Europa League: «Εξάρα» της Λίβερπουλ στην Σπάρτα, αδιανόητη ανατροπή της Λεβερκούζεν από 0-2 (vid)

Newsroom
liverpool_eul

bet365

Η Λίβερπουλ διέλυσε τη Σπάρτα Πράγας με 6-1 στο «Άνφιλντ» και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 11-2. Αδιανόητη ανατροπή της Λεβερκούζεν, 3-2 την Καραμπάγκ από 0-2. «Γλυκιά» ήττα για Ρόμα. Πήρε το... ντέρμπι η Αταλάντα.

Πέντε γκολ στην Πράγα, έξι στο «Άνφιλντ» και... πρόκριση – πάρτι στα προημιτελικά του Europa League! Η Λίβερπουλ διέλυσε και στη ρεβάνς τη Σπάρτα με το εμφατικό 6-1 και στρέφει τα βλέμματα στο ματς Κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ. Ξανά 20+ γκολ για 7η σεζόν ο Σαλάχ, που έκανε χατ-τρικ από ασίστ απέναντι στους Τσέχους!

Εκπληκτικό ξεκίνημα αναμέτρησης και τέσσερα τέρματα στα πρώτα 15 λεπτά! Οι Reds μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Ντάργουιν Νούνιες. Στο 8' ο Μοχάμεντ Σαλάχ μοίρασε το πρώτο γκολ του Μπόμπι Κλαρκ με την πρώτη ομάδα, για να έρθει το ιστορικό τέρμα του Αιγύπτιου στο 10ο λεπτό.

Ο Σαλάχ δεν έμεινε εκεί, αφού στο 14' έβγαλε τον Κόντι Χάκπο σε θέση βολής κι εκείνος δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 4-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Οι Τσέχοι μείωσαν με τον Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς σε 4-1.

Στο 48' ο Σαλάχ έκανε χατ-τρικ στις ασίστ, αφού βρήκε τον Ντόμινικ Σόμποσζλαϊ, το σουτ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα. Το πάρτι συνεχίστηκε και στο 55' ο Χάκπο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά. Από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα και απομάκρυνση της άμυνας, ο Χάρβεϊ Έλιοτ έκανε το σουτ και ο Ολλανδός με έξυπνο τελείωμα πέτυχε το 6-1.

Η απίστευτη Λεβερκούζεν αρνείται να χάσει!

Επική ανατροπή από την Μπάγερ Λεβερκούζεν αφού, με γκολ στο 93’ και το 98’, νίκησε 3-2 την Καραμπάκ και στην «Bay Arena» βρέθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Οι Γερμανοί συνέχισαν το απίθανο αήττητο της σεζόν και είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους.

Κι όμως οι Αζέροι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με γκολ του Αμπντελάχ Ζουμπίρ στο 58ο λεπτό. Ωστόσο, στο 63' ο Έλβιν Τσεφαρκιλίεβ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Καραμπάκ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ζουνίνιο στο 67.

Η Λεβερκούζεν απάντησε, έκλεισε την αντίπαλό της στην περιοχή και μπήκε στο «κόλπο» με γκολ του Ζέρεμι Φρίμπονγκ. Στο 93' ο Πάτρικ Σικ και στο 97΄ ο ίδιος ο Τσέχος επιθετικός διαμόρφωσε το 3-2, προκαλώντας παραλήρημα στο γήπεδο...

Ανατροπή και πρόκριση της Αταλάντα

Στα χαρτιά, ήταν ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των «16». Αταλάντα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το επιβεβαίωσαν και στην πράξη, με την ομάδα του Μπέργκαμο να φτάνει στην ανατροπή (2-1) και να παίρνει την πρόκριση στις λεπτομέρειες επί των Λιονταριών.

Ο Πέδρο Γκονσάλβες, μετά από συνδυασμό με τον Βίκτορ Γκιόκερες και με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (33’), αλλά τραυματίστηκε στην φάση του γκολ και, άθελά του, στέρησε ένα πολύτιμο εργαλείο από την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ.

Ο Αντεμόλα Λούκμαν, από κοντά ύστερα από προσπάθεια του Αλεκσέι Μίραντσουκ, ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ισοφάρισε για τους Μπεργκαμάσκι, οι οποίοι έφτασαν στην ανατροπή με τον συνήθη σκόρερ του, Τζιανλούκα Σκαμάκα (59’), ύστερα από σέντρα του Μίραντσουκ. Στο φινάλε, Παουλίνιο και Μάρκους Έντουαρντς έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησαν.

Στο ρελαντί η Ρόμα

Μετά την συντριβή της στο «Ολίμπικο» με 4-0, η Μπράιτον έψαχνε ένα θαύμα για να αποκλείσει την Ρόμα. Και πίστεψε (λίγο) σε αυτό με την γκολάρα του Ντάνι Γουέλμπεκ στο 37’, αλλά έμεινε εκεί.

Οι Τζιαλορόσι «έπαιξαν» με το αποτέλεσμα, άντεξαν στην πίεση της ομάδας του Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι και πήραν αρκετά άνετα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου πέρυσι έφτασαν μέχρι τον τελικό.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα