Αντρέ Μάρτινς: «Ο Μαρινάκης ήταν θυμωμένος επειδή φέραμε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό»

Αντρέ Μάρτινς: «Ο Μαρινάκης ήταν θυμωμένος επειδή φέραμε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό»

Αντρέ Μάρτινς: «Ο Μαρινάκης ήταν θυμωμένος επειδή φέραμε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Αντρέ Μάρτινς παραχώρησε συνέντευξη σε πολωνική εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διετία που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, στην πρόταση από αραβικό σύλλογο, την συμβουλή του Οτζίτζα-Οφοε, αλλά και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που εκνεύρισε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο 28χρονος μέσος αρχικά στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο τεχνικός της Λέγκια, Ρικάρντο Σα Πίντο στο να αποδεχθεί την πρόταση της πολωνικής ομάδας.

«Η παρουσία του Σα Πίντο στη Λέγκια ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να έρθω στην ομάδα. Γνωριζόμαστε καλά από την Σπόρτινγκ. Είχαμε φτάσει στα ημιτελικά του Europa League και στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου. Ο κόουτς μου είπε πως θα μου δώσει μια ευκαιρία. Πέρα από αυτό όμως, η Λέγκια είναι ένας μεγάλος σύλλογος με παράδοση.

Όταν με ενημέρωσε ο μάνατζερ μου για το ενδιαφέρον της ομάδας, είπα αμέσως πως θέλω να παίξω στη Βαρσοβία. Χρειαζόμουν 2-3 μέρες για να τερματίσω το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες έλεγαν πως θα μπορούσα να μείνω, όμως δεν ήξερα εάν θα παίξω. Αποφάσισα πως ήταν καιρός να φύγω».

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως είχε άκρως δελεαστική πρόταση από την Σαουδική Αραβία, ωστόσο είπε όχι στα 'πετροδόλαρα' κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Αλμπέρτο Μποτία.

«Είχα πρόταση από την Σαουδική Αραβία. Εάν σκεφτόμουν μόνο τον τραπεζικό λογαριασμό μου θα πήγαινα εκεί. Δεν τους νοιάζει πόσα χρήματα θα ξοδέψουν. Εάν θέλεις 3 εκατ. ευρώ θα σου δώσουν τρία. Εάν θέλεις 5 εκατ. ευρώ θα πάρεις πέντε. Δεν με νοιάζουν όμως τα λεφτά. Ο συνάδελφος μου, Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήγε εκεί και λέει πως δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχείς. Είναι ωραία να παίζεις εκεί γιατί δεν υπάρχει πίεση. Επίσης είχα προτάσεις από Πορτογαλία και Τουρκία όμως δεν ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου».

Ο πρώην παίκτης της Λέγκια και του Ολυμπιακού, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε ήταν εκείνος που ενθάρρυνε τον Πορτογάλο προκειμένου να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση της Λέγκια.

«Ο Οτζίτζα είναι καλός φίλος. Μου είπε: 'Αν έχεις την ευκαιρία να παίξεις στη Λέγκια, μη διστάσεις. Είναι καλός σύλλογος, σε μια ωραία πόλη με θαυμάσιους ανθρώπους και θα αγαπήσεις τους οπαδούς».

Ο Μάρτινς αναφέρθηκε και στην πίεση που δεχόταν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Σπόρτινγκ.

«Έχω αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Έπαιξα σε μεγάλες ομάδες όπως είναι οι Σπόρτινγκ και Ολυμπιακός. Έπειτα από αποτυχίες κόντρα σε σημαντικούς αντιπάλους μας αποδοκίμαζαν και έδειχναν την δυσφορία τους. Στη Σπόρτινγκ μας επιτέθηκαν στο πάρκινγκ. Είμαστε επαγγελματίες και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συνθήκες».

Ο μέσος της Λέγκια σχολίασε και το γεγονός των πολλών αλλαγών στον πάγκο του Ολυμπιακού.

«Στον Ολυμπιακό είχαμε τέσσερις προπονητές σε μα σεζόν. Ο καθένας τους είχε τις δικές του ιδέες, αλλά και τις συμπάθειες του. Δεν μπορούσα να σκοράρω γιατί έπαιζα μπροστά από τους δύο αμυντικούς και είχα άλλες ευθύνες».

Την σεζόν 2013/14 με τη φανέλα της Σπόρτινγκ σκόραρε τρία γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ.

«Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, αν και η πρώτη χρονιά μου στον Ολυμπιακό ήταν επίσης καλή. Ήμουν αρκετά τυχερός στο να συνεργαστώ με εξαιρετικούς προπονητές όπως είναι οι Ζαρντίμ, Σα Πίντο, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην Έβερτον και Ζόρζε Ζεσούς.

Ο καθένας από αυτούς μου έμαθε πολλά πράγματα. Ο Ζαρντίμ ήταν σαν πατέρας για μένα. Πραγματοποίησα μεγάλη πρόοδο μαζί του. Έναν χρόνο νωρίτερα η Σπόρτινγκ προέρχονταν από μια 'φτωχή' σεζόν. Δεν υπήρχαν λεφτά για μεταγραφές. Ο Ζαρντίμ έχτισε ένα σύνολο με παίκτες από τις ακαδημίες όπως ήταν οι Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα».

Ο Μάρτινς τέλος μίλησε και για την απογοήτευση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην περυσινή σεζόν, χρησιμοποιώντας ωστόσο ως άλλοθι τις διαρρήξεις σπιτιών των πρώην συμπαικτών του.

«Ο πρόεδρος ήταν θυμωμένος επειδή φέραμε ισοπαλία στην έδρα μας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός. Ήταν μια άσχημη στιγμή για όλους. Πολλοί παίκτες, ανάμεσα τους και ο Οτζίτζα είχαν πέσει θύματα ληστείας. Το ίδιο πήγε να συμβεί και στο σπίτι μου όμως είχαμε συναγερμό και γλιτώσαμε».

 

Τελευταία Νέα