Κόντρα στο gazzetta.gr: «Φαβορί η ΑΕΚ απέναντι σε μια τακτικά οργανωμένη Κραϊόβα»

Κόντρα στο gazzetta.gr: «Φαβορί η ΑΕΚ απέναντι σε μια τακτικά οργανωμένη Κραϊόβα»

Δημήτρης Βέργος
Κόντρα στο gazzetta.gr: «Φαβορί η ΑΕΚ απέναντι σε μια τακτικά οργανωμένη Κραϊόβα»

bet365

Ο τεχνικός της Εθνικής Ρουμανίας, Κόσμιν Κόντρα μιλάει στο gazzetta.gr για το ματς της ΑΕΚ απέναντι στην Κραϊόβα. Θεωρεί φαβορί την Ένωση, αλλά υπογραμμίζει την οργάνωση στο τακτικό πλάνο της ρουμανικής ομάδας.

ΠΑΟΚ - Άγιαξ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων τη φετινή σεζόν που θα τη βρει στη Ρουμανία να αντιμετωπίζει την Κραϊόβα, στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Ένα ματς που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα στο ματς της ρουμανικής ομάδας με τη Χόνβεντ και την τιμωρία από την UEFA.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν τον ρόλο του φαβορί και καλούνται να το αποδείξουν στο γήπεδο από το πρώτο ματς. Άλλωστε στόχος του Μιγκέλ Καρντόσο και των παικτών του δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Πρώτα, όμως, για να βρεθούν απέναντι σε Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της Κραϊόβα.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας, Κόσμιν Κόντρα θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα και την εμπειρία να προκριθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω σε βάθος την ΑΕΚ, ωστόσο είναι το φαβορί. Έχει πρόσφατα κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα, παίζει δύο σερί σεζόν στην Ευρώπη και διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο. Από την άλλη το μειονέκτημα για την ΑΕΚ αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Η Κραϊόβα έχει ήδη δώσει τέσσερα με πέντε ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Αλλά σίγουρα η ΑΕΚ έχει μια έμπειρη ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στο ζευγάρι αυτό», ανέφερε ο Κόντρα.

Σύμφωνα με τον 43χρονο Ρουμάνο τεχνικό, η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της μια καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία διαθέτει μια διοίκηση με όραμα που επενδύει και τοποθετεί στέρεες βάσεις στον σύλλογο.

«Στο αγωνιστικό κομμάτι η Κραϊόβα είναι μια οργανωμένη ομάδα, η οποία τα πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια. Επίσης έχει έναν ιδιοκτήτη πολύ αφοσιωμένο στον σύλλογο με μακροχρόνιο πλάνο και η ομάδα έχει βγάλει διάφορους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το στυλ του παιχνιδιού της είναι όμορφο και ειδικότερα όταν παίζει εντός έδρας, ωστόσο τώρα θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα την επηρεάσει το κεκλεισμένων των θυρών», σχολίασε ο Κόντρα και πρόσθεσε σχετικά με τους παίκτες που ξεχωρίζει:

«Είναι ένα σύνολο που εφαρμόζει το τακτικό πλάνο και διαθέτει τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν όπως ο αριστερός ακραίος Νίκουσορ Μπάνκου, ο κεντρικός μέσος Αλεξάντρου Τσικαλντάου και ο Κρίστιαν Μπάρμπουτς που αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα».

Η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες θα αποτελέσει μειονέκτημα για την Κραϊόβα, καθώς πρόκειται για ένα κοινό ένθερμο που γεμίζει το γήπεδο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Κόντρα, και η ΑΕΚ ενδεχομένως να επηρεαστεί από αυτό, μιας και στη ρεβάνς της Αθήνας θα συμβεί κάτι ανάλογο.

«Σίγουρα, πάντα επηρεάζει τη γηπεδούχο ομάδα ένα παιχνίδι που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο το ίδιο θα συμβεί και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, η οποία επίσης θα παίξει χωρίς κόσμο. Αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν έχεις τον κόσμο μαζί σου για να σε υποστηρίξει, αλλά στο ζευγάρι και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς οπαδούς, συνεπώς θα πρέπει να δούμε ποια ομάδα από τις δύο θα επηρεαστεί περισσότερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα