Σκοράρει στις… καθυστερήσεις και από στατικές φάσεις

Σκοράρει στις… καθυστερήσεις και από στατικές φάσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σκοράρει στις… καθυστερήσεις και από στατικές φάσεις

bet365

Απέναντι σε ομάδες με άκρως αμυντικό προσανατολισμό, η αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις είναι απαραίτητο συστατικό, αυτό έχει ο Άρης και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έτσι έχει σκοράρει 54% των τερμάτων του.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η ικανότητα μιας ομάδας να «βρίσκει» γκολ στις στατικές φάσεις είναι στην εξίσωση κάθε παιχνιδιού. Κυρίως σε αυτά του Άρη καθώς έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που έχουν ως προτεραιότητα την άμυνα με συνέπεια να δυσκολεύεται να βρει χώρους για να δημιουργήσει. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι «κίτρινοι» όχι απλά βελτίωσαν τον τρόπο λειτουργίας τους στις στατικές φάσεις αλλά στους τελευταίους αγώνες είναι η πηγή εξασφάλισης βαθμών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έτσι σκόραραν απέναντι στη Σπάρτη, από στατικές φάσεις προήλθαν επίσης και τα δύο γκολ απέναντι στον Πανσερραϊκό. Συνολικά, ο Άρης έχει σημειώσει – από στημένες φάσεις – τα 15 από τα 28 συνολικά τέρματά του. Δηλαδή, περίπου το 54%.

Ένα δεύτερο στατιστικό στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον σχετίζεται με το λεπτό σκοραρίσματος. Τα 10 από τα 28 γκολ επιτεύχθηκαν στα τελευταία 15 λεπτά των αγώνων, που αντιστοιχούν στο 35.7% των γκολ.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα