Europa League: Σκόρπισε με τεσσάρα τη Βιγιαρεάλ η Μαρσέιγ, βήμα πρόκρισης για τη Μίλαν (vid)

marseille_win_el

bet365

Η Μαρσέιγ είχε κέφια και «καθάρισε» από τώρα την πρόκριση, διαλύοντας με 4-0 τη Βιγιαρεάλ. Γερό προβάδισμα για τη Μίλαν που επικράτησε 4-2 της Σλάβια Πράγας, σημαντική νίκη της Φράιμπουργκ, 1-0 τη Γουέστ Χαμ.

Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ 4-0

Πάρτι... έστησε στο «χορτάρι» του «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ η οποία διέλυσε τη Βιγιαρεάλ του... πρώην της, Μαρθελίνο. Οι Μασσαλοί υπέταξαν με άνετη τεσσάρα (4-0) τους Ισπανούς και πάτησαν με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Europa League.

Η Μαρσέιγ ήταν εκκωφαντική στο πρώτο μέρος και επί της ουσίας «τελείωσε» τη μοίρα του ζευγαριού μέσα σε 20 λεπτά. Στο 23' ο Βερετού άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά μετά το αυτογκόλ του Μοσκέρα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γκασέ. Στο 42' ο Σαρ κέρδισε το πέναλτι και ο Ομπαμεγιάνγκ ευστόχησε για το 3-0.

Ο Γκαμπονέζος ήταν αυτός που έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, όταν στο 59ο λεπτό με όμορφη - αλλά πιθανότατα και τυχερή - λόμπα κρέμασε τον Ρέινα κι έκανε το 4-0. Στο 62' ο Μορένο άφησε με δέκα παίκτες τη Βιγιαρεάλ, με τη Μαρσέιγ μάλιστα να σπαταλά ευκαιρίες και για πέμπτο τέρμα.

Μίλαν - Σλάβια Πράγας 4-2

Οι Ροσονέρι εντός συνόρων δεν πείθουν, είναι στην 3η θέση και δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα, ωστόσο τα δίνουν όλα στο Europa League. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επικράτησε 4-2 της Σλάβια Πράγας κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα κόντρα στους Τσέχους, μετά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ντιούφ, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη.

Η Μίλαν πίεσε και πήρε το προβάδισμα στο 34’ με την κεφαλιά του Ζιρού έπειτα τη σέντρα του Λεάο. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ντουντέρα με τρομερό βολέ έκανε το 1-1. Οι Ιταλοί βρήκαν δύο γκολ στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44’ ο Ράιντερς με τρομερό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 2-1 και στο 45’ ο Λόφτους-Τσικ σημείωσε το 3-1. Η Σλάβια δεν το παράτησε και στο 65’ έπειτα από φάουλ ο Σραντς με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-2. Η Μίλαν στο φινάλε έψαξε το γκολ και το πέτυχε στο 85' με απίθανο τελείωμα του Λεάο.

Φράιμπουργκ - Γουέστ Χαμ 1-0

Τρίτη και... φαρμακερή για τη Γουέστ Χαμ, η οποία μετά τις δυο νίκες στους ομίλους, ηττήθηκε 1-0 στη Γερμανία από τη Φράιμπουργκ στη φάση των «16». Ματς χωρίς πολλές φάσεις, με τη Γουέστ Χαμ να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό. Από γέμισμα του Γουόρντ – Πράουζ, ο Μαυροπάνος νίκησε στον αέρα τον αντίπαλο του, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Και ο Κούντους ήταν από τους πιο δραστήριους για τους Λονδρέζους, ενώ στο 65' ο Μπόουεν ανάγκασε τον Ατουμπόλου σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 81ο λεπτό η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα και από το πουθενά άνοιξε το σκορ. Λάθος του Άλβαρες, σουτ του Σάλαϊ και ο Γκρέγκοριτς με προβολή πέτυχε το 1-0. Στις καθυστερήσεις, ο ρέφερι και ο VAR χρειάστηκαν περίπου 4 λεπτά για να πάρουν απόφαση για φάση στην οποία ο Βάισχοτ έκανε χέρι στην περιοχή των νικητών, αλλά η Γουέστ Χαμ παρά και το on field reiew, δεν πήρε το πέναλτι.

Μπενφίκα - Ρέιντζερς 2-2

Ανοιχτούς άφησαν τους λογαριασμούς τους Μπενφίκα και Ρέιντζερς που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Λισαβόνα σε ένα παιχνίδι με μπόλικη δράση. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν δις αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και η πρόκριση θα κριθεί στη Γλασκώβη.

Ο Λόρενς άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους και ο Ντι Μάρια απάντησε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Στέρλινγκ ωστόσο «χτύπησε» στα... καπάκια και έδωσε ξανά το πάνω χέρι στη Ρέιντζερς πριν την ανάπαυλα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 67΄ χάρη στο αυτογκόλ του Γκόλντσον από την προσπάθεια του Ντι Μαρία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα