Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για Σπόρτινγκ και Γαλατά, ανοιχτοί λογαριασμοί σε Αμβούργο και Ρότερνταμ

Βασίλης Μπαλατσός
sporting

bet365

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Γαλατάσαραϊ πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Europa League, καθώς λύγισδαν Σπάρτα Πράγας και Γιουνγκ Μπόις, αντιστοίχως. Χωρίς νικητή οι μονομαχίες Σαχτάρ - Μαρσέιγ και Φέγενορντ - Ρόμα.

Φέγενορντ - Ρόμα 1-1

Στο «Ολίμπικο» θα κριθεί η πρόκριση του ζευγαριού της Φέγενορντ με τη Ρόμα, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Τρίτη διαδοχική σεζόν που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες, καθώς το 2022 οι Τζιαλορόσι του Ζοσέ Μουρίνιο πήραν το πρώτο Conference League στον τελικό των Τιράνων και την προηγούμενη σεζόν οι Ρωμαίοι πήραν την πρόκριση στην έδρα τους, στην παράταση, για τα προημιτελικά του Europa League.

Oι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 45+1' όταν ο Χάρτμαν έβγαλε τη σέντρα και ο Παϊσάο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 67' όταν ο Σπινατσόλα έβγαλε τη σέντρα και ο Λουκάκου με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Γαλατάσαραϊ - Σπάρτα Πράγας 3-2

Ο Μάουρο Ικάρντι «λύτρωσε» τη Γαλατάσαραϊ των δέκα παικτών! Οι πρωταθλητές Τουρκίας έμειναν με δέκα παίκτες από το 62ο λεπτό, τα βρήκαν δύσκολα κόντρα στη μαχητική Σπάρτα Πράγας αλλά ο Αργεντινός σέντερ φορ με γκολ στις καθυστερήσεις έκανε το 3-2 για την Τσιμ Μπομ.

Στο 19' ο Ντεμιρμπάι άνοιξε το σκορ με σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση και στο 47' ο Πρεσιάδο ισοφάρισε με φανταστικό διαγώνιο σουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μέρτενς δοκίμασε το πόδι του, ο Κρέτσι της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 62' ο Νέλσον ανέτρεψε τον Μπιρμάντσεβιτς πριν πατήσει περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα τους και ισοφάρισαν στο 65' με τον Κούχτα. Στο 80' οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν όταν ο Ράινς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 90+1' ο Ικάρντι με άψογο διαγώνιο σουτ από το ημικύκλιο διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Γιουνγκ Μπόις - Σπόρτινγκ 1-3

Με φουλ τις μηχανές αγωνίστηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Ελβετία κόντρα στην Γιουνγκ Μπόιζ, με τους Πορτογάλους να επικρατούν 3-1 και να αποκτούν μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Europa League. Το αυτογκόλ του Αμεντά στο 31΄άνοιξε το δρόμο της νίκης, προτού ο Γκιόκερες διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας τους στο 41΄.

Στιγμές αργότερα ωστόσο η Γιουνγκ Μπόις μπήκε ξανά στο ματς, όταν ο Ούγκρινιτς βρήκε δίχτυα για να μειώσει προσωρινά σε 2-1. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ με το... καλησπέρα του β΄μέρους, όταν στο 48΄ο Γκονζάλο Ινάσιο έγραψε το τελικό 3-1 με καρφωτή κεφαλιά από την εκτέλεση του φάουλ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μαρσέιγ 2-2

Ματσάρα χωρίς νικήτρια στο Αμβούργο. Η Σαχτάρ υποδέχτηκε στη Γερμανία ως τυπικά γηπεδούχος τη Μαρσέιγ, οι Μασσαλοί σκόραραν στο 90', όμως οι Ουκρανοί με γκολ στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν σε 2-2 και τα άφησαν όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο «Βελοντρόμ».

To ματς «άναψε» στο δεύτερο μέρος. Στο 64' ο Κλοζ ανέβηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι. Η ομάδα του Ντόνετσκ βρήκε άμεση απάντηση στο 68' με τον Ματβιένκο.

Oι Μασσαλοί πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, στο 90', με το σουτ του Εντιαγέ από το ύψος του πέναλτι αλλά οι Ουκρανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 90+3' ο Ζούμπκοβ έβγαλε τη σέντρα και ο Εγκουινάλδο με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα