Ο Άρης θα ψάξει την ανατροπή που δεν έκανε ποτέ! (vid)

Ο Άρης θα ψάξει την ανατροπή που δεν έκανε ποτέ! (vid)

Ο Άρης θα ψάξει την ανατροπή που δεν έκανε ποτέ! (vid)

bet365

Αν ο Άρης ανατρέψει το εις βάρος του 3-0 και προκριθεί έναντι της Μόλντε θα πετύχει κάτι μοναδική στην ευρωπαϊκή ιστορία του καθώς ουδέποτε το έχει καταφέρει σε εντός έδρας παιχνίδι!

Το αρχείο της προϊστορίας των αγώνων του Άρη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν μη τι άλλο, δίνει ιστορικό χαρακτήρα στον δεύτερο αγώνα των «κίτρινων» με τη νορβηγική ομάδα. Στο παρελθόν υπήρξαν προκρίσεις του Άρη μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ουδέποτε όμως κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος του σκορ σε δεύτερο αγώνα μέσα στο σπίτι του. Είτε αυτός έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είτε στο Καυτανζόγλειο, είτε στο γήπεδο της Τούμπας που είχε χρησιμοποιήσει!

Αυτή η ιστορία αρχίζει από τον Σεπτέμβριο του 1974 όπου οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από τη Βιέννη με ήττα (3-1) από τη Ραπίντ Βιέννης. Στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, το τέρμα του Αλέκου Αλεξιάδη δεν ήταν αρκετό όπως και η νίκη με 1-0 κι έτσι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πέντε χρόνια αργότερα, ο πρώτος αγώνας στη Γαλλία απέναντι στη Σεντ Ετιέν εξελίχθηκε σε εφιάλτης καθώς η βαριά ήττα (4-1) από την… παρέα του Μισέλ Πλατινί ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτές εξανεμίστηκαν στις 12/12/1979 καθώς η γαλλική ομάδα προηγήθηκε με 1-3 και ο Άρης ισοφάρισε σε 3-3 ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία.

Οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν ήττα σε δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην Κατοβίτσε το 1994 καθώς αποκλείστηκαν στη διαδικασία των πέναλτι ενώ κόντρα σε Περούτζια (2003) και Ρόμα (2005) συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία έπειτα από ήττες με 2-0 και 5-1, αντίστοιχα.

Αυτό που θα επιδιώξει η ομάδα του Σάββα Παντελίδη την προσεχή Πέμπτη (15/8) μοιάζει αρκετά μ’ αυτό που προσπάθησε ο Άρης και πριν από 39 ολόκληρα χρόνια κόντρα στην Ίπσουιτς. Στον πρώτο αγώνα, η αγγλική ομάδα επιβλήθηκε με 5-1 (με τρεις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι), αλλά το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε λυσσαλέα προσπάθεια ανατροπής. Οι «κίτρινοι» άγγιξαν το θαύμα όταν προηγήθηκαν με 3-0 στο 65ο λεπτό έπειτα από κεφαλιά του Θόδωρου Ζελελίδη, αλλά στο 75ο λεπτό ο Γκέιτς μείωσε σε 3-1 παγώνοντας τους φίλους του Άρη που γέμισαν το Καυτανζόγλειο καθώς αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο από τον δεύτερο αγώνα του Άρη με την Ίπσουιτς στο Καυτανζόγλειο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα