Στο ρελαντί η Μίλαν, πεντάρα πρόκρισης η Γουέστ Χαμ

Επιμέλεια: Newsroom
Μίλαν europa

bet365

Μίλαν και Γουέστ Χαμ έκαναν... πάρτι σε Πράγα και Λονδίνο αντίστοιχα παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους «8». Στα προημιτελικά του Europa Μπενφίκα και Μαρσέιγ.

Μετά την τεσσάρα στο Μιλάνο, η Μίλαν δε χαρίστηκε στη Σλάβια ούτε στην Πράγα. Οι Ροσονέρι ήταν εντυπωσιακοί, επικράτησαν εύκολα των Τσέχων με 3-1 και βρέθηκαν στα προημιτελικά του Εuropa League. Οι Τσέχοι βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο στα πρώτα λεπτά, αφού ο Τόμας Χόλες αποβλήθηκε στο 20' κι άφησε χώρο στους «Ροσονέρι» να κάνουν πάρτι. Ο Κρίστιαν Πούλισικ στο 33' άνοιξε το σκορ και ακολούθησε αυτό του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και του Ραφαέλ Λεάλ πριν το τέλος του α΄μέρους. Η πρόκριση είχε τελειώσει, με τον Ματέι Γιούρασεκ απλά να μειώνει στο 2ο μέρος για τη Σλάβια.

Πάρτι στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ

Mεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ, η οποία ανέτρεψε το 1-0 της Γερμανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και επιβλήθηκε με 5-0. Οι Λονδρέζοι ήταν εντυπωσιακοί και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Λούκας Πακετά άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, από κόρνερ και κεφαλιά – πάσα του Σούτσεκ, ενώ 23 λεπτά αργότερα ο Μπόουεν πέτυχε το 2-0. Με τον Ντίνο Μαυροπάνο σε καλή βραδιά, η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων δεν απειλήθηκε. Στο 52΄ο Κρέσγουελ πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά τελείωσε την πρόκριση. Στο 77’ ο Κούντους πέτυχε το 4-0 και στο 85' ο ίδιος παίκτης με τρομερό τελείωμα διαμόρφωσε το 5-0.

«Απόδραση της Μπενφίκα από την Γλασκόβη

Το δραματικό 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στην Λισσαβόνα είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Μπενφίκα απέναντι στην Ρέιντζερς. Οι Αετοί, όμως, αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί από τους αντιπάλους τους και πήραν τη νίκη – πρόκριση μέσα στο «Άιμπροξ Παρκ» (1-0).

Ήρωας για την ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ για ακόμα μια φορά ο Ράφα Σίλβα, ο οποίος στο 67’ πήρε κεφαλιά – πάσα από τον Άνχελ Ντι Μαρία όντας οριακά πίσω από την μεσαία γραμμή για να μην θεωρείται οφσάιντ, έτρεξε μόνος του σαράντα μέτρα και νίκησε στο τετ – α – τετ τον Τζακ Μπάτλαντ για να πετύχει το «χρυσό» γκολ για την Μπενφίκα.

Η Βιγιαρεάλ άγγιξε το θαύμα

Φάνταζε (και αποδείχθηκε πως ήταν) αδύνατο να ανατραπεί το 4-0 με το οποίο είχε θριαμβεύσει η Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» της Βιγιαρεάλ. Το Κίτρινο Υποβρύχιο, όμως, τα έδωσε όλα για την ιστορική ανατροπή και, εν τέλει, του έμεινε η (πικρή) παρηγοριά της προσπάθειας και της νίκης γοήτρου επί των Μαρσεγέζων (3-1).

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ κυριάρχησε, είχε πάνω από είκοσι τελικές προσπάθειες, σημείωσε τρία γκολ με Ετιέν Καπουέ (32’), Αλεξάντερ Σόρλοθ (54’) και Γιέρσον Μοσκέρα (85’), αλλά τελικά η ομάδα του Ζαν Λουί Γκασέ μείωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζόναταν Κλάους και ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά και την παρουσία της στην αυριανή κλήρωση.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα