Όταν ο Καϊάφας έφτασε κοντά στον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Όταν ο Καϊάφας έφτασε κοντά στον ΠΑΟΚ

Όταν ο Καϊάφας έφτασε κοντά στον ΠΑΟΚ

Το παρασκήνιο πίσω από μια μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με πρωταγωνιστή τον πρώην Κύπριο επιθετικό, Κώστα Καϊφά, που έφτασε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ.  

Ο Κώστας Καϊάφας, γιος του μεγάλου Κύπριου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σωτήρη, έφτασε το 1999 πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν και από μικρό παιδί ήταν οπαδός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, εντούτοις την τελευταία στιγμή, λόγω και της παρέμβασης ενός πολιτικού, αρνήθηκε την πρόταση του «Δικεφάλου», που του είχε κάνει μέσω του Σπύρου Μαραγκού, ο οποίος από τον ΠΑΟΚ είχε πάει στην Κύπρο και στην Ομόνοια.

Προσκεκλημένος των Κώστα Μαλέκκου και Μιχάλη Παπαγεωργίου στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του SUPER SPORT FM 104.0 ο Κώστας Καϊάφας θυμήθηκε τις ημέρες που είχε φτάσει μια ανάσα από τη μετακίνησή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

«Ήμουν ανώριμος και δεν μπορούσα να αξιολογήσω σωστά την κατάσταση για να πάω στον ΠΑΟΚ. Αν ήμουν πιο συνεσταλμένος θα πήγαινα. Όταν ήλθε στην Ομόνοια ο Σπύρος Μαραγκός, στην πέμπτη προπόνηση μου είπε ότι, όταν γυρίσει στην Ελλάδα, θα με πάρει μαζί του. Δεν τον πίστεψα, σκέφτηκα, τι λέει τώρα ο καλαμαράς, αλλά όταν γύρισε κι έγινε τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: μπες στον αεροπλάνο, έλα, θα παίρνεις 50.000 λίρες το χρόνο, όταν εγώ τότε έπιανα 12-13, θα έχεις σπίτι στο Πανόραμα, δίπλα στο δικό μου.
 
Το είπα στον πατέρα μου, στη γυναίκα μου, ήμουν διστακτικός. Είπα στον Μαραγκό, έχω συμβόλαιο, μου είπε δεν έχεις τίποτε, το είχε ψάξει. Ήθελα να πάρω την ευκαιρία και μου είπε: μην πεις τίποτε σε κανένα, πάρε ένα τζιν κι ένα πουκάμισο, έλα, υπογράφεις κι επιστρέφεις. Ετοίμασα μια τσάντα, ήλθε ο μπαμπάς μου, μου είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας με την Ομόνοια. Μα δεν έχω συμβόλαιο του απάντησα. Εν τέλει πήγαμε σ’ ένα συγκεκριμένο μεγάλο πολιτικό, τότε δεν είχα δουλειά και έψαχνα, μου βρήκαν δουλειά. Ο Σπύρος πειράχτηκε πολύ και με το δίκιο του. Με το που υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο, ήμουν ήδη λίγο μετανιωμένος, μολονότι θα έπαιρνα πλέον 21-22.000 λίρες. Για ενάμισι, δύο χρόνια δεν ήμουν καλός. Με επηρέασε. Ήμουν ΠΑΟΚ από επτά χρόνων».

Best of internet