Άρης - Καλλιθέα 2-0

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Καλλιθέα 2-0

bet365

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο, που βρήκε 2 φορές δίχτυα, ο Άρης επικράτησε εύκολα με 2-0 της Καλλιθέας και παραμένει πρώτος με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Δύο γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλο εξασφάλισαν για τον Άρη το 3Χ3 καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής οι «κίτρινοι» επικράτησαν της Καλλιθέας με 2-0.

Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Με κατοχή μπάλας που πλησίασε το 70%, πίεση στην πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλιθέας και παιχνίδι και από τις δύο άκρες της επίθεσης. Αυτό που έλειψε στον Άρη για περίπου 40 αγωνιστικά λεπτά ήταν το γκολ γιατί στις φάσεις που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα δεν ήταν ουσιαστικός. Υπό την έννοια ότι ο Διαμαντόπουλος έχασε ξεκάθαρη ευκαιρία στο 12ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Πασά) ο Πλατέλλας δεν πλάσαρε σωστά από πλάγια θέση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στον Μουμίν στο 36ο λεπτό. Ο Διαμαντόπουλος του σέρβιρε την μπάλα κι αυτός (σχεδόν) από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχος αν και ανενόχλητος.

Κρουζέιρο – Φλουμινένσε με επιστροφή στοιχήματος*, αν επιτευχθούν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η λύτρωση για τον Άρη ήρθε στο 41ο λεπτό. Ο Άρης σε πολλές περιπτώσεις επιδίωξε να απομονώσει παίκτες από τα άκρα (κυρίως τον Πλατέλλα), στη συγκεκριμένη περίπτωση το έκανε με τον Χρήστο Μπούρμπο ο οποίος με σέντρα ακριβείας «βρήκε» τον Διαμαντόπουλο στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Καλλιθέα είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, αν και προσπάθησε να βγάλει φάσεις στο transition game, με σπουδαιότερη ένα σουτ του Ολιβέιρα στο 30ο λεπτό όπου ο Καντιμοίρης μπλόκαρε την μπάλα.

Η Καλλιθέα ενίσχυσε τη μεσαία της γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο και κατ’ αυτόν τον τρόπο ισορρόπησε το παιχνίδι καθώς πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο. ΟΙ φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση στον αγώνα, αλλά στο 51ο λεπτό ο Καντιμοίρης χρειάστηκε να απομακρύνει το δυνατό σουτ του Μίγγου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Άρης είχε πρόβλημα ανάπτυξης έως το 68ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Σπανός άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, βάζοντας τρίτο παίκτη (σ. σ. Παυλίδης) στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η Καλλιθέα ρίσκαρε για την ισοφάριση αλλά στο 77ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος ουσιαστικά έβαλε (για δεύτερη φορά) τη σφραγίδα του στη νίκη του Άρη. Μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Πασάς με σέντρα από την αριστερή πλευρά τροφοδότησε τον Διαμαντόπουλο ο οποίος εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κορωνάκη με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μπούρμπος, Πασάς, Πλατέλλας(Άρης), Καντέ, Ολιβέιρα, Χοτζάλι, Ντιακιτέ(Καλλιθέα)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης. Μπούρμπος(69’ Βαλεριάνος), Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πλατέλλας(87’ Μαραγκός), Πασάς, Μπαργκάν(68’ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ(Τροϊζι): Κορωνίδης, Καντέ(85’ Τουρούκης), Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Σμυρλής, Μήλιος(46’ Μάκο), Χοτζάλι(66’ Γκέτσι), Βασιλείου, Ολιβέιρα.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα