Παπάζογλου: Ο «πρεσβευτής» της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν

Γιώργος Ντυμένος
Παπάζογλου: Ο «πρεσβευτής» της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν

bet365

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός παίζει από το καλοκαίρι στη Ζίρα και μεταφέρει στο gazzetta.gr τις πρώτες του εντυπώσεις από το Μπακού και τη νέα του ομάδα

Τουρκία - Αλβανία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Δεν το λες και εύκολο πράγμα. Να μπεις στο αεροπλάνο και εν μία νυκτί να βρεθείς μόνος σε μία ξένη χώρα. Κάτι ανάλογο έπραξε το καλοκαίρι ο Τάσος Παπάζογλου, όταν αποδέχθηκε την πρόταση της Ζίρα και μετακόμισε στο Αζερμπαϊτζάν. Ο 31χρονος αμυντικός με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό και ΟΦΗ, γύρισε σελίδα στην καριέρα του και μετά από ένα παλαιότερο εξάμηνο πέρασμά του από την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ, βρέθηκε για δεύτερη φορά εκτός Ελλάδος.

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, τότε το εγχείρημα κρίνεται πετυχημένο. Βασικός στη νέα του ομάδα, ήδη έχει συμπεριληφθεί ορισμένες φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος και επ' ευκαιρία όλων των παραπάνω, μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις τόσο από τη χώρα και το Μπακού, όσο και από το εκεί επίπεδο του ποδοσφαίρου.

Πρώτες εντυπώσεις από το Αζερμπαϊτζάν;

Είναι πάρα πολύ καλές. Αν δεν έρθεις δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που γίνεται. Και εγώ να σου πω την αλήθεια το είχα αλλιώς στο μυαλό μου ως χώρα. Αλλά έπεσε τελείως έξω,

Το Μπακού;

Είναι πάρα πολύ ωραίο. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή. Οργανωμένη πολύ. Παντού παρατηρείς πως υπάρχει ανάπτυξη. Αν συνεχίσει έτσι πιστεύω πως σε 4-5 χρόνια θα έχει μετατραπεί σε ένα μικρό Ντουμπάι.

Ο κόσμος πως σε αντιμετώπισε; Προσαρμόστηκες;

Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος εδώ με έκανε να νιώσω άνετα. Δεν έχω πρόβλημα προσαρμογής. Καθημερινά με βοηθούν. Με κάθε τρόπο. Μπορώ να πω πως προσαρμόστηκα εύκολα. Οι άνθρωποι από την ομάδα με έκαναν να νιώσω πάρα πολύ καλά. Με έβαλαν στο... κλίμα όπως λέμε απλά. Ολα κυλούν όμορφα και ομαλά.

Το αγωνιστικό επίπεδο;

Διαφέρει σε σχέση με την Ελλάδα. Ομως ανεβαίνει συνεχώς. Φαίνεται αυτό. Ομως υπάρχει πολύ καλή οργάνωση στις ομάδες, κάτι που λείπει από τις ελληνικές.

Στόχοι;

Ο προσωπικός μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Για αυτό ήρθα άλλωστε. Να βγούμε στην Ευρώπη δηλαδή. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, αυτός είναι και ο προσωπικός μου.

Τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση;

Αυτό που σου είπα παραπάνω. Η οργάνωση που υπάρχει. Οτι σου πουν, ισχύει και γίνεται. Σε όλους τους τομείς. Οικονομικούς, προπονήσεων. Ολα πηγαίνουν βάση πλάνου, που δεν παρεκκλίνει πουθενά.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Η καθημερινότητα. Να πηγαίνω για καφέ (σ.σ. γέλια). Η επαφή με τους φίλους μου. Εδώ είναι διαφορετικά. Είναι ένα μικρό πράγμα που μου λείπει. Αλλά σε γενικές γραμμές μικρά πράγματα της καθημερινότητας.

Παρακολουθείς τα εδώ δρώμενα;

Οσο μπορώ ναι, γιατί έχουμε γεμάτο πρόγραμμα. Αλλά φυσικά και παρακολουθώ και θέλω να μαθαίνω τα νέα.

Τον Ολυμπιακό, τον Παναιτωλικό τον ΟΦΗ, την Ξάνθη και τις άλλες ομάδες που έπαιξες;

Παρακολουθώ όλες τις ομάδες που έχω παίξει. Αλλά λίγο παραπάνω τον Ολυμπιακό, όπου παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόσφατα αγόρασες εισιτήρια διαρκείας του Πανσερραϊκού...

Ναι. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα που ξεκίνησα και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εκείνη. Ο κύριος Καζίας και ο κύριος Κατσαβάκης είναι γνωστοί μου χρόνια. Ο κύριος Καζίας είναι και προσωπικός μου φίλος. Είναι κάτι που έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί βλέπω ο Πανσερραϊκός βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του, ώστε να ανέβει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Αλλωστε εκεί ανήκει.

Το σκέφτεσαι να γυρίσεις;

Επί του παρόντος δεν το σκέφτομαι. Δεν βρίσκεται στα πλάνα μου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Εχεις σκεφτεί το μετά... Μόλις σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

Οντως αρχίζω και το σκέφτομαι. Θα σου πω. Θέλω να μείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου και να ασχοληθώ με την προπονητική. Μου αρέσει πάρα πολύ και ήδη το έχω βάλει στο μυαλό μου.

 

Τελευταία Νέα