Europa League: Προκρίθηκαν χέρι - χέρι Αταλάντα και Σπόρτινγκ, ζωντανή η Σπάρτα Πράγας

Νίκος Κικίδης
Αταλάντα

bet365

Αταλάντα και Σπόρτινγκ έμειναν στο 1-1 στο Μπέργκαμο και προκρίθηκαν μαζί στα νοκ-άουτ του Europa League. Σπουδαία νίκη της Σπάρτα Πράγας επί της Μπέτις που την κράτησε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

3ος όμιλος

Την τελευταία της ζαριά για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης έπαιξε η Σπάρτα Πράγας και δικαιώθηκε. Οι Τσέχοι επικράτησαν 1-0 της Μπέτις κι έπιασαν με ματς περισσότερο τη Ρέιντζερς στη δεύτερη θέση, ελπίζοντας σε... δώρο από τον Άρη Λεμεσού το βράδυ. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Χαρασλίν στο 54΄ για τους γηπεδούχους που ανέβαλαν την πρόκριση των Ισπανών.

Αποτελέσματα

Σπάρτα Πράγας - Μπέτις 1-0
Ρέιντζερς - Άρης Λεμεσού (22:00)

Βαθμολογία

1. Μπέτις 5 (7-4) 9
2. Ρέιντζερς (4-3) 7
3. Σπάρτα Πράγας (6-6) 7
4. Άρης Λεμεσού (5-9) 3

Τελευταία αγωνιστική (14/12)

Μπέτις - Ρέιντζερς
Άρης Λεμεσού - Σπάρτα Πράγας

4ος όμιλος

Ισοπαλία σαν... νίκη για τις Αταλάντα και Σπόρτινγκ, οι οποίες έμειναν στο 1-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Στουρμ Γκρατς προκρίθηκαν χέρι-χέρι στα νοκ-άουτ του Europa League. Ο Σκαμάκα προειδοποίησε με ακυρωθέν γκολ στο 8΄και τελικά άνοιξε το σκορ στο 23΄για το 1-0 της Αταλάντα. Στο 56΄ωστόσο ο Έντουαρντς ισοφάρισε για το τελικό 1-1, με την Αταλάντα να κλειδώνει την πρωτιά του ομίλου και του Πορτογάλους το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ράκοβ των Τσιφτή, Παπανικολάου και Σβάρνα επικράτησε 1-0 της Στουρμ Γκρατς και έμεινε ζωντανή στο κόλπο για την πρόκριση στο Conference League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γεμπόα στο 81΄, με τις δυο ομάδες να είναι ισόβαθμες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Αποτελέσματα

Αταλάντα - Σπόρτινγκ 1-1
Στουρμ Γκρατς - Ράκοβ 0-1

Βαθμολογία

1. Αταλάντα 5 (8-4) 11
2. Σπόρτινγκ 5 (7-6) 8
3. Στουρμ Γκρατς (4-6) 4
4. Ράκοβ 5 (3-6) 4

Τελευταία αγωνιστική (14/12)

Ράκοβ - Αταλάντα
Σπόρτινγκ Στουρμ Γκρατς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα