Το στοίχημα το έχει κερδίσει ήδη ο Κατσουράνης

Το στοίχημα το έχει κερδίσει ήδη ο Κατσουράνης

Φώτης Καρακούσης
Το στοίχημα το έχει κερδίσει ήδη ο Κατσουράνης

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την Παναχαϊκή και το στοίχημα που ήδη έχει κερδίσει και με το παραπάνω ο Κώστας Κατσουράνης.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Για την φετινή Παναχαϊκή έχουν γραφτεί πολλά και είναι σίγουρο πως θα γραφτούν πολλά περισσότερα, ακόμα και αν οι Πατρινοί δεν καταφέρουν να ανέβουν στην Super League. Άλλωστε αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, με τις ίδιες ιδέες και την ίδια προσπάθεια, η άνοδος θα έρθει, είτε φέτος, είτε σε έναν χρόνο, είτε σε δύο.

Το σημαντικό είναι αυτό που έχει καταφέρει η συγκεκριμένη ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και που πριν έναν χρόνο έμοιαζε απίθανο. Αναφέρομαι στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και όχι μόνο. Στο ό,τι η Παναχαϊκή γίνεται πλέον ένα εξαιρετικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, γίνεται θέμα συζήτησης στην καθημερινότητα του κόσμου, γίνεται η Κυριακάτικη ανάγκη για πολλούς.

Προσωπικά όταν τον Ιανουάριο του 2017 είχα βρεθεί στην Παναχαϊκή σε αγώνα της Γ' Εθνικής και είχα ακούσει τον Κώστα Κατσουράνη να μας τονίζει πως στόχος του είναι να γίνουν όλοι στην Πάτρα Παναχαϊκή, θεώρησα τα λόγια αυτά υπερβολικά. Όσοι έχουν μεγαλώσει στην επαρχία γνωρίζουν πως στις πόλεις αυτές ο κόσμος πρώτα είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και μετά την ομάδα της περιοχής του.

Ειδικά στο θέμα των οπαδών, αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο. Στην Πάτρα μάλιστα για πολλά χρόνια οι σύνδεσμοι των «πράσινων», «ερυθρόλευκων» και «κιτρινόμαυρων» θεωρούνταν και ήταν από τους πιο δυναμικούς των συγκεκριμένω ομάδων στην επαρχία. Για να είμαστε ακριβείς, αυτό δεν έχει αλλάξει δραματικά.

Αυτό που ωστόσο έχει αλλάξει είναι πως η λογική του Κατσουράνη έχει αρχίσει να πιάνει. Ο κάτοχος του Euro με την Εθνική το 2004, μας είχε πει πως το να καταφέρει να γίνουν οι Πατρινοί πρώτα Παναχαϊκή μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά είχε σχέδιο και αυτό το σχέδιο φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, κάθε βδομάδα μέλη των «ροσσονέρι» πήγαιναν και συνεχίζουν να πηγαίνουν σε σχολεία της πόλης. Μιλάνε στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά για την Παναχαϊκή, δίνουν δώρα, προσφέρουν κάποιες φορές και εισιτήρια και κυρίως δείχνουν πως στην πόλη τους υπάρχει μια ομάδα διαφορετική που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό αλλά με υγιές τρόπο.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως ειδικά στην χώρα μας (αλλά και στην μεγάλη πλειονότητα για να είμαστε σωστοί), όταν είσαι μια ομάδα δύσκολα την αλλάζεις. Όσοι δηλαδή είναι πάνω από 20 και έχουν προτιμήσει κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες, είναι δεδομένο πως δεν θα αλλάξουν. Αυτό ο «Κατσούρ» το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και γι' αυτό «χτύπησε» και συνεχίζει να... χτυπάει στους μικρούς, να φτιάχνει τους φιλάθλους του αύριο και να το κάνει με σωστό και αγνό τρόπο.

Ένας τρόπος που είναι ξεκάθαρο πως ως τώρα έχει βρει ανταπόκριση. Η Παναχαϊκή έχει καταφέρει να έχει πάνω από 3.500 με 4.000 κόσμο σε κάθε ματς, ενώ με τον Άρη οι φίλοι της ξεπέρασαν τις 7.500. Το ηφαίστειο όπως έγραφαν και στο κορεό οι οπαδοί των... ροσσονέρι είναι έτοιμο να ξυπνήσει και το στοίχημα του Κατσουράνη να κερδιθεί.

Ακόμα βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος, ειδικά αν υπάρξουν και αγωνιστικές αποτυχίες, ωστόσο η αρχή έχει γίνει και είναι εξαιρετική. Η Παναχαϊκή εκτός της... μάχης για την άνοδο μπορεί και πάλι να γίνει η ομάδα της πόλης, μιας πόλης που τις τελευταίες δεκαετίες έχει περάσει πολλά βλέποντας μεγάλες επιχειρήσεις να κλείνουν και την ανεργία να φτάνει στον Θεό. Αυτή η πόλη έχει πάλι σημείο αναφοράς τους... ροσσονέρι και όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο περιμένουν να δουν αυτή την έκρηξη του ηφαιστείου με την ελπίδα να παρασύρει και άλλα ηφαίστεια που είναι ανενεργά και λείπουν τόσο από το ποδόσφαιρό μας...

ΥΓ: Όπως πολύ σωστά έγραψαν οι άνθρωποι της Παναχαϊκής στο Facebook, η αντίδραση του κόσμου μετά την ισοπαλία και μάλιστα στα τελευταία λεπτά, ήταν η μεγαλύτερη νίκη για την ομάδα τους. Είναι σπουδαίο πράγμα να χάνεις ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό την άνοδο μετά το 1-1 και αντί να γκρινιάζεις να αποθεώνεις τους παίκτες. Αυτό είναι ποδοσφαιρική υγεία στον απόλυτο βαθμό.

ΥΓ1: Καλά βέβαια όλα αυτά, αλλά άμεσα θα πρέπει να βρεθεί και ο ηλίθιος που πέταξε το ποτήρι στον Σπανό. Κάτι που δεν είναι κάτι απλό για να περάσει έτσι, ειδικά την στιγμή που ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν για ένα ρολό χαρτί που χτύπησε τον Γκαρθία. Να βρεθεί άμεσα ο ηλίθιος και να τιμωρηθεί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα