Europa League: Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης

Europa League: Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης

Ομπαμεγιάνγκ

bet365

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA/Europa League με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στην Βιγιαρεάλ.

Η Μαρσέιγ πέτυχε μία τεράστια νίκη απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 4-0 κόντρα στον πρώην προπονητή της Μαρθελίνο καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση ενόψει του δεύτερου μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa League.

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σημείωσε δύο τέρματα στον χθεσινό αγώνα της ομάδας σκοράροντας για το 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα και κατόρθωσε με τα τέρματα αυτά να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA/Europa League με 33 γκολ. Μάλιστα, είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και την φετινή σεζόν έχοντας εννέα τέρματα σε επτά συμμετοχές.

Ο 34χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός άφησε πίσω του τον Χένρικ Λάρσον ο οποίος έχει 31. Τα 33 του τέρματα αυτά τα έχει πετύχει με τέσσερις ομάδες. 8 με την Ντόρτμουντ, 14 με την Άρσεναλ, 2 με την Μπαρτσελόνα και 9 με την Μαρσείγ. Έχει αγωνιστεί στην διοργάνωση και με την Λιλ.

Φέτος, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας 21 γκολ και δίνοντας οκτώ ασίστ σε 36 συμμετοχές σε συνολικά 2.709 λεπτά συμμετοχής.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα