Τρεις παίκτες της Μαρσέιγ έχουν τη... γεύση της νίκης από ευρωπαϊκό τελικό

Gazzetta team
Τρεις παίκτες της Μαρσέιγ έχουν τη... γεύση της νίκης από ευρωπαϊκό τελικό

bet365

Η Ατλέτικο Μπαδρίτης είναι το φαβορί στον αποψινό τελικό με τη Μαρσέιγ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τρεις από τους παίκτες της γαλλικής ομάδας έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν μια ευρωπαϊκή κούπα στο παρελθόν.

Παίζεις στον τελικό του Europa League, κερδίζεις* στον τελικό του Champions League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε θέλει σήμερα το βράδυ στη Λυών να πανηγυρίσει τη δεύτερη κατάκτηση του Europa League και να γιατρέψει τις πληγές των δύο χαμένων τελικών απέναντι στη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League.

Οι «Ροχιμπλάνκος» είναι το φαβορί απέναντι στη Μαρσέιγ, με την ισπανική ομάδα να έχει εμπειρία και ποιοτικότερες μονάδες για να φτάσει για δεύτερη φορά στην κατάκτηση του τροπαίου του Europa League.

Όσον αφορά τη Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, διαθέτει μόλις τρεις παίκτες στο ρόστερ της που έχουν το... know how από νικηφόρους ευρωπαϊκούς τελικούς. Οι Ρολάντο, Ραμί και Λουίζ Γκουστάβο είναι οι τρεις παίκτες του συλλόγου της Μασσαλίας που στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κατακτώντας την κούπα.

Ο Ρολάντο είχε φτάσει στην κατάκτηση του Europa League το 2011 με την Πόρτο, όταν οι «Δράκοι» είχαν επικρατήσει με 1-0 της Μπράγκα στον... πορτογαλικό εμφύλιο που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο.

Ο Αντίλ Ραμί είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Europa League το 2016 στη Βασιλεία, όταν η Σεβίλλη θα επικρατούσε της Λίβερπουλ με 3-1 και θα έπαιρνε το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Ανδαλουσία.

Τέλος, όσον αφορά τον Λουίζ Γκουστάβο, ο Βραζιλιάνος μέσος της Μαρσέιγ έχει γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός Champions League με την Μπάγερν, όταν οι «Βαυαροί» επικράτησαν της Ντόρτμουντ στον... γερμανικό εμφύλιο του τελικού του Γουέμπλεϊ το 2013.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα