προωθούσε έναν νεαρό παίκτη του οποίου ο ατζέντης ήταν φίλος του. Προσπάθησε να αλλάξει την τακτική και τις θέσεις των ποδοσφαιριστών. Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια, ο πρόεδρος γρήγορα αποφάσισε πως έπρεπε να σταματήσει. Δεν ήταν προπονητής για τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ήταν πολύ μαλθακός».

Ο άλλοτε μπακ του «Γηραιού» ξεχώρισε τον Ολυμπιακό από τις ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την εποχή.

«Στην πρώτη χρονιά μου, ο Ολυμπιακός ήδη είχε καλούς παίκτες. Ο Ριβάλντο δεν είναι αμελητέα ποσότητα, όπως και ο Οκκάς. Είχαν διεθνείς παίκτες από διάφορες χώρες. Οι διαιτητές σφύριζαν πιο εύκολα για αυτός, αλλά το ίδιο συνέβαινε για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα γίνει μεγάλη ομάδα. Έφεραν τον Ριβάλντο, όχι και τόσο αργά στην καριέρα του. Εμείς νικήσαμε τους πάντες στην έδρα μας, αλλά φιλοδοξία μας ήταν η κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Έπρεπε να βασιστούμε στις δυνάμεις μας. Όλοι ήταν χαρούμενοι για μας. Το αξίζαμε γιατί ήμασταν ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται από την διαιτησία. Το έλεγε και ο Σισέ στα media. Είχε δίκιο. Είναι πιο εύκολο να καταλογίσεις πέναλτι σε μια μεγάλη ομάδα».

Από τα ευτράπελα που έζησε ο Σεγκιρί στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεχώρισε ένα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεκίνησε βράδυ και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα!

«Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο. Στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόμουν είχαμε δώσει πολλά ντέρμπι κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Θυμάμαι ένα ματς ξεκίνησε 9 το βράδυ και φύγαμε από το γήπεδο στις 4 τα ξημερώματα. Αυτά είναι τρομακτικά πράγματα, αλλά και καταστάσεις που πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν ζήσει».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα