Απορρίπτει τη δημιουργία νέας Λίγκας η Ένωση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Κώστας Ζάλιαρης
Απορρίπτει τη δημιουργία νέας Λίγκας η Ένωση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

bet365

Στο πλευρό της UEFA τάσσεται η Ένωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με ανακοίνωση που εξέδωσε, απορρίπτοντας οποιαδήποτε κουβέντα για τη δημιουργία της SuperLeague και της μαζικής αποχώρησης των μεγάλων κλαμπ για να παίξουν σε μια δική τους Λίγκα.

Με επίσημη τοποθέτησή τους έπειτα και από τις αποκαλύψεις του Football Leaks για κουβέντες μεταξύ ισχυρών ανθρώπων των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων ώστε να δημιουργήσουν εκ νέου μια νέα διοργάνωση στην οποία θα λαμβάνουν μέρος από το 2021 κι έπειτα μονάχα τα σπουδαία κλαμπ, η Ένωση των πρωταθλημάτων της γηραιάς ηπείρου ανέφερε:

«Το συλλογικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επίκεντρο και στην καρδιά του παιχνιδιού σε όλη την Ευρώπη για παίκτες, ομάδες, πρωταθλήματα, Ομοσπονδίες και φυσικά τους οπαδούς. Οι προτάσεις για τη δημιουργία της SuperLeague θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην σταθερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη γηραιά ήπειρο.

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες στηρίζουν απόλυτα την UEFA στην οργάνωση και διαχείριση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πορευόμαστε μαζί στην προστασία των αξιών και του ανταγωνιστικού επιπέδου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

 

Τελευταία Νέα