Europa League: Η Μίλαν... καθάρισε τη Ρεν με «τριάρα», μεγάλο διπλό της Καραμπάγκ στην Μπράγκα

Βασίλης Μπαλατσός
loftus

bet365

Η Μίλαν «πάτησε» με 3-0 τη Ρεν στο «Σαν Σίρο» και πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League. «Τεσσάρα» της Καραμπάγκ στην έδρα της Μπράγκα. «Λευκή» ισοπαλία για Λανς και Φράιμπουργκ, «καθάρισε» για την Μπενφίκα ο Ντι Μαρία.

Μίλαν - Ρεν 3-0

Η Μίλαν έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στους «16» του Europa League. Με πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Ρούμπεν Λόφτους Τσικ οι Ροσονέρι επικράτησαν της Ρεν στο «Σαν Σίρο» με 3-0 και πήρε μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Γαλλία.

Στο 32' ο Φλορέντσι έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Λόφτους Τσικ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 47' μετά από φάση διαρκείας ο Άγγλος χαφ ήταν στο σωστό σημείο και έκανε το 2-0 με κεφαλιά - ψαράκι. Στο 52ο λεπτό ο Λεάο με φανταστικό τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μπενφίκα - Τουλούζ 2-1

Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπενφίκα διά ποδός Ντι Μαρία. Tην ημέρα που έκλεισε τα 36 του χρόνια ο Αργεντινός εξτρέμ ευστόχησε δις από την άσπρη βούλα και οδήγησε τους Αετούς της Λισαβόνας στη νίκη επί της Τουλούζ στο «Ντα Λουζ» με 2-1.

Στο 68' οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Ντι Μαρία άνοιξε το σκορ και στο 75' ο Ντέσλερ ισοφάρισε σε 1-1. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να κρατήσουν την ισοπαλία μέχρι το φινάλε, όμως στο 90+6' ο Ελέμπι έκανε πέναλτι, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Λανς - Φράιμπουργκ 0-0

Όλα μηδέν στη Γαλλία και η πρόκριση θα κριθεί επί γερμανικού εδάφους. Λανς και Φράιμπουργκ αλληλοεξοντώθηκαν και δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με το τελικό 0-0 να αφήνει τα πάντα ανοικτά. Πιο κοντά στο πολυπόθητο γκολ πάντως έφτασαν οι Γάλλοι, όταν στο 70΄ ο Χαϊνταρά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά από θέση οφσάιντ. Τίποτα δε άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την πρόκριση πλέον να κρίνεται στην έδρα της της Φράιμπουργκ.

Μπράγκα - Καραμπάγκ 2-4

Ηγετική εμφάνιση, πάρτι τεσσάρας και άλμα πρόκρισης για την Καραμπάγκ! Οι Αζέροι δεν τρόμαξαν από το μέγεθος της Μπράγκα και άλωσαν την έδρα της με το εντυπωσιακό 4-2, μπαίνοντας πλέον σε ρόλο φαβορί για την πρόκριση στη φάση των «16».

Το πέναλτι του Γιάνκοβιτς στο 21΄έβαλε μπροστά την Καραμπάγκ, όμως ο Μπανζά στο 44΄ισοφάρισε σε 1-1 για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο επέστρεψαν φουριόζοι μετά την ανάπαυλα με τρία γκολ σε 15 λεπτά!

Ο Ζουμπίρ με δυο γκολ στο 54 και το 69΄και με τον Μπενζιά να σκοράρει ενδιάμεσα (64΄) βοήθησε την Καραμπάγκ να φτάσει στο εκκωφαντικό 4-1, με την Μπράγκα απλώς να μειώνει στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Μουτίνιο για το τελικό 2-4.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα