Καλμάρ: Το... μυαλό της Ντουνάισκα Στρέντα

Καλμάρ: Το... μυαλό της Ντουνάισκα Στρέντα

Νίκος Μαρούδας
Καλμάρ: Το... μυαλό της Ντουνάισκα Στρέντα

bet365

Την Κυριακή η Ντουνάισκα Στρέντα πέρασε δύσκολα από την έδρα της Ζλάτε Μοράφτσε, με τον αρχηγό της Καλμάρ να δείχνει για ακόμα μια φορά πως έχει χαρακτηριστικά ηγέτη!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το πρώτο παιχνίδι του Ατρόμητου με την Ντουνάισκα Στρέντα στην Σλοβακιά. Από τους Σλοβάκους, μπορεί να λείπει το μεγάλο αστέρι, ωστόσο έχουν καταφέρει να βρουν ποδοσφαιριστή – ηγετική φιγούρα στην ομάδα τους!

Πρόκειται για τον Ζσολτ Καλμάρ, ο οποίος είναι και αρχηγός της Ντουνάισκα. Ο διεθνής Ούγγρος μέσος, είναι ο άνθρωπος που την Κυριακή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Καλμάρ, ήταν που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης όταν στο 68' ισοφάρισε σε 1-1 κι εκείνος ήταν και στο 88' όταν με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Σε ηλικία 24ων ετών ηγείται της μεσαίας γραμμής της ομάδας του έχοντας δίπλα του τον Ρόναν που αποκτήθηκε ως δανεικός το καλοκαίρι από την Γουλβς. Οι δυο τους και κυρίως ο Ούγγρος χαφ, είναι οι λόγοι που η Ντουνάισκα έχει μια πολύ καλή λειτουργία στον άξονα. Ο Καλμάρ, έτρεχε παντού και στα 90 λεπτά την Κυριακή και θύμισε ένα... μηχανάκι που δεν κουράζεται ποτέ.

Πίεζε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό μοίραζε πολύ ωραία την μπάλα στους συμπαίκτες του, ενώ όποτε χρειαζόταν πάταγε και την αντίπαλη περιοχή. Αποκορύφωμα τόσο η κεφαλιά της ισοφάρισης, όσο και το σουτ από το ημικύκλιο για το γκολ της νίκης. Ακόμα ένα στοιχείο που έχει λοιπόν, είναι το μακρινό σουτ, όπως και ο Μάντσον για τον Ατρόμητο.

Στην ουσία πρόκειται για το 10άρι της ομάδας, που παίζει όμως πιο κοντά στη γραμμή του κέντρου. Έχει όμως στις αρμοδιότητές του και την οργάνωση του παιχνιδιού από το κέντρο. Η μπάλα κόντρα στη Ζλάτε περνούσε συνεχώς από τα πόδια του κι εκείνος ξεκινούσε το επιθετικό παιχνίδι. Στα πρώτα 20 λεπτά μάλιστα, που η ομάδα του πραγματικά... πετούσε, έχει βγάλει και μια τρομερή κάθετη πάσα στον Βίντα ο οποίος αστόχησε ένα λεπτό πριν το 1-0. Γενικά, απ' όσα είδαμε χτες, στα καλά του στοιχεία είναι και η πάσα, βγάζοντας πολλές φορές τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτικές θέσεις.

Σίγουρα, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, θα έχουν στις σημειώσεις τους το όνομά του και οι Μάντσον, Χαρίσης θα κληθούν την Τετάρτη να τον εξουδετερώσουν. Εύκολο έργο δεν θα έχει όποιος αναλάβει το μαρκάρισμά του, όμως σίγουρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μιας και φαίνεται πως είναι το... μυαλό στο παιχνίδι της Ντουνάισκα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα έκανε στο παιχνίδι της Κυριακής, με το νούμερο 13 στην πλάτη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα