Ατρόμητος: Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού και της Ζελέζνιτσαρ

Ατρόμητος: Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού και της Ζελέζνιτσαρ

Θοδωρής Βασίλης
Ατρόμητος: Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού και της Ζελέζνιτσαρ

bet365

Την, θεωρητικά, καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να είχε πέτυχε ο Ατρόμητος, που αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντινάμο Μπρεστ θα αντιμετωπίσει ή τον Απόλλωνα Λεμεσού ή την Ζελέζνιτσαρ. Δείτε τα προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων του Ατρόμητου.

Απόλλων Λεμεσού: Οι δευτεραθλητές Κύπρου που τα βρήκαν... σκούρα με την Στούμπρας

Στο δρόμο του Ατρόμητου, είναι πιθανό να βρεθεί ο Απόλλων Λεμεσού. Ο Κυπριακός σύλλογος, που έχει το παρατσούκλι «Θρύλος», θα είναι ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον τρίτο προκριματικό γύρο, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζελιέζνιτσα και φυσικά ο Ατρόμητος αυτό της Ντινάμο Μπρεστ.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η ομάδα της Λεμεσού, ήδη έχει δώσει έναν προκριματικό γύρο, μιας και η ευρωπαϊκή της περιπέτεια ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί... ίδρωσε για να αποκλείσει την Στούμπρας, καθώς κλήθηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 της Λιθουανίας, κάτι που έκανε επικρατώντας 2-0 στην Κύπρο με δύο τέρματα που ήρθαν από το ένα στόπερ της!

Την περσινή σεζόν έχασε το πρωτάθλημα στο φινάλε από τον ΑΠΟΕΛ, καθώς τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 61 βαθμούς μόλις δύο πίσω από την ομάδα της Λευκωσίας. Το φετινό καλοκαίρι απέκτησε τον Σουμά στην άμυνα από την Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, τον Μπρου στο κέντρο ως ελεύθερο, τον εξτρέμ Γουίλιαμ δανεικό από την Στεάουα Βουκουρεστίου και το μεγάλο αστέρι της ομάδας...

Πρόκειται για τον γνωστό μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Φακούντο Περέιρα! Ο 30χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, αποκτήθηκε στις 17 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει αγωνιστεί όπως είναι λογικό με τους Κύπριους. Δεδομένα με την έλευσή του, ο Απόλλων θα είναι ακόμα πιο δυνατός στα παιχνίδια με τους Βόσνιους και στη συνέχεια αν τελικά βρεθεί στο δρόμο του Ατρόμητου. Από εκεί και πέρα, στην ομάδα υπάρχει και ο Έλληνας Φώτης Παπουλής, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από το 2012 όταν και αποχώρησε από τον ΟΦΗ για την ομάδα της Λεμεσού.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σοφρώνης Αυγουστή, που ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2016 κι ενώ ήταν βοηθός και κατάφερε να βρίσκεται εκεί μέχρι και τώρα. Με εκείνον στον πάγκο, ο Απόλλων Λεμεσού μπήκε στους ομίλους του Europa League πέρσι, όπου κι αποκλείστηκε με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Το αποτέλεσμα που όλοι θυμούνται, εκείνο το 2-2 με την Έβερτον στην Αγγλία.

Ως έδρα χρησιμοποιεί το «Τσίρειο Στάδιο» της Λεμεσού χωρητικότητας 13.331 θέσεων και είναι κοινή έδρα με την άλλη ομάδα της πόλης, την ΑΕΛ. Ωστόσο, το γήπεδο της Λεμεσού δεν παίρνει άδεια για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να αγωνίζεται τα ευρωπαϊκά του ματς στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Στα φιλικά προετοιμασίας δεν τα πήγε και τόσο καλά... Σε τέσσερα παιχνίδια, μέτρησε τρεις ήττες και μία νίκη. Έχασε από την Λίντσερ (2-1), τον Ερυθρό Αστέρα (1-0) και την Λίμπερετς (4-0). Η μοναδική της νίκη ήρθε με αντίπαλο την Ίντερ Ζάπρεσιτς με 2-1.

Τίτλοι: 3 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 3 σούπερ καπ

Ζελέζνιτσαρ: Ένας θρύλος της Βοσνίας

Η Ζελέζνιτσαρ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Βοσνίας και συμπληρώνει κοντά ένα αιώνα ζωής έχοντας ιδρυθεί το 1921. Στα 96 χρόνια ιστορίας της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Βοσνίας έξι φορές με τελευταία την περίοδο 2012-13, ενώ ισάριθμες φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο Βοσνίας.

Προπονητής της Ζελέζνιτσαρ είναι ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς, ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα τόσο του Πασνιωνίου όσο και του ΠΑΟΚ. Έδρα της είναι το «Stadion Grbavica, xωριτικότητας 17000 θέσεων, ενώ οι ξένοι της είναι τέσσερις Κροάτες, δύο Σέρβους κι ένας Μαυροβούνιος.

Είναι μια νεανική ομάδα αφού ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνά τα 25 έτη. Η βοσνιακή ομάδα αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League όπου και προκρίθηκε με δύο νίκες επί της εσθονικής Τρανς Νάρβα (2-0 εκτός έδρας και 3-1 εντός έδρας). Η ομάδα του Κρισμάρεβιτς ξεκίνησε και τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με το δεξί κερδίζοντας με 1-0 την Γκαμπέλι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα