Ίσις στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ άλλαξε η ζωή μου»

Ίσις στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ άλλαξε η ζωή μου»

Ίσις στο gazzetta.gr: «Στον ΟΦΗ άλλαξε η ζωή μου»

bet365

Ο Χιλιανός Αλεχάντρο Ίσις από τους σπουδαιότερους ξένους στην ιστορία του ΟΦΗ νοσταλγεί στο gazzetta.gr την πενταετία που έζησε στο Ηράκλειο, αναφέρεται στις επιτυχίες, ενώ στέλνει μήνυμα στον Ευγένιο Γκέραρντ. «Ήταν σαν πατέρας μας, ένας καπετάνιος. Μακάρι να έμενα περισσότερα χρόνια στον ΟΦΗ».

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Ο Αλεχάντρο Ίσις 27 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ εξακολουθεί να κυριεύεται από συγκίνηση μιλώντας για την ομάδα στην οποία έμελλε να αλλάξει όχι μόνο η καριέρα του, αλλά η ίδια του η ζωή!

Το καλοκαίρι του 1985 σε ηλικία μόλις 23 ετών και ενώ θεωρούνταν πρωτοκλασάτο όνομα στην Κόλο-Κόλο, αλλά και την εθνική Χιλής πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους «Ομιλίτες».

Η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ, το άψογο κλίμα που επικρατούσε στον σύλλογο, αλλά και η αγάπη του κόσμου κράτησαν τον Ίσις για μια πενταετία στην Κρήτη.

Ο ΟΦΗ εξελίσσονταν σε υπολογίσιμη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987.

Ο Ίσις ήταν ένας σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος, ο οποίος έκανε την διαφορά σε σημείο να αναγορεύεται σήμερα ως ένας από τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του ΟΦΗ. Το κοντέρ του Χιλιανού σταμάτησε στα 137 ματς και τα 9 γκολ.

Ο παλαίμαχος άσος με αφορμή το φιλικό για τον Ευγένιο Γκέραρντ (20/11) στο οποίο θα πάρουν μέρος περίπου 100 άσοι του παρελθόντος και όχι μόνο, ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων στο gazzetta.gr.

«Πέρασα πέντε φανταστικά χρόνια στην Κρήτη δεν είχα κανένα παράπονο. Ο κόσμος εκεί ήταν καταπληκτικός, ενώ τα πήγαμε πολύ καλά και με τον ΟΦΗ. Πήγα νιόπαντρος και έκανα οικογένεια. Γύρισα στη Χιλή με τρεις κόρες. Ήταν καλή η συγκυρία γιατί ο ΟΦΗ ξεκινούσε μια νέα προσπάθεια με καινούργιους παίκτες και προπονητής.

Εκείνη την εποχή είχε αναλάβει και ο Γκέραρντ. Τι να πει κανείς για αυτό τον άνθρωπο; Ένας αληθινός καπετάνιος. Μας εξηγούσε το πλάνο του για το τι πρέπει να κάνουμε. Είχε τον τρόπο του. Η ομάδα στην πρώτη χρονιά μου βγήκε δεύτερη και πήρε μέρος στο Κύπελλο UEFA και την επόμενη σεζόν κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας. Ωραία χρόνια».

Αναμφίβολα χάιλαϊτ στην ελληνική καριέρα του Ίσις αποτέλεσε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πριν από 30 χρόνια με την επικράτηση επί του Ηρακλή.

«Είχα πάρει πρωταθλήματα και Κύπελλο με την Κόλο-Κόλο προτού έρθω στον ΟΦΗ, αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό αφού πρόκειται για μεγάλη δύναμη για το ποδόσφαιρο της Χίλης. Σίγουρα το Κύπελλο Ελλάδας που κατακτήσαμε με τον ΟΦΗ ήταν κάτι το φανταστικό. Υπήρχε όμως φοβερό κλίμα στην ομάδα, στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι φίλοι κάτι σαν οικογένεια.

Υπήρχε πειθαρχία και ο Γκέραρντ μας είχε περάσει την νοοτροπία του νικητή. Για αυτό φέραμε αυτά τα αποτελέσματα».

Ο Αλεχάντρο Ίσις από κοινού με τον κουμπάρο του και επίσης πρώην παίκτη του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα έχουν προσκληθεί για το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ με τον παλαίμαχο διεθνή να τονίζει πως λόγω των υποχρεώσεων του στην Ντεπόρτερ Ικίκε δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα τα καταφέρει.

«Προσπαθούμε με τον Βέρα να έρθουμε στις 20 Νοεμβρίου στο φιλικό για τον Γκέραρντ, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Το θέλουμε πολύ, αλλά έχουμε εδώ υποχρεώσεις με την Ικίκε, όπου ο Βέρα είναι πρώτος προπονητής και εγώ βοηθός. Αγαπάμε πολύ τον Γκέραρντ και το παλεύουμε, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αφού δεν είναι εύκολο να αφήσουμε τις προπονήσεις της ομάδας».

Ο Γκέραρντ αν μη τι άλλο σημάδεψε την προσωπικότητα του Ίσις που ακολούθησε επίσης καριέρα προπονητή.

«Τρομερός προπονητής ο Γκέραρντ και από άποψης ψυχολογίας στους παίκτες, αλλά και πολύ δουλειάς. Σκεφτείτε έτρεχε μαζί μας στην προετοιμασία που κάναμε. Ήταν πάντα δίπλα μας, κοντά στους παίκτες σε ότι χρειαζόμασταν και πάντα μιλούσαμε».

Ο Ίσις όχι μόνο δεν μετανιώνει που δεν αγωνίστηκε σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά τονίζει πως εάν ήταν στο χέρι του θα έμενε περισσότερα χρόνια στον ΟΦΗ!

«Κάθε ποδοσφαιριστής πάντα θέλει να πηγαίνει όσο πιο ψηλά γίνεται. Εγώ στον ΟΦΗ πέρασα φανταστικά. Αν μπορούσα θα έμενα και άλλα χρόνια μετά την πενταετία που συμπλήρωσα. Δεν με ενδιέφερε να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα. Σκεφτείτε πήγα στο Μεξικό μετά τον ΟΦΗ όπου τα χρήματα ήταν περισσότερα, αλλά η γυναίκα μου ήταν στενοχωρημένη. Της άρεσε πολύ στην Κρήτη».

Ο Παναθηναϊκός ήταν μια από τις ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Χιλιανού πρώην διεθνή, αλλά όπως σημειώνει δεν κατατέθηκε ποτέ επίσημη πρόταση.

«Πολλά ακουγόντουσαν επειδή παίκτες από τον ΟΦΗ συνέχισαν την καριέρα τους στον Παναθηναϊκό όπως συνέβη με τους Σαμαρά και Νιόπλια ή συνέβαινε και το αντίθετο, όμως παρά τις φήμες δεν είχα ποτέ επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Ίσως να υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά όχι πρόταση. Όπως είπα και πριν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος στον ΟΦΗ».

Ο Ίσις μπορεί να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, αλλά εξακολουθεί να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην πρώην ομάδα του.

«Μαθαίνω τα νέα της ομάδας, εξακολουθώ να διατηρώ επαφές με την ομάδα και ανθρώπους που γνώρισα στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της, ο Νίκος Παπαδόπουλος. Έχω επαφή με τον πρώην πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη, τον άνθρωπο που με έφερε στον Ηρόδοτο πριν από κάποια χρόνια. Τον θυμάμαι μικρό παιδί από την εποχή που έπαιζα στον ΟΦΗ.

Μας βοήθησε πολύ τότε και ο άλλος κουμπάρος μου εκτός από τον Βέρα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Θυμάμαι εκείνη την εποχή δεν μας άφηναν να πληρώνουμε στα εστιατόρια με τον Βέρα. Μας έλεγαν πως είναι όλα πληρωμένα και πως ήθελαν να βγάλουμε μόνο μια φωτογραφία. Η αγάπη του κόσμου ήταν το κάτι άλλο».

Ίσις και Βέρα ακολούθησαν κοινή πορεία τόσο ως παίκτες, όσο και ως προπονητές. Πλέον συμπορεύονται στην Ντεπόρτες Ικίκε, ομάδα Α΄ κατηγορίας στην Χιλή.

«Με τον Χάιμε Βέρα είμαστε αχώριστοι από μικροί ηλικία είμαστε άλλωστε κουμπάροι. Μαζί ήμασταν στην εθνική ομάδα, την Κόλο-Κόλο και τον ΟΦΗ, ενώ συνεργαζόμαστε και ως προπονητές. Είχαμε επιτυχίες με την Ντεπόρτες Ικίκε, αλλά φέτος δεν πάμε τόσο καλά».

Ο 55χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στην απογοήτευση που επικρατεί στη Χιλή για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Είναι καταστροφή αυτό που έγινε με την εθνική Χιλής. Η ομάδα φαίνεται έπειτα από 10 χρόνια πως έκλεισε τον κύκλο της. Όταν χαλαρώνεις όμως αυτά συμβαίνουν. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που διψάνε για διάκριση. Υπάρχει απογοήτευση σε όλη την Χιλή. Ήταν μια σπουδαία γενιά που έφερε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Για πρώτη φορά κατακτήσαμε δύο διαδοχικά Κόπα Αμέρικα, αλλά τώρα κάτι δεν πήγε καλά και μείναμε εκτός Μουντιάλ».

Ο Αλεχάντρο Ίσις στον επίλογο της συνέντευξης έκανε κάλεσμα στον κόσμο του ΟΦΗ να δώσει το παρών στην γιορτή για τον Ευγένιο Γκέραρντ.

«Θα ήθελα να δώσετε τους χαιρετισμούς μου στον κ. Γκέραρντ. Μακάρι να είμαστε εκεί. Όλος ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται κοντά του. Είναι ένας καλός άνθρωπος που τον έχουμε σαν πατέρα μας».

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Ίσις κόντρα στον Παναθηναϊκό...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα