Άρης - Εργοτέλης 3-0 (vid)

Άρης - Εργοτέλης 3-0 (vid)

bet365

O Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-0 του Εργοτέλη και μαζί με αυτή γύρισε και στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League.

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε του Εργοτέλη στο Κλεάνθης Βικελίδης με 3-0. Πλατέλλας, Κάσσος και Χαντί σημείωσαν τα γκολ για τους «κίτρινους» οι οποίοι επέστρεψαν στην κορυφή της Football League.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του κλασικού τρόπου παιχνιδιού του Εργοτέλη. Ο τελευταίος, παίζοντας με τον χρόνο ουσιαστικά «άρπαξε» την κατοχή της μπάλας διατηρώντας ποσοστό άνω του 55% σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ξεκινώντας τις επιθέσεις του από τον τερματοφύλακα, περιμένοντας την πίεση του Άρη ούτως ώστε να βρει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι ήταν βιαστικοί και επιπόλαιοι στον τρόπο ανάπτυξής τους, οι γραμμές έμοιαζαν αποκομμένες ενώ η τοποθέτηση του Νίκιτς δίπλα στον Μουμίν στα κεντρικά χαφ κάθε άλλο παρά βοήθησε στη δημιουργία παιχνιδιού δεδομένου του ότι στο ίδιο διάστημα ο Άρης δεν πήρε πράγματα από τους ακραίους χαφ του(Πλατέλλα, Κάσσο). Ακόμη και στις 2-3 φάσεις όπου φάνηκαν απειλητικοί τους έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η καλύτερη στιγμή για τους «κίτρινους» ήταν αυτού του 4ου λεπτού με τον Διαμαντόπουλο ο οποίος από πλάγια θέση είχε κακό «τελείωμα». Ακολούθησαν δύο σουτ από τους Παυλίδη-Πλατέλλα στο 20ο και 24ο λεπτό. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον Εργοτέλη με το σουτ του Μπουτσάκη αναγκάζοντας τον Αναγνωστόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ (0-0) και με τον Δημήτρη Σπανό να αποδοκιμάζεται κατά την αποχώρησή του.

Ο Άρης ξεκίνησε με περισσότερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο ενώ η αγωνιστική άνοδος του Νίκιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του Σπανού. Στο 47ο λεπτό ο Βαγγέλης Πλατέλλας σκόραρε αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο επιθετικός των «κίτρινων» ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά αργότερα ο Δεληζήσης – μετά από εκτέλεση φάουλ – κέρδισε την κεφαλιά αλλά ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε την μπάλα για να ακολουθήσει – στο αμέσως επόμενο λεπτό – μια ακόμη κεφαλιά (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) του Κάσσου.

Στο 54ο λεπτό ο Μπουτσάκης ανέτρεψε τον Κάσσο εντός της περιοχής, ο διαιτητής Ρούσης καταλόγισε το πέναλτι και ο Πλατέλλας έκανε το 1-0 για τον Άρη. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να φανεί απειλητικός στις προσπάθειές του. Αντιθέτως, ο Άρης πλησίασε στο δεύτερο γκολ με τον Πλατέλλα στο 67ο λεπτό. Ο βραχύσωμος επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή, απέφυγε έναν αμυντικό του Εργοτέλη αλλά ο Κατσιμήτρος – με το πόδι – απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία για να «τελειώσει» το παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Σόουζα η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κατσιμήτρου και στην επαναφορά ο Κάσσος σούταρε πάνω την εστία του Εργοτέλη. Αυτό που δεν κατάφερε εκείνη τη στιγμή, ο Κάσσος το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα. Με την άμυνα του Εργοτέλη να είναι εντελώς ανοργάνωτη, ο Νίκιτς με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κάσσο στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-0.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λούκα Μιλούνοβιτς πάτησε άσχημα στο γήπεδο, χτύπησε στο αριστερό πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Άρης τριπλασίασε τα τέρματά του με τον Χαντί ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κατσιμήτρος έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα(3-0).

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Παυλίδης, Νίκιτς, Διαμαντόπουλος, Μουμίν(Άρης), Μπάτζιος(Εργοτέλης).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Κανακούδης, Μουμίν, Νίκιτς, Κάσσος, Πλατέλλας(88’ Χαντί), Παυλίδης(52’ Ντούνης) Διαμαντόπουλος(77’ Μιλούνοβιτς).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Σταματάκος, Τσέλιος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Μπουτσάκης(75’ Βογιατζής), Σταμόπουλος(81’ Μανουσάκης), Ροβίθης (42′ Μπουρσέλης), Κάϊπερς, Έφορντ, Πάτας

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα