Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 3-0: Τέλος οι Άγιοι, σειρά οι... Διάβολοι

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ

bet365

Παραταγμένη με πολλές αλλαγές και με τον Τσιμίκα βασικό η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της κόντρα στη Σαουθάμπτον, επικράτησε 3-0 και περιμένει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» του FA Cup.

Στο πρώτο δείγμα έπεισαν, στο δεύτερο... αρίστευσαν! Μέσα σε μερικές μέρες τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ απέδειξαν κόντρα σε Τσέλσι και Σαουθάμπτον πως το μέλλον είναι εδώ για τους Reds, με τελευταίο «παράσημο» την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup. Με τον Τσιμίκα βασικό και με ενδεκάδα που έσφυζε από... νιάτα οι Reds έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Σαουθάμπτον, επικράτησαν 3-0 κι έκλεισαν ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» του Κυπέλλου.

Δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας βέβαια η Λίβερπουλ κινδύνεψε στην αρχή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσουν και άγγιξαν το προβάδισμα στο 5΄και σε προσπάθεια του Σουλεμάνα που τράνταξε το δοκάρι!

Δευτερόλεπτα μετά ο Μαρά τέσταρε την ετοιμότητα του Κέλεχερ, ενώ στο 38΄ήταν η σειρά και πάλι του Σουλεμάνα να τεστάρει τις ικανότητες του Ιρλανδού γκολκίπερ. Προοδευτικά ωστόσο η Λίβερπουλ άρχισε να συνέρχεται, απείλησε στο 42΄με τον Έλιοτ και τελικά έκανε τη ζημιά δυο λεπτά αργότερα. Στο 45΄ο Λιούις Κούμας, Ουαλός μεσοεπιθετικός με κυπριακές ρίζες, κινήθηκε στην περιοχή και με σουτ που κόντραρε άνοιξε το σκορ, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Reds.

Κι αφού στο 48΄ο Κέλεχερ δεν επέτρεψε στον διαρκή... πονοκέφαλο, Σουλεμάνα, να ισοφαρίσει, τα πάντα απλοποιήθηκαν για τη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλοπ έδειχναν πιο άνετοι στο χορτάρι και τελικά κλείδωσαν την πρόκριση με υπογραφή του 18χρονου Ντανς. Αρχικά στο 72΄σκόραρε στο τετ-α-τετ για το 2-0, ενώ στο 88΄πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και σφράγισε τόσο το τελικό σκορ, όσο και την παρουσία της Λίβερπουλ στην επόμενη φάση του θεσμού.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ (46΄Κονατέ), Τσιμίκας, Γκόμες, ΜακΚόνελ (63΄Μακ Άλιστερ), Κλαρκ, Χάκπο, Έλιοτ (78΄Νιόνι), Κούμας (62΄Ντανς)

 

FA CUP Τελευταία Νέα