Πιόλι: Για να μείνει στη Μίλαν πρέπει να κατακτήσει το Europa League

Πιόλι: Για να μείνει στη Μίλαν πρέπει να κατακτήσει το Europa League

Newsroom
Πιόλι

bet365

Δύο... στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα ήταν αρκετά για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το μέλλον του Πιόλι στη Μίλαν.

Το Pioli is on fire, τραγουδήθηκε από τον κόσμο της Μίλαν στο πρωτάθλημα, ωστόσο τώρα, τα δεδομένα θέλουν τον Ιταλό τεχνικό να ισσοροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Η θέση του τεχνικού, ενόψει της επόμενης σεζόν, είναι επισφαλής εδώ και αρκετό καιρό και θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι τέλους, καθώς συνδέεται άμεσα με δύο στόχους που πρέπει να επιτευχθούν μαζί: την κατάκτηση του Europa League και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Αλλά αν η κατάκτηση της 2ης θέσης, μπροστά από τη Γιούβε και όχι πολύ πίσω από την Ίντερ, μπορεί να κάνει λιγότερο πικρή μια σεζόν που θα δει τους Ροσονέρι να κοιτάζουν τους πανηγυρισμούς των Νερατζούρι, τότε η κατάκτηση του Europa League είναι απαραίτητη.

Ένα διεθνές τρόπαιο λείπει από το Μίλαν από το μακρινό 2007 και σε περίπτωση που έρθει τότε αυτόματα η σεζόν θα κριθεί επιτυχημένη!

Αν εξετάσουμε τον πενταετή κύκλο του προπονητή των Ροσονέρι το συνολικό ισοζύγιο παραμένει σε κάθε περίπτωση θετικό: έχοντας αναλάβει από τον Τζιαμπάολο την πρώτη χρονιά, βελτιώνει τη βαθμολογία και κερδίζει την επιβεβαίωση, την επόμενη χρονιά τερματίζει δεύτερος πίσω από την Ίντερ του Κόντε, την τρίτη κερδίζει ένα απρόσμενο Scudetto. Την τέταρτη χρονιά πετυχαίνει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κερδίζει τη Νάπολι στα προημιτελικά και σταματάει απέναντι στην Ίντερ στον ημιτελικό. Η πέμπτη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν ολίγοις: μια δεύτερη θέση, ένα scudetto και ένας ημιτελικός του Champions League δεν είναι αποτελέσματα για όλους, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αφού ανέβηκε στην κορυφή, τις δύο τελευταίες σεζόν τα σκαμπανεβάσματα έχουν ρίξει όχι μόνο τη Μίλαν, αλλά και την εκτίμηση του περιβάλλοντος προς τον τεχνικό. με αποτέλεσμα να παρεισφρέει η αμφιβολία ότι ο κύκλος έχει τελειώσει...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα