Παναχαϊκή - Άρης 1-1

Παναχαϊκή - Άρης 1-1

bet365

Η Παναχαϊκή με τη στήριξη 8000 (!!!) φίλων της κρατούσε ως το 88' το πολύτιμο 1-0 που την έβαζε γερά στο κόλπο της ανόδου! Σε εκείνο το λεπτό, με απευθείας φάουλ ο Ντούνης ισοφάρισε για τον Άρη και το 1-1, έστειλε πάλι πρώτους τους «κίτρινους» με συγκάτοικο τον ΟΦΗ!

Παναχαϊκή και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Πάτρα με 1-1 με τον Μάρκο Ντούνη να λυτρώνει τους «κίτρινους» στο 88ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ σ’ ένα παιχνίδι πλούσιο σε ένταση, με τρεις αποβολές. Έτσι διατηρήθηκε η διαφορά των επτά βαθμών υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Οι προσωπικές επαφές ήταν πολλές, ο διαιτητής Λάμπρου για να κρατήσει «ελεγχόμενη» την κατάσταση προχώρησε στον καταλογισμό 31 φάουλ κι αυτό το σκηνικό κάθε άλλο παρά βοήθησε στη δημιουργία φάσεων. Για την ακρίβεια, αυτές ήταν μόλις δύο. Η Παναχαϊκή είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας η οποία έφτασε έως το 61% στο πρώτο 20πτο του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε κάπως τα πράγματα.

Οι «κίτρινοι» είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους, συμβιβάστηκαν με έναν παθητικό ρόλο, στην πραγματικότητα τους ενδιέφερε περισσότερο η άμυνα παρά η επίθεση, με χαρακτηριστικό γεγονός ότι σε διάστημα 45 λεπτών μόλις μία φορά επιτέθηκαν οργανωμένα αλλάζοντας περισσότερες από 6-7 πάσες. Βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 22ο λεπτό όταν ο Μπούρμπος βγήκε νικητής από τις κόντρες, πάσαρε στον Παυλίδη εντός της περιοχής αλλά αυτός… βρήκε αέρα ενώ ο Κάσσος σε κενή εστία σκόνταψε και μόλις που ακούμπησε την μπάλα.

Η Παναχαϊκή είχε τον έλεγχο αλλά για 42 αγωνιστικά λεπτά δεν έκανε τίποτε ουσιαστικό για να σκοράρει. Κάποιες εμπνεύσεις του Ελευθεριάδη από την αριστερή πλευρά σε συνδυασμό με σέντρες. Στο 43ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό (σοβαρό) λάθος της άμυνας του Άρη. Ο Ελευθεριάδης αρχικά «αποδέσμευσε» την μπάλα από το διπλό μαρκάρισμα, ο Βαλεριάνος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει την μπάλα προ του Φωτάκη, ο τελευταίος επιχείρησε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και μετά την απόκρουση του Αναγνωστόπουλου ο Ελευθεριάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία του καθώς πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Στο 49ο λεπτό Πλατέλλας σούταρε από πλάγια θέση (εκτός περιοχής) και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Διαμαντόπουλος κέρδισε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε σωστή αντίδραση. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με μία ακόμη ευκαιρία για τον Άρη όπου ο Βρονταράς μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Πλατέλλα.

Η Παναχαϊκή δεν ρίσκαρε όσο στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, αλλά η σπουδαιότερη φάση της στο πρώτο 15πτο του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από στημένη φάση, όπου ο Μωραΐτης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ του Αναγνωστόπουλου.

Λίγο πριν το 60ο λεπτό ο Δημήτρη Σπανός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Αντικατέστησε τον Παυλίδη με τον Ντούνη και άλλαξε τον ρόλο του Πλατέλλα ο οποίος αγωνίστηκε πίσω από τον Διαμαντόπουλο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αυτή η αλλαγή κάθε άλλο παρά συνετέλεσε στη διατήρηση του σκηνικού για τον Άρη καθώς η Παναχαϊκή ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 60’ και με αιχμή τον Ελευθεριάδη προσπάθησε για το δεύτερο γκολ. Στο 75’ έχασε μάλιστα σπουδαία ευκαιρία καθώς μετά από λάθος του Βαλεριάνου και με παίκτη παραπάνω στην κόντρα, ο Μωραΐτης βρέθηκε απέναντι στον Αναγνωστόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη απομάκρυνε σωτήρια για την ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπανός έπαιξε τα ρέστα του με την είσοδο και του Μιχάλη Μπαστακού στο παιχνίδι. Στο 88ο λεπτό ο Μάρκος Ντούνης λύτρωσε την ομάδα του καθώς με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Δύο λεπτά αργότερα ο Γιώργος Βαλεριάνος είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά από παρεξήγηση μεταξύ του Μπαστακού με τον Ντάσιο ο διαιτητής Λάμπρου απέβαλε και τους δύο ποδοσφαιριστές με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λουμπαρδέλας, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος, Σωτηράκος, Γκίνο(Παναχαϊκή), Δεληζήσης, Πλατέλλας(Αρης)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος(67’ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (59’ Γκίνο), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος(79’ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου(83’ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης (58’ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος(75’ Πασάς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Κλικ» από το ντέρμπι Παναχαϊκή-Άρης! (pics)

Γκολ η Παναχαϊκή και στις... φλόγες η Πάτρα! (vid)

Κατσουράνης: «Επικίνδυνος, αλλά συνεχίζουμε!»

Το χειροκρότημα των οπαδών της Παναχαϊκής στους ποδοσφαιριστές (vid)

Το τρομερό κορεό των οπαδών της Παναχαϊκής (pics & vid)

Ένταση και δύο αποβολές μετά την ισοφάριση (vids)

Ποτήρι με καφέ χτύπησε τον Σπανό στη λήξη του Παναχαϊκή - Άρης (vid)

To απευθείας φάουλ του Ντούνη που έκανε το 1-1 (vids)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα