Η ακτινογραφία της Χιμπέρνιαν

Η ακτινογραφία της Χιμπέρνιαν

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίζει με μια εκ των Ρούναβικ και Χιμπέρνιαν για τον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της ιστορικής ομάδας από την Σκωτία.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν θα κληθεί να ξεπεράσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αστέρας Τρίπολης. Πρόκειται για ιστορικό σύλλογο που έχει στο παλμαρέ του 4 πρωταθλήματα Σκωτίας (1902-03, 1947-48, 1950-51, 1951-52), 3 Κύπελλα (1887, 1902, 2016) και 3 League Cup (1972, 1991, 2007).

Βρήκε την χαμένη ταυτότητα της!

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της σκωτσέζικης Premier League τερμάτισε η Χιμπέρνιαν καταφέρνοντας έπειτα από τρεις σεζόν στην Championship να επιστρέψει στην φυσική της κατηγορία.

Στο League Cup έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Σέλτικ (4-2), ενώ στο Κύπελλο Σκωτίας έμεινε εκτός νυμφώνος στον Δ΄ Γύρο από την συμπολίτισσα Χαρτς (1-0).

Με την υπογραφή του Νιλ Λένον

Ο πρώην μέσος της Σέλτικ, αφού κάθισε στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας για μια τετραετία (2010-2014), εν συνεχεία εργάστηκε στην Μπόλτον, ενώ το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε την Χιμπέρνιαν. Ο 46χρονος τεχνικός επανέφερε τους «Χιμπς» στην Premier League, ενώ εν συνεχεία τους εδραίωσε στους Big 4 του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Θιασώτης του 4-4-2.

Οι παίκτες-κλειδιά

Ο 23χρονος Τζον ΜακΓκιν δεσπόζει στον χώρο του κέντρου έχοντας σημειώσει καθοριστικά γκολ την περασμένη σεζόν (43 συμ./6) γκολ, ενώ ο 28χρονος σέντερ μπακ Πολ Χάνλον διένυσε την 11η σεζόν του στο «Ίστερ Ρόουντ». Σημαντική θεωρείται η προσθήκη του Ελβετού με καταγωγή από το Κόσοβο, Φλοριάν Καμπέρι, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με την μορφή δανεισμού σκοράροντας στο ντεμπούτο του κόντρα στη Μάδεργουελ. Μάλιστα στις 3 Απριλίου σημείωσε χατ-τρικ στη νίκη με 3-1 επί της Χάμιλτον.

Το μεταγραφικό πάρε - δώσε

O Καμπέρι υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα τριετές συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, με τον Λένον να θεωρεί επιβεβλημένη την παρουσία του στο ρόστερ της Χιμπέρνιαν. Την ίδια στιγμή αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Μπελ (Πάρτικ Θιστλ), ο αριστερός μπακ Κρέιν (Λίβινγκστον) και ο μεσοεπιθετικός ΜακΓκίουχ.

Το γήπεδο: Ίστερ Ρόουντ

Το χωρητικότητας 20.421 θέσεων Ίστερ Ρόουντ αποτελεί την έδρα της Χιμπέρνιαν. Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο στη Σκωτία. Το «Ίστερ Ρόουντ» είναι γνωστό στις τάξεις των οπαδών των «Χιμπς» ως «Ιερό Γήπεδο» και και «Σαν Σίρο του Λιθ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα