«Φάκελος» Φενερμπαχτσέ: Οι πέντε άξονες που αλλάζει στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό

Ο Τζέκο με τον Ορτέγα

bet365

Το Gazzetta αναδεικνύει πέντε σκέλη που θα είναι διαφορετικά για τη Φενερμπαχτσέ στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό όπου έχει να διαχειριστεί το εις βάρος της 3-2.

Γράφουν οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Τομαράς

Η Φενερμπαχτσέ ως Οργανισμός έχει πολύ μεγάλη δυναμική στην Τουρκία και αυτό το καταλαβαίνει κανείς περπατώντας τις γειτονιές και τους δρόμους γύρω ή κοντά από το γήπεδό της, το «Σουκρού Σαράτσογλου», μία ιδιαίτερα επιβλητική αλλά και ποδοσφαιρική έδρα. Ένα σίγουρα ξεχωριστό γήπεδο για μία Φενέρ που έχει και πολύ κόσμο να τη στηρίζει στην Τουρκία.

Μετρώντας πλέον αντίστροφα για τη σέντρα στο Φενέρ - Ολυμπιακός (22.00, COSMOTE SPORTS TV 4) στην ομάδα του Καρτάλ έχουν ρίξει το βάρος σε πέντε άξονες. Πρώτον ο καταρτισμός της 11άδας με όσο το δυνατόν περισσότερα βαριά... χαρτιά στο γήπεδο.

Μία 11άδα που εκτιμάται πώς θα απαρτίζεται από τους Λιβάκοβιτς, Οσαγί, Τσαγλάρ Σογιουντσού, Ντζίκου, Φέρντι Καντίογλου, Ισμαϊλ, Φρεντ, Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο. Μία 11άδα που περιμένει να... εισπράξει μία τεράστια δυναμική από την έδρα.

Αναμφίβολα η έδρα είναι μέσα στους πέντε τοπ παράγοντες που θα στηριχθεί η Φενέρ για τη διαχείριση του 3-2 με τον Ολυμπιακό. Το sold out έχει ήδη δρομολογηθεί οπότε η Φενέρ θα έχει μαζί της τον 12ο παίκτη της.

Τρίτο σκέλος είναι η πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία του αγώνα. Στη Φενέρ έχουν αντιληφθεί τη σημασία του αγώνα και η πίεση είναι μεγάλη (και είναι τόσο μεγάλη που και ο Καρτάλ... λύγισε συναισθηματικά στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό) οπότε θέλει και την ανάλογη ετοιμασία. Μέσα από τη σωστή προετοιμασία περιμένουν στη Φενέρ να βγει και όλη η προσήλωση και συγκέντρωση.

Τέταρτον η κάλυψη των κενών σημαντικών παικτών που έχουν τραυματιστεί όπως ο μπακ Οουστερβόλντε που χάνει τη σεζόν και ο χαφ Γιάντας. Ειδικά ο Οουστερβόλντε συνιστά πολύ μεγάλη απώλεια από κάθε άποψη. Σε αυτήν την περίσταση οι απαιτήσεις θα είναι πολλές από τους Καντίογλου και Ισμαϊλ. Ο αμυντικός Ντζίκου από την άλλη πέρασε το τελευταίο αγωνιστικό τεστ και θα είναι... μάχιμος.

Υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο; Ο κόουτς Καρτάλ μιλώντας προς τους παίκτες του, τους ξεκαθάρισε πώς πρέπει να έχουν πολύ μα πολύ πιο καλή απόδοση από τον αγώνα του Φαλήρου. Και με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώντας και τη δυναμική της έδρας να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο της πρόκρισής τους. Είναι κάτι που άλλωστε πιστεύουν πώς θα τα καταφέρουν στη Φενέρ.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα