Δεν... τρομάζει η Ντινάμο Μπρεστ (vid)

Δεν... τρομάζει η Ντινάμο Μπρεστ (vid)

Νίκος Μαρούδας
Δεν... τρομάζει η Ντινάμο Μπρεστ (vid)

bet365

Ακόμα μια νίκη πέτυχε η αντίπαλος του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας, όμως η απόδοσή της δεν είναι τέτοια που μπορεί να τρομάξει την ελληνική ομάδα.

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη σημείωσε στο ντέρμπι με την Νέμαν Γκρόντνο η Ντινάμο Μπρεστ. Η αντίπαλος του Ατρόμητου, δείχνει να έχει βρει τον καλό της εαυτό και να βρίσκεται σε καλή φόρμα, όμως η απόδοσή της σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι δεν ήταν και η καλύτερη...

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Πριν τη νίκη αυτή, είχαν προηγηθεί δύο νίκες με 6-0 και 5-2, απέναντι όμως σε δύο από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η πρώτη χρονικά νίκη σε αυτό το μίνι σερί ήταν με 0-1 απέναντι στην ένατη της βαθμολογίας Ίσλοχ. Στο παιχνίδι του Σαββάτου όμως, οι Κυπελλούχοι Λευκορωσίας δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους...

Μπορεί να ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, όμως είχαν αρκετά προβληματάκια στην άμυνα, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της Ντινάμο, παρέταξε την ομάδα του με τρία στόπερ. Τα δύο εξ αυτών όμως δεν έπαιξαν στη φυσική τους θέση!

Ο νεαρός τεχνικός, επέλεξε για το κέντρο της άμυνας τον Φιλίποβιτς, ο οποίος είναι αμυντικός μέσος, τον Βερετίλο, που είναι δεξί μπακ και ο μοναδικός που έπαιξε στη φυσική του θέση ήταν ο Γκαβρίλοβιτς. Σε όλα αυτά να σημειωθεί πως ο δικός μας ο Γιάννης Κάργας, που αγωνίστηκε βασικός και στα 90 λεπτά, δεν έπαιξε όπως ήδη καταλάβατε ως στόπερ που είναι η φυσική του θέση αλλά ως αμυντικός μέσος.

Οι... αλχημείες αυτές του Σπιλέφσκι ο οποίος όπως φαίνεται ακόμα είναι στο ψάξιμο, έφεραν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ντινάμο. Ειδικά όταν η Νέμαν αποφάσιζε να παίξει γρήγορα και με κάθετες μπαλιές, οι ποδοσφαιριστές της έβγαιναν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πολύ εύκολα, κάνοντας όμως συνεχώς κακές επιλογές στην τελική πάσα. Η μέτρια προς κακή εικόνα της Ντινάμο στην άμυνα δεν ήταν κάτι που βλέπαμε για πρώτη φορά. Ακόμα και στο εύκολο 5-2 επί της Γκοροντέγια η αντίπαλος του Ατρόμητου δέχτηκε τα δύο τέρματα από αδράνεια της άμυνάς της, ενώ η αντίπαλος είχε ευκαιρίες και για ακόμα περισσότερα τέρματα...

Επίσης και πριν περάσουμε στα θετικά και σε αυτά που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Νταμίρ Κάναντι, να τονίσουμε πως οι ποδοσφαιριστές της Ντινάμο κάνουν εύκολα το φάουλ. Μάλιστα, σε ένα εξ' αυτών το Σάββατο λίγο έλειψε η Νέμαν να κάνει το 0-1, μιας και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γκουτόρ.

Πάμε τώρα και στα... δύσκολα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος. Μπορεί πίσω να υπάρχουν αρκετά προβλήματα, όμως μπροστά υπάρχει ο Μιλέφσκι που είναι πάντα απειλητικός και είχε κάποιες ευκαιρίες και το Σάββατο, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι μεσοεπιθετικοί. Οι Οσουκχούκιου και Φαμεΐχ είναι δύο πολύ γρήγοροι ποδοσφαιριστές κι αυτοί που συνεργάστηκαν και στο γκολ της νίκης το Σάββατο. Επιπλέον ταχύτητα έδωσε στο ματς με την Χέμαν και ο Αφοάκουα όταν μπήκε στο παιχνίδι στο 76'. Γενικά μεσοεπιθετικά η Ντινάμο θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους αμυντικούς του Ατρόμητου κι αν εκεί η δουλειά γίνει καλά, τότε το γκολ είναι σίγουρο πως θα έρθει.

Άλλωστε, ο ρυθμός που είχε το παιχνίδι του Σαββάτου δεν ήταν τέτοιος που θα σε έκανε να πιστέψεις πως οι δύο ομάδες βρίσκονται σε φουλ αγωνιστική δράση. Σκληρά μαρκαρίσματα κι αρκετά χαμηλός ρυθμός ήταν τα στοιχεία του αγώνα, με το δεύτερο φυσικά να είναι κάτι που αναζητά ο Ατρόμητος ο οποίος την Δευτέρα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία.

Υ.Γ. Ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα λειτουργήσει για την ομάδα, είναι οι πέντε μεταγραφές που έκανε. Οι Λευκορώσοι έχουν ενισχυθεί στην άμυνα με τους Ντουάρτε, Γκάμπι, στη μεσαία γραμμή με τους Χομπλένκο, Νόγιοκ, και μεσοεπιθετικά με τον Κρίβετς. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους από τις 19/7 κι έπειτα και κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται για τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο. Πάντως, ο Νόγιοκ είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή, με τον ποδοσφαιριστή να αναδεικνύεται καλύτερος μέσος την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα και να προέρχεται από την πρωταθλήτρια Ντιναμό Μινσκ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα