Κεφαλάς στο gazzetta.gr: «Πρότυπο μου ο Παπασταθόπουλος, ονειρεύομαι καριέρα στην Αγγλία»

Κεφαλάς στο gazzetta.gr: «Πρότυπο μου ο Παπασταθόπουλος, ονειρεύομαι καριέρα στην Αγγλία»

bet365

Ο Θέμης Κεφαλάς βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του, Βαγγέλη και μοιράζεται στο gazzetta.gr το όνειρο της συμμετοχής του στην πρώτη ομάδα της ΚΠΡ. Ο θαυμασμός στον Παπασταθόπουλο και οι διαφορές με την Ελλάδα.

Ο παλαίμαχος στόπερ της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαγγέλης Κεφαλάς αν και δεν επιθυμούσε ο γιος του Θέμης να βαδίσει στα χνάρια του εντούτοις δεν κατάφερε να τον αποτρέψει.

Ο 18χρονος σέντερ μπακ αφίχθη πριν από περίπου δύο χρόνια στην Αγγλία δίχως να γνωρίζει την γλώσσα, αλλά και τις δυνατότητες του.

Πλέον μιλά άπταιστα αγγλικά, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από την προαγωγή του στην Α΄ ομάδα της ΚΠΡ.

Ο Θέμης Κεφαλάς, ακολούθησε τον πατέρα του στο Λονδίνο ένα χρόνο αργότερα και κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ΚΠΡ να του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Έτσι από την Αργυρούπολη βρέθηκε να χτυπάει την πόρτα της Championship!

O νεαρός ποδοσφαιριστής αφού άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στις προπονήσεις του λονδρέζικου συλλόγου υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους.

Ο ανερχόμενος αμυντικός της αγγλικής ομάδας εξήγησε στο gazzetta.gr πως βρέθηκε στην ΚΠΡ, ενώ μοιράστηκε τα όνειρα του.

«O πατέρας μου ήρθε για δουλειά εδώ και με τις γνωριμίες του με βοήθησε να δοκιμαστώ στην ΚΠΡ. Επρόκειτο να μείνω για μια εβδομάδα, όμως τα πήγα πολύ καλά από το πρώτο ματς που αγωνίστηκα και έπειτα από τρεις εβδομάδες υπέγραψα συμβόλαιο».

Οι διαφορές σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο τεράστιες, ωστόσο ο Θέμης Κεφαλάς κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν στην Αγγλία.

«Είμαστε στην ομάδα σαν οικογένεια. Στις προπονήσεις εδώ όλοι σε προσέχουν και σε ενθαρρύνουν να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Οι εγκαταστάσεις είναι τρομερές, αλλά όλα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε έκανα στην Ελλάδα προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα και πλέον κάνω δύο φορές την ημέρα. Είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις».

Η παρουσία του Έλληνα στόπερ στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας αν μη τι άλλο λειτουργεί ευεργετικά.

«Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να προπονείσαι με την Α΄ ομάδα όπου οι ποδοσφαιριστές σε καθοδηγούν και καλείσαι να ανταποκριθείς σε ένα πιο γρήγορο, δυνατό και πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο. Στην ΚΠΡ δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, είτε πρόκειται στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο. Εμπιστεύονται νέους παίκτες και τους δίνουν χρόνο συμμετοχής. Εάν δουν πως είμαι έτοιμος πιστεύω θα μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα».

Ο Θέμης Κεφαλάς ονειρεύεται καριέρα στην Αγγλία, δίχως να αποκλείει τον επαναπατρισμό του σε περίπτωση που δεχθεί κάποια αξιόλογη πρόταση.

«Το όνειρο μου είναι να παίξω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, εάν είναι εφικτό να φτάσω στην Premier League. Δεν είχα φανταστεί πως θα βρισκόμουν εδώ. Θα το σκεφτόμουν εάν είχα μια καλή πρόταση από την Ελλάδα να επιστρέψω, αλλά σίγουρα το όνειρο μου είναι να καταφέρω να κάνω καριέρα στην Αγγλία. Ο στόχος μου είναι να δουλεύω σκληρά και όταν μου παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία να την αρπάξω, αλλά και να αγωνιστώ στην Εθνική».

Ο γιος του παλαίμαχου στόπερ της ΑΕΚ, Βαγγέλη Κεφαλά δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και τον Λεονάρντο Μπονούτσι.

«Θαυμάζω τον Παπασταθόπουλο. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια καριέρα σε Ελλάδα , Ιταλία, Γερμανία και τώρα στην Αγγλία με την Άρσεναλ. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό παίκτη.

Από το εξωτερικό θαυμάζω τον Λεονάρντο Μπονούτσι για το πάθος του και το γεγονός πως τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι».

O 18χρονος σέντερ μπακ όπως παραδέχεται θέλει να μοιάζει στον συμπατριώτη του στην Άρσεναλ.

«Αγωνίζομαι στο στιλ του Παπασταθόπουλου, θέλω να του μοιάσω. Μου αρέσει να παίζω από πίσω και να ανεβαίνω. Επίσης παίζω με κάθετες μπαλιές και διαγώνιες πάσες, ενώ έχω έφεση στις κεφαλιές. Δεν θέλω να χάνω με τίποτα».

 

Τελευταία Νέα