Ο αήττητος ΠΑΟΚ κόντρα στον Βενγκέρ! (vids)

Gazzetta team
Ο αήττητος ΠΑΟΚ κόντρα στον Βενγκέρ! (vids)

bet365

O ΠΑΟΚ είναι μια από τις πέντε ομάδες, σε σύνολο 124, που δεν κατάφερε να νικήσει ποτέ ο Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ, από την οποία το καλοκαίρι του 2018!

Το 1996 ήταν η χρονιά που ο Αρσέν Βενγκέρ άνοιγε τον «κύκλο» του στην Άρσεναλ. 22 χρόνια μετά, η διαδρομή αυτή ίσως κράτησε περισσότερο απ' όσο θα επέτασσε η λογική, ωστόσο δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί πετυχημένη και κομβική στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου!

Ο Αλσατός ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο των «κανονιέρηδων» το ερχόμενο καλοκαίρι και τα στατιστικά, οι αναφορές στα επιτεύγματά του και όλα όσα έκανε ή δεν έκανε ως προπονητής τους έχουν αρχίσει να αναδεικνύονται.

Ένα χαρακτηριστικό στατιστικό για την πορεία του Βενγκέρ στο Χάιμπουρι και στο Έμιρεϊτς είναι το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει 124 ομάδες, εκ των οποίων δεν έχει νικήσει 5. Μια εξ αυτών είναι ο ΠΑΟΚ, που μαζί με τη Φιορεντίνα (1 Ι, 1 Η), την Παρί Σεν Ζερμέν (2 Ι), την Πορτ Βέιλ (2 Ι) και τη Ρόδεραμ (1 Ι) συμπληρώνουν αυτό το ιδιότυπο γκρουπ!

Απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Αλσατός έπαιξε δυο φορές, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1997/98. Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Φραντζέσκος «έγραφε» το 1-0 κι οδηγούσε τους Άγγλους στα αποδυτήρια της Τούμπας με σκυμμένο το κεφάλι και την ήττα με 1-0 στις αποσκευές τους!

Δυο εβδομάδες αργότερα, στην αλησμόνητη για τους φίλους του ΠΑΟΚ ρεβάνς του Λονδίνου, ο Ντένις Μπέργκαμπ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, πριν έρθει ο Ζήσης Βρύζας στο 88' να σοκάρει το Χάιμπουρι και να χαρίσει μια θρυλική πρόκριση στους Θεσσαλονικείς!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα