Από την Παρτιζάν στην Λουκέρνη: Το... λίφτινγκ του Ολυμπιακού! (vids)

Από την Παρτιζάν στην Λουκέρνη: Το... λίφτινγκ του Ολυμπιακού! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Από την Παρτιζάν στην Λουκέρνη: Το... λίφτινγκ του Ολυμπιακού! (vids)

bet365

Πόσο άλλαξες... Το Gazzetta.gr καταγράφει τις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από το πρώτο ματς πέρυσι με αντίπαλο την Παρτιζάν στην Ευρώπη στην Λουκέρνη φέτος!
Είναι γεγονός πως η περσινή χρονιά δεν ήταν αυτή που περίμεναν στον Ολυμπιακό. Και πάντα μετά από τέτοιες σεζόν οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Ο Ολυμπιακός εξάλλου είναι μία ομάδα που όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά δεν διστάζει ποτέ να προχωρήσει ακόμα και σε ολικό... λίφτινγκ.
Πέρυσι λοιπόν ήταν 25 Ιουλίου όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε με αντίπαλο την Παρτιζάν στην προσπάθειά του να βρεθεί στους ομίλους του Champions League όπως και έγινε. Σε ένα ματς όπου του έλλειπαν οι Φορτούνης, Ομάρ και Μποτία. Σε παιχνίδι όπου ξεκίνησε με βασικό κίπερ τον Καπίνο και τετράδα άμυνας με Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσο και Κούτρη.
Πιο αναλυτικά το σχήμα με τις αλλαγές στο νικηφόρο 3-1 των Πειραιωτών:
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80' Πάρντο) και Μπεν (88' Εμενίκε).
Από τους παραπάνω παίκτες (σ.σ. 11άδα και αλλαγές) στο σημερινό ρόστερ υπάρχουν οι Κούτρης και Πάρντο. Πάμε να δούμε λοιπόν το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι αντίστοιχα της ομάδας του Ολυμπιακού.
Από το 4-3-3 πέρυσι του Χάσι στο 4-2-3-1 του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκας. Ο Καμαρά ήταν το «εξάρι» και ο Μπουχαλάκης δίπλα του, σε πιο δημιουργικό ρόλο. Μπροστά τους, σε ρόλο «δεκαριού» ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Στις πτέρυγες έπαιζαν αριστερά ο Ποντένσε, δεξιά ο Λάζαρος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.
Πιο κάτω οι 11 με τις αλλαγές στο 4-0 επί της Λουκέρνης, παιχνίδι της 9ης Αυγούστου για τα προκριματικά του Europa:
Ολυμπιακού (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Ποντένσε και Γκερέρο. Μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση είναι και η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου με πέντε Έλληνες βασικούς!
Όπως γίνεται αντιληπτό μιλάμε πια για... άλλη ομάδα. Το ξεκίνημα των Πειραιωτών φέτος είναι εντυπωσιακό και σίγουρα πιο καλό από πλευράς ποιότητας ποδοσφαίρου συγκριτικά με πέρυσι. 4-0 το ένα ματς με την Λουκέρνη και 3-1 το άλλο. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Μπέρνλι και ελπίζει στις 23 του μήνα στο Καραϊσκάκη να κάνει ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης!
- Δείτε στην Gallery τα δύο ματς, το περσινό με την Παρτιζάν και το φετινό με Λουκέρνη:
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα