Οι «ακτίνες» της αήττητης ΑΕΚ

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «ακτίνες» της αήττητης ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ και το gazzetta.gr επιχειρεί την «ακτινογραφία» των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ.

Η Ένωση δεν κοίταξε απλώς στα «μάτια» τους Ιταλούς, αλλά ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού κι αν αξιοποιούσε κάποια από τις ευκαιρίες της, θα μπορούσε να πάρει το «τρίποντο», στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Γιόχανσον ήταν «σκύλος» στην άμυνα, ο Γκάλο «όργωσε» τη δεξιά πλευρά, ανεβαίνοντας πολύ απειλητικά στην επίθεση της ΑΕΚ, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος και ο Βράνιες ξεχώρισαν επίσης για τους «κιτρινόμαυρους», που συνολικά αμύνθηκαν εξαιρετικά κι επιτέθηκαν με πλάνο.

Αναλυτικά:

Ανέστης: Ακούγεται απίστευτο, αλλά δεν υπάρχει φάση για να τον ζορίσει στο πρώτο ημίχρονο! Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου, ενώ οριακά συμμετείχε στο παιχνίδι, ειδικά στο διάστημα από το 20’ έως το τέλος του ημιχρόνου. Όποτε χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο ημίχρονο το έκανε, όταν και απειλήθηκε περισσότερο, δίχως να χρειαστούν επεμβάσεις όπως αυτές στο Μιλάνο. Καλός κάτω από τα δοκάρια και με τη μπάλα στα πόδια, δεν είχε πρόβλημα στις εξόδους, σταθερός συνολικά σε ένα μάλλον ήσυχο βράδυ.

Γκάλο: Ξεκίνησε πολύ δυνατά, τρέχοντας πάντα να πάρει το γήπεδο μπροστά του και να μεταφέρει τη μπάλα. Είχε ένα πολύ απειλητικό πειλητικό σουτ στο 12’, καθώς και στι 75’, ενώ η ορμή του στην επίθεση ανέβαζε όλη την ομάδα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο, που ξεχώρισε αναμφίβολα.

Βράνιες: Πολύ καλό ξεκίνημα από τον στόπερ της Ένωσης, που επενέβη όποτε χρειάστηκε και κράτησε μακριά οποιαδήποτε απόπειρα της Μίλαν να απειλήσει στο πρώτο μέρος. Απείλησε με ωραία κεφαλιά στο 47’, ενώ όποτε χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος επενέβη σωτήρια. Ήταν πιο καλός από τον παρτενέρ του, σε μια στιβαρή εμφάνιση απέναντι στην επίθεση των «ροσονέρι».

Τσόσιτς: Σταθερός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, δεν απέφυγε πάντως το λάθος με την κακή κεφαλιά-απομάκρυνση στο 29’, όταν παραλίγο να απειληθεί η ΑΕΚ. Ολιγώρησε επίσης στο 56’, όταν ο Κάλινιτς του ξέφυγε στη μικρή περιοχή και 1’ αργότερα, όταν άργησε να καλύψει τον Μοντολίβο, που σούταρε στο δοκάρι. Έκανε κάποια λάθη από την πίεση της Μίλαν και με την ώρα έπεφτε η απόδοσή του και ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακός στο ρόλο και τη θέση του, μάλλον υστέρησε συγκριτικά με τους υπόλοιπους της άμυνας.

Μπακάκης: Παίζοντας στα αριστερά ως στόπερ, κυρίως κράτησε τη θέση του, αποφεύγοντας τις προωθήσεις. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά, δεν ξεχώρισε επιθετικά, αλλά έκανε «γεμάτη» εμφάνιση.

Γιόχανσον: «Βράχος», ως συνήθως, ο Σουηδός, που έκλεψε μπάλες, έτρεξε ατελείωτα, κέρδισε φάουλ και έδωσε την απαραίτητη στιβαρότητα στη μέσαία γραμμή της ΑΕΚ, στην οποία οφείλεται εν πολλοίς η κυριαρχία της στο πρώτο ημίχρονο. Στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη, με πολλές κόντρες και αμυντικές προσπάθειες, αναχαιτίζοντας τους πιο δραστήριους Ιταλούς ως το τέλος, καταγράφοντας κι ένα απειλητικό σουτ στο φινάλε.

Σιμόες: Εξαιρετικός από το ξεκίνημα, βοηθούσε πολύ στο τρανζίσιον, ενώ και αμυντικά έκανε πολύ δουλειά, καλύπτοντας πάντα τους χώρους. Κέρδισε σε πολλές περιπτώσεις τους αντιπάλους τους, ενώ το ακούραστο παιχνίδι του κρατούσε το τέμπο ψηλά για την ΑΕΚ. Πολύ καλό βράδυ για τον Πορτογάλο μέσο.

Λόπες: Η αριστερή πλευρά έγινε «κτήμα» του με το «καλημέρα», με τον Ισπανό να ξεκινάει ως αριστερό χαφ-εξτρέμ και να είναι πολύ απειλητικός. Στο 14’ έκανε υπέροχη επέλαση και το σουτ του μέσα από την περιοχή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο α’ μέρος. Συνολικά ήταν πολύ δραστήριος και ποιοτικός, ανεβάζοντας όλη την ΑΕΚ και απειλώντας διαρκώς στην επίθεση.

Μπακασέτας: Είχε ρόλο πίσω από Λάζαρο και Αραούχο, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας κι επίθεσης. Κυκλοφόρησε πολύ τη μπάλα, αν και αργούσε κάποιες στιγμές να τη δώσει. Πάντως ήταν πολύ καλός δημιουργικά, κυρίως στο πρώτο μέρος, καθώς στο δεύτερο οπισθοχώρησε για να βοηθήσει στη μάχη του κέντρου. Κουράστηκε και έδωσε τη θέση του στον Γαλανόπουλο, αφού με την ώρα έπεφτε η απόδοσή του.

Χριστοδουλόπουλος: Πολύ δραστήριος εξαρχής, σε ρόλο πίσω από τον Αραούχο και τη μπάλα να περνάει από τα πόδια του συνέχεια. Έκανε εξαιρετική προσπάθεια, κερδίζοντας το φάουλ στο οποίο κόπηκε στο τείχος στο 17’, ενώ συνολικά ήταν πηγή κινδύνων για τους Ιταλούς και σημείο αναφοράς στην επίθεση της ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια απόδοση, λόγω και της ανόδου των παικτών της Μίλαν και αντικαταστάθηκε από τον Λιβάγια στο 60’.

Αραούχο: Με τρέξιμο και ομαδικότητα, βοήθησε εξαιρετικά στην επιθετική δραστηριότητα της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο, αν και σε πολλές φάσεις «χαλούσε» την ανάπτυξη με λανθασμένες μεταβιβάσεις. Έτρεξε πάρα πολύ, γυρνώντας συχνά πίσω από το κέντρο για να μαρκάρει και συνολικά συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι. Δεν βρέθηκε μέσα σε κάποια μεγάλη φάση, ενώ προς το τέλος κουράστηκε κι έδωσε τη θέση του στο 79’ στον Γιακουμάκη.

Οι αλλαγές:

Λιβάγια: Μπήκε στο 60’ στη θέση του Λάζαρου, με τον Χιμένεθ να ανακατεύει την «τράπουλα». Δεν πήρε πολύ τη μπάλα και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, σε ένα μέτριο βράδυ για τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Γιακουμάκης: Αντικατέστησε τον Αραούχο στο 79’ για να δώσει νέα πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ, όμως δεν φάνηκε πολύ, καθώς δεν τροφοδοτήθηκε. Έδωσε τις μάχες του, όμως δεν πρόλαβε να προσφέρει κάτι παραπάνω.

Γαλανόπουλος: Πήρε τη θέση του Μπακασέτα στο 66’. Έδωσε πολλές ανάσες στους συμπαίκτες του, τρέχοντας πολύ στο κέντρο και συνεισφέροντας στην καλή εικόνα της Ένωσης, μέχρι το τέλος του αγώνα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα