Σπανός: «Καλύτερο το 1-0 από το να κυνηγάμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σπανός: «Καλύτερο το 1-0 από το να κυνηγάμε»

bet365

Ο Άρης δεν έχασε την ουσία παρά την μετριότατη αγωνιστική παρουσία του στη νίκη επί του Κισσαμικού και ο Δημήτρης Σπανός εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου, για ποιον λόγο εφήρμοσε αμυντική τακτική στα τελευταία 20ο λεπτά του αγώνα.

Ο προπονητής του Άρη εκτίμησε αρχικά ότι η ομάδα του δεν μετουσίωσε τις ευκαιρίες που είχε μέχρι το 60ο λεπτό του αγώνα. «Ήταν για μας ένα ματς το οποίο το αφήσαμε να πάει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των τελευταίων λεπτών. Ήμασταν τυχεροί στο δοκάρι. Και στο πρώτο ημίχρονο, και στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου, έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι με τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που είχαμε αλλά δεν το κάναμε. Είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει επίθεση. Είμαι ευχαριστημένος από τον ρυθμό που είχαμε και το πάθος», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: « Ίσως έπρεπε να δοθεί κάτι σε μία φάση (σ. σ. εννοώντας τα μαρκαρίσματα εντός περιοχής που δέχθηκε οι παίκτες του), αλλά δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως ο Κισσαμικός να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Με ένα νέο προπονητή, καλό, με παιδιά με νιάτα, διάθεση και όρεξη. Ξέραμε την ομάδα του από την ανάλυση που κάναμε, δεν υπολογίζαμε όμως ότι θα φτάσει τόσο μακριά αυτό το ματς. Έχουμε κάνει το έξι στα έξι και συνεχίζουμε για τον αγώνα της Κυριακής με την Δράμα».

LA LIGA 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Ρωτήθηκε για το αν έπαιξε ρόλο η απουσία του Πλατέλλα αλλά και τυχόν αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει. «Δεν είχαμε δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών γιατί κάναμε αρκετές. Σε ότι αφορά τυχόν αλλαγές στην επιθετική γραμμή, ίσως άλλαζα κάτι». Σχετικά με το γεγονός ότι ο Άρης είχε ξεκάθαρη αμυντική φιλοσοφία στα τελευταία 20 λεπτά, είπε: «Ήταν δική μου εντολή να αμυνθούμε. Γι αυτό κι έγινε η αλλαγή του Μαραγκού. Το ματς με τον ΠΑΣ ήταν πρόσφατο. Μπήκαμε στη διαδικασία ο σκοπός να αγιάσει τα μέσα. Εγώ είπα στο μυαλό μου ότι ήταν προτιμότερο να κρατήσουμε το 1-0 από το να κυνηγάμε».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα