Europa League: Με το... ενάμιση πόδι στους «8» Λίβερπουλ και Ρόμα, το πάνω χέρι στο 90+2' η Λεβερκούζεν (vid)

liverpool_win_el

bet365

«Καθάρισαν» από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League οι Λίβερπουλ και Ρόμα που αμφότερες διέλυσαν με τις Σπάρτα Πράγας (5-1) και Μπράιτον (4-0) αντίστοιχα. Γλίτωσε την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο 90+2' η Λεβερκούζεν, 2-2 με την Καραμπάγκ.

Σπάρτα Πράγας - Λίβερπουλ 1-5

H Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική στην Πράγα, διέλυσε με 5-1 τη Σπάρτα και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Οι Reds ήταν εντυπωσιακοί δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλό τους και έδειξαν πανέτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τη Σίτι.

Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, ήταν αυτός που έκανε το 1-0, στο 7ο λεπτό. Ο Αργεντινός με πέναλτι και σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι «Κόκκινοι» συνέχισαν την πίεση και ακολούθησε ένα απίθανο τέρμα από τον Ντάργουιν Νούνιες στο 25’. Πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και ολοκλήρωσε με απίθανο πλασέ την φάση, πετυχαίνοντας το 1000ο γκολ της Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Η Λίβερπουλ κυριάρχησε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με νέο, υπέροχο τελείωμα του Νούνιες πέτυχε το 3-0. Μάλιστα, έφτασε τα 16 φετινά γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπράντλεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μόλις ένα λεπτό μετά τη σέντρα, και η Σπάρτα προσπάθησε να μπει στο κόλπο. Ωστόσο, ο Ντίας πέτυχε το 4-1 κι έσβησε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων. Το γκολ του Σαλάχ στο 84' ακυρώθηκε, αλλά στις καθυστερήσεις ο Σόμποσλαϊ διαμόρφωσε το 5-1.

Καραμπάγκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2

Η Λεβερκούζεν... φλέρταρε με την πρώτη ήττα στη σεζόν, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά όταν βρήκε ρυθμό κατάφερε να επιβληθεί, να φέρει το ματς στα ίσα (2-2) κόντρα στην Κάραμπαγκ και παράλληλα να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης. Οι Αζέροι προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με τον Μπενζιά έπειτα από υπέροχη ασίστ του Ζουνίνιο.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ο Βραζιλιάνος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0. Η είσοδος των Τσάκα, Βιρτς και Φρίμπονγκ έδωσε φρεσκάδα και η Λεβερκούζεν πήρε μπροστά. Ο Βιρτς στο 70' πέτυχε το 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Σικ έφερε το ματς στα ίσα.

Ρόμα - Μπράιτον 4-0

Ο «οδοστρωτήρας» της... νέας Ρόμα του Ντε Ρόσι πέρασε πάνω από την Μπράιτον στο «Ολιμπίκο» και κλείδωσε από τώρα - εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου - την παρουσία της στα προημιτελικά του Europa League. Οι Τζαλορόσι ταπείνωσαν με τεσσάρα (4-0) τους Γλάρους και θα ταξιδέψουν στην Αγγλία για ρεβάνς... τουρισμού.

Οι γηπεδούχοι εξέθεσαν τη σχεδόν αφελή ομάδα του Ντε Τσέρμπι στο πρώτο μέρος και «χτύπησαν» στον χώρο πίσω από την πλάτη της. Οι Άγγλοι είχαν δοκάρι στο 6' μετά την ωραία προσπάθεια του Αντινγκρά αλλά στο 13' είδαν τον Ντιμπάλα να κάνει ασίστ τη φοβερή μπαλιά του Παρέδες εκτελώντας υποδειγματικά τον Στιλ για το 1-0.

Οι Γλάροι επιχείρησαν να αντιδράσουν, είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Γουέλμπεκ αλλά η ομάδα του Ντε Ρόσι έφτανε με ευκολία στην περιοχή τους. Στο 43' ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντανκ και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, η Μπράιτον δεν βρήκε το γκολ που θα την κρατούσε ζωντανή, με τον Γουέλμπεκ να σπαταλά νέες ευκαιρίες και... τιμωρήθηκε. Στο 64' ο Μαντσίνι από κοντά έκανε το 3-0 και τέσσερα λεπτά μετά η κεφαλιά του Κριστάντε διαμόρφωσε το τελικό σκορ, «σκοτώνοντας» τα όνειρα των Γλάρων του Ντε Τσέρμπι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα