Σορεντίνο για το ΑΕΚ-Μίλαν: «Από τις νίκες που θυμάσαι για πάντα!»

Gazzetta team
Σορεντίνο για το ΑΕΚ-Μίλαν: «Από τις νίκες που θυμάσαι για πάντα!»

bet365

Ο Στέφανο Σορεντίνο θυμήθηκε τη νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν και αναφέρθηκε στο προσεχές ματς των δύο ομάδων.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λας Πάλμας – Θέλτα με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο 38χρονος τερματοφύλακας μίλησε στην εφημερίδα Documento με αφορμή τους επερχόμενους αγώνες της Ένωσης με τη Μίλαν και θυμήθηκε τα όσα έζησε στο 1-0 του ΟΑΚΑ, όταν είχε κρατήσει μακριά από την εστία του τους Ροσονέρι.

Αναλυτικά

Η Μίλαν φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια για να επιστρέψει στην ελίτ. Ποια είναι η γνώμη σου για την πορεία της;

«Νομίζω πως παρότι έχει κάνει ήττες και δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν ίσως όπως θα περίμεναν οι οπαδοί της, είναι πολύ δυνατή. Το καλοκαίρι πήρε πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Φυσικά, όλοι αυτοί χρειάζονται χρόνο και δουλειά, για να γίνουν ομάδα. Θέλει υπομονή όταν ξεκινάς μια τέτοια προσπάθεια, αλλάζοντας πολλά πράγματα. Έχει όμως πολλή ποιότητα ως ομάδα, εμπειρία και μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και σταδιακά να την επαναφέρουν ψηλά στη βαθμολογία».

Ποια είναι τα πιο δυνατά της σημεία;

«Έχει αποκτήσει δύναμη μεσοεπιθετικά, με παίκτες που έχουν σημαντικές δημιουργικές ικανότητες, όμως πιστεύω πως το δυνατό της σημεία θα εξελιχθεί η άμυνα. Έχει τον Ντοναρούμα, έναν τερματοφύλακα με τεράστια προοπτική, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει. Είναι ήδη παγκόσμιας κλάσης. Προκάλεσε μεγάλη συζήτηση η απόκτηση του Μπονούτσι από τη Γιουβέντους, ενός ποδοσφαιριστή τρομερά έμπειρου και με ηγετικές ικανότητες στην άμυνα. Έχει επίσης τον Ρομανιόλι, τον Μουσάτσιο. Πιστεύω διαθέτει παίκτες με παραστάσεις στην Ευρώπη και στα ματς αυτά. Προσωπικότητες που μπορούν να επηρεάσουν όλη την ομάδα και να κάνουν καλύτερους και τους συμπαίκτες τους».

Για τα ματς με την ΑΕΚ τι περιμένεις;

«Ξέρεις, δεν ξεχνάω ποτέ τις στιγμές της έζησα ως παίκτης της ΑΕΚ όταν νικήσαμε τη Μίλαν. Ήταν πολύ σημαντικό και για εμένα, ως Ιταλός, να καταφέρω να νικήσω τη Μίλαν. Μετά το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ, ήταν απίστευτες στιγμές. Επομένως είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ δύσκολα στην Αθήνα και τώρα. Γενικά είναι δύσκολες έδρες οι ελληνικές για τις ιταλικές ομάδες, αλλά και γενικότερα για τις ευρωπαϊκές. Ακόμα και οι έμπειροι παίκτες της Μίλαν τότε είχαν εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Είναι το κίνητρο μεγαλύτερο απέναντι σε ομάδες με το όνομα και την ιστορία της Μίλαν;

«Σίγουρα. Ανυπομονείς να παίξεις σε αυτά τα ματς. Γενικότερα είναι μοναδικό το να παίζεις σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, ξέρεις ότι θα αντιμετωπίσεις τις καλύτερες ομάδες της Ηπείρου, ότι μπορείς να βρεις μπροστά σου ομάδες και παίκτες που δεν φανταζόσουν. Το κίνητρο είναι τεράστιο και αν καταφέρεις ένα καλό αποτέλεσμα τότε δεν το ξεχνάς ποτέ, το συναίσθημα είναι μοναδικό».

Εσύ τι θυμάσαι από το 1-0 της ΑΕΚ με τη Μίλαν;

«Η χρονιά εκείνη ήταν για μένα η καλύτερη στην Ελλάδα και το ματς με τη Μίλαν η κορυφαία στιγμή. Θυμάμαι το γήπεδο που ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα φανταστική. Εκπληκτικές εικόνες. Θυμάμαι επίσης την έκρηξη που έγινε μετά το γκολ του Σέζαρ, αλλά και την πίεση που δεχθήκαμε μετά το γκολ και καταφέραμε να κρατήσουμε, καθώς και τις πολλές επεμβάσεις που έκανα. Στο τέλος όμως ξέρεις πως μετράει το αποτέλεσμα και όταν έχεις δώσει τόσο μεγάλη μάχη, απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο δεν το ξεχνάς ποτέ. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που βγάλαμε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτούμε γκολ, μπήκαμε στη συνέχεια με άλλη ψυχολογία. Μακάρι να το κάνει ξανά η ΑΕΚ!».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα