AEK: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa League

AEK: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa League

Δήμος Μπουλούκος
AEK: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa League

bet365

Με το νικητή του ζευγαριού Σπάρτακς Γιουρμάλα - Σουντούβα θα παίξει η ΑΕΚ αν αποκλειστεί από τη Σέλτικ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις δύο ομάδες που φυσικά δεν μπορούν να φοβίσουν τον Δικέφαλο!

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Και οι δύο ομάδες δεν είναι δυνατοί αντίπαλοι και σίγουρα δενμπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για την ΑΕκ προς τους ομίλους του Europa League, αν αποκλειστεί από τη Σέλτικ.

Η Σουντούβα από τη Λιθουανία έχει ιδρυθεί το 1921 και έχει έδρα την πόλη Μαριγιάμπολε. Από το 2002 παίζει στην πρώτη κατηγορία του λιθουανικού πρωταθλήματος και πέρσι αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια όταν πήρε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της με 71 βαθμούς σε 33 παιχνίδια, τέσσερις περισσότερους από τη Ζαλγκίρις Βίλνιους. ενώ έχει και δύο κατακτήσεις του κυπέλλου, το 2006 και το 2009.

Το γήπεδο της, το ARVI Football Arena κατασκευάστηκε το 2008 και έχει χωρητικότητα 6.250 θέσεων ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει το «αδερφάκι» του, ένα κλειστό ποδοσφαιρικό γήπεδο με 2.500 θέσεις, ώστε η Σούντουβα να παίζει ποδόσφαιρο όλο το χρόνο.

Στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για την ίδια λόγω ετοιμότητας, είναι ήδη πρωτοπόρος και σε 20 αγώνες έχει 48 βαθμούς, 11 περισσότερους από τη Ζαλγκίρις Βίλνιους, με 15 νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η περσινή σεζόν (2017/18) ήταν η κορυφαία της ομάδας στην Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασε τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ έφτασε μέχρι και τα πλέι οφ. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε τη λευκορωσική Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ με νίκη 2-1 εντός και ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας, στον δεύτερο έβγαλε τη λετονική Λεπάγια με νίκη 2-0 εντός έδρας και ήττα 1-0 εκτός, ενώ στον τρίτο έκανε την υπέρβαση κι απέκλεισε την ελβετική Σιόν, με νίκη 3-0 εντός έδρας και ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας. Στα πλέι οφ αποκλείστηκε από τη βουλγαρική Λουντογκόρετς, με ισοπαλία 0-0 εντός έδρας και ήττα 2-0 εκτός.

Στον πρώτο φετινό προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. η Σούντουβα έκανε την έκπληξη καθώς απέκλεισε την ΑΠΟΕΛ νικώντας με 3-1 στο πρώτο ματς και χάνοντας 1-0 στην Κύπρο. Στον επόμενο γύρο, όμως αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου.

Προπονητής είναι είναι ο 53χρονος Καζάκος Βλάντιμιρ Τσεμπούριν. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 5-3-2. Προηγουμένως εργάστηκε σε δύο ομάδες της πατρίδας του (Σαχτιόρ Καραγκάντι, Οκζτέπες) αλλά και σε άλλη μία λιθουανική (Κρουόχα). Καλύτερος παίκτης είναι ο Ριτζίνο Σισίλια, ένας 24χρονος επιθετικός από το Κουρασάο της Καραϊβικής που μάλιστα πέτυχε χατ τρικ επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά και ο 30χρονος Χιλιανός μέσος Γκέρσον Αζεβέδο ενώ έχει στη σύνθεση της, 11 ξένους παίκτες.

Η άλλη ομάδα, είναι η Σπάρτακς Γιούρμαλα από τη Λετονία που ιδρύθηκε το 2007 και ήταν πρωταθλήτρια το 2016 και το 2017.

Παίζει στο στάδιο Sloka το οποίο χωράει μόλις ... 2500 θέσεων.

Στο πρωτάθλημα του 2018 που είναι σε εξέλιξη, μετέχουν 8 ομάδες και η Σπάρτακς είναι ως τώρα τέταρτη με 29 βαθμούς σε 16 ματς, οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σκόντο Ρίγα. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 0-0 εντός και 2-0 εκτός έδρας. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League έκανε περίπατο απέναντι στη Φιορίτα από τον Άγιο Μαρίνο με δύο νίκες, 6-0 εντός και 3-0 εκτός έδρας.

Προπονητής της είναι ο 46χρονος Ρώσος Αλεξαντρ Γκρίσιν που ήταν προπονητής της Εθνικής Ρωσίας Κ19, την περίοδο 2017-18. Στο ρόστερ συναντάμε κυρίως Λετονούς, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλοί Ρώσοι και Σέρβοι. Αστέρι της ομάδας και αρχηγός είναι ο Βοσνιοκροάτης Αλεξάντρ Κόσοριτς.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα