Europa League: Αταλάντα - όνειρο με τριάρα στο «Άνφιλντ», προβάδισμα για Λεβερκούζεν - Ρόμα (vid)

Europa League: Αταλάντα - όνειρο με τριάρα στο «Άνφιλντ», προβάδισμα για Λεβερκούζεν - Ρόμα (vid)

Newsroom
Λίβερπουλ - Αταλάντα

bet365

Έκρηξη στο «Άνφιλντ» με την Αταλάντα του τρομερού Σκαμάκα να πυροδοτεί το «μπαμ» με τριάρα απέναντι στη Λίβερπουλ (0-3). Λύτρωση στο φινάλε για Λεβερκούζεν, διπλό της Ρόμα στο Μιλάνο.

Αταλάντα - έκπληξη, Λίβερπουλ κατάθλιψη... Με έναν εξαιρετικό Σκαμάκα που σκόραρε δις, οι Ιταλοί τιμώρησαν τις χαμένες ευκαιρίες των Reds και με το επιβλητικό 3-0 υποχρέωσαν τη Λίβερπουλ στην πρώτη φετινή ήττα στο «Ανφιλντ» για να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Η αναμέτρηση βέβαια θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν στο 15΄ο Νούνιες είχε βρει... στόχο στο τετ-α-τετ ή αν δέκα λεπτά αργότερα το σουτ Έλιοτ δεν έβρισκε σε οριζόντιο και... αριστερό δοκαρι.

Κι αφού οι Reds κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό, η Αταλάντα τους τιμώρησε στο 38΄με πλασέ του Σκαμάκα που δεν κατάφερε να διώξει ο Κέλεχερ. Ο Κλοπ έβγαλε τον Τσιμίκα στο ημίχρονο και πέρασε τον Ρόμπερτσον στο ματς, δίχως πάντως να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Στο 60 ΄ο Σκαμάκα βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή και με νέο πλασέ έγραψε το 2-0, ενώ στο 83΄ο ιταλικός θρίαμβος ολοκληρώθηκε όταν ο Πάσαλιτς πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή επέμβαση του Κέλεχερ για το 3-0. Μια ονειρική βραδιά για την Αταλάντα που έριξε στο καναβάτσο τους Άγγλους που καλούνται να κάνουν τα αδύνατα - δυνατά στη ρεβάνς για να φέρουν τούμπα το ζευγάρι.

Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ 2-0

Μπορεί να... άργησε, μπορεί να συνάντησε τείχος απέναντι στη Γουέστ Χαμ του βασικού Μαυροπάνου, αλλά η κυρίαρχη Λεβερκούζεν βρήκε τη λύση στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και επικράτησε δίκαια 2-0 για να αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου. Το σφυροκόπημα των γηπεδούχων με 18 τελικές στο πρώτο μέρος δεν τους είχε δώσει τη λύση απέναντι σε μια πλήρως παθητική Γουέστ Χαμ, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς προσπαθούσε να αντέξει στις επιθέσεις κατά κύματα που οργάνωναν οι Γερμανοί.

Τελικά το τείχος έπεσε στο 83΄με μονοκόμματο σουτ του Χόφμαν που κατέληξε στη γωνία της εστίας, με τη Λεβερκούζεν να βρίσκει το 2-0 στις καθυστερήσεις. Στο 90+1΄συγκεκριμένα ο Μπόνιφεις πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0 που έβαλε τη Λεβερκούζεν στην pole position ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία.

Μίλαν - Ρόμα 0-1

Άλωσε το «Σαν Σίρο» η Ρόμα και έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του Europa League. Η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι συνεχίζει ακάθεκτη από όταν ο «Capitano Futuro» έκατσε στον πάγκο της και επικράτησε στον πρώτο ιταλικό εμφύλιο της Ευρώπης παίρνοντας τη νίκη 1-0 απέναντι στη Μίλαν κι έχτισε βάσεις πρόκρισης στους «4».

Οι Ροσονέρι απέιλησαν με τον Ράιντερς στο 9' αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ λίγο μετά. Στο 17', ο Ντιμπάλα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαντσίνι ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Η Μίλαν αντέδρασε, επιχείρησε να βρει την απάντησή της και ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία αλλά και τις καλές στιγμές στο ματς. Ωστόσο, η αστοχία της, με αποκορύφωμα το εξ επαφής δοκάρι του Ζιρού στο 87', την πρόδωσε ξανά και έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στη Ρόμα. Ένα προβάδισμα πάντως που σίγουρα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του «Ολίμπικο».

Μπενφίκα - Μαρσέιγ 2-1

Βήμα πρόκρισης μπόρεσε να κάνει και η Μπενφίκα. Οι Λουζιτανοί επικράτησαν 2-1 της Μαρσέιγ εντός έδρας και ήταν αυτοί που απέκτησαν τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο της τετράδας.

Ο Ράφα Σίλβα στο 16' άνοιξε από κοντά το σκορ για τους ανώτερους Αετούς, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο δεύτερο μέρος. Στο 52ο λεπτό, Ντι Μαρία και Νέρες συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Αργεντινός σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στο 67' ωστόσο, ο Ομπαμεγιάνγκ με ωραίο πλασέ μείωσε στο τελικό 2-1 και κράτησε «ζωντανή» για την πρόκριση τη Μαρσέιγ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα