Europa League: Ανώδυνη ήττα για τη Μίλαν, στους «16» μαζί με τη Μπενφίκα

Newsroom
Μίλαν

bet365

Η Ρεν πάλεψε, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν μια νίκη γοήτρου (3-2) επί της Μίλαν που με το 3-0 του πρώτου γύρου σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Europa. Μαζί της και η Μπενφίκα που απέκλεισε την Τουλούζ.

Ρεν - Μίλαν 3-2

Η Ρεν ήθελε να κυνηγήσει κόντρα στην Μίλαν το θαύμα της ανατροπής του 3-0 υπέρ των Ροσονέρι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε σχεδόν πάντα απαντήσεις στα προβλήματα που της έβαλε αυτή του Ζουλιέν Στεφάν, η οποία πήρε εν τέλει μια νίκη γοήτρου με 3-2. Ο Μπενζαμέν Μπουριζό, με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή, έδωσε προβάδισμα στην γαλλική ομάδα στο ενδέκατο λεπτό, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του «Roazhon Park».

Στο 22’, όμως, ο Λούκα Γιόβιτς με κοντινή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τεό Ερναντές, νίκησε τον Στιβ Μανταντά και ισοφάρισε. Η Ρεν δεν το έβαλε κάτω, έψαξε δεύτερο γκολ και το βρήκε και πάλι με τον Μπουριζό, ύστερα από αυστηρό πέναλτι υπέρ μιας εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην φάση ομίλων (54’). Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ραφαέλ Λεάο με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ευνοημένος από τις κόντρες, έφτασε και πάλι στην ισοφάριση.

Στο 68’, ο Μπουριζό με δεύτερο, πιο καθαρό αυτή την φορά πέναλτι (και αυτό μέσω VAR), σημείωσε το πρώτο χατ – τρικ της καριέρας του, αλλά οι δυνάμεις της Ρεν ήταν μέχρι εκεί, φεύγοντας πάντως με το κεφάλι ψηλά από το φετινό Europa League.

Τουλούζ - Μπενφίκα 0-0

Τα… χρειάστηκε η Μπενφίκα, αλλά εν τέλει πήρε ισοπαλία στην έδρα της Τουλούζ (0-0) και μαζί το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, προβληματίζοντας πάντως αρκετά, ειδικά με την εμφάνισή της στο δεύτερο 45λεπτο. Πιο επικίνδυνοι οι Αετοί στο πρώτο μέρος, όπου πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με μεγάλες ευκαιρίες των Άνχελ Ντι Μαρία και Αντόνιο Σίλβα.

Δεν το βρήκαν, όμως, και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν με κεφαλιά άουτ του Στέιν Σπιέρινγκς από κοντινή θέση. Η Τουλούζ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, με τον Ανατόλι Τρούμπιν να… κατεβάζει ρολά και να κρατάει όρθια την Μπενφίκα, η οποία άντεξε μέχρι τέλους για να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί κόντρα στους Γάλλους.

Φράιμπουργκ - Λανς 3-2

Τι κι αν στο ημίχρονο βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής με 2-0 πίσω στο σκορ; Η Φράιμπουργκ κατέθεσε την ψυχή της στο β΄μέρος, ισοφάρισε στην εκπνοή (2-2) και με γκολ στην παράταση λύγισε με ανατροπή 3-2 τη Λανς για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa league. Τα γκολ των Περέιρα ντ Κόστα (28΄) και Ουαχί (45΄) έχτισαν βάσεις νίκης για τους Γάλλους, αλλά όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Αρχικά ο Σάλαι στο 67΄μείωσε στο σκορ, προτού στείλει το ματς στην παράταση στο 90+2΄. Το τελειωτικό χτύπημα στη Λανς έδωσε ο Γκρέγκοριτς στο 99΄του έξτρα ημιώρου για το τελικό 3-2 που έστειλε τους Γερμανούς με ασύλληπτη ανατροπή στην επόμενη φάση, μετά και το λευκό 0-0 του πρώτου γύρου.

Καραμπάγκ - Μπράγκα 2-3

Έκανε τα εύκολα... δύσκολα αλλά στο τέλος προκρίθηκε η Καραμπάγκ! Οι Αζέροι πέταξαν στα σκουπίδια τη νίκη με 4-2 επιτρέποντας στην Μπράγκα να προηγηθεί με 2-0 στο 90λεπτο ισοφαρίζοντας το αρχικό σκορ, όμως στην παράταση βρήκαν τα γκολ και μείωσαν στο τελικό 3-2 για να προκριθούν στη φάση των «16». Όλα πάντως έβαιναν καλώς για την Καραμπάγκ μέχρι το τελευταίο καταστροφικό εικοσάλεπτο.

Αρχικά στο 70΄ο Φερνάντες άνοιξε το σκορ για τη Μπράγκα, με τον Ντζαλό να γράφει το 2-0 στο 83΄και να στέλνει το ζευγάρι στην παράταση. Εκεί η Καραμπάγκ έβγαλε νεύρο και μείωσε αρχικά στο 102΄με τον Σίλβα, προτού οι Πορτογάλοι ανεβάσουν ξανά τη διαφορά στα δυο γκολ με σκόρερ τον Μπάνζα που ευστόχησε από την άσπρη βούλα (115΄).

Εκεί όμως που όλα έδειχναν... πέναλτι, η Καραμπάγκ βρήκε το πολυπόθητο γκολ για να μειώσει σε 3-2 στο 120+2΄με τον Ακουντζάτζε και να πανηγυρίσει μια λυτρωτική πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα