Ολυμπιακός: Πώς πώρωσαν τους συμπαίκτες τους πριν τη Μακάμπι οι Ελ Αραμπί και Φορτούνης (vids)

Η ομάδα του Ολυμπιακού

bet365

Το pregame του Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός βρήκε τους αρχηγούς της ομάδας να βγαίνουν ξανά μπροστά μιλώντας προς τους συμπαίκτες τους για όλα όσα καλούνταν να αποδείξουν στο γήπεδο.

Πριν τον αγώνα της ομάδας του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έφτασε στο τελικό και... επικό 1-6 στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, δεν ήταν μόνο ο κόουτς Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που μίλησε στους παίκτες του για τη σημασία της στιγμής. Για την αξία του να να δείξουν στο γήπεδο το τι μπορούν να κάνουν. Εκτός από τον έμπειρο Ισπανό κόουτς υπήρξαν οι αρχηγοί της ομάδας, όπως οι Ελ Αραμπί και Φορτούνης που πώρωσαν με τον τρόπο τους τους άλλους παίκτες του πειραϊκού συλλόγου. Που βγήκαν ακι πάλι μπροστά για να αναδείξουν το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι.

Ο Ελ Αραμπί για άλλη μία φορά τόνιζε με νόημα προς τους συμπαίκτες του πώς τα λόγια πρέπει να λάβουν τέλος (όπως έχει πει και μετά από άλλα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας) και ότι «είμαστε ο Ολυμπιακός. Μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα... πάντα. Πιστέψτε στους εαυτούς σας. Πρέπει να το πιστέψουμε και να το κάνουμε πράξη. Είμαστε πολύ καλοί παίκτες και οφείλουμε να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε».

Ο Φορτούνης από τη μεριά του έχοντας μαζί του το λάβαρο του Ολυμπιακού και δείχνοντας το σήμα (του συλλόγου) ζήτησε από τους συμπαίκτες του να τα δώσουν όλα για την ομάδα, τον κόσμο της και φυσικά τους ίδιους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πώς όλοι οι παίκτες ήθελαν να βγάλουν αντίδραση αλλά και να δώσουν απαντήσεις και μετά το 1-4 αλλά και μετά το 1-3 με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και ο Ορτα έβγαλε με τον τρόπο του προς τα έξω την... ενόχλησή του για το πώς αντιμετώπιζε η Μακάμπι τον Ολυμπιακό πριν τη ρεβάνς. Άπαντες γενικότερα ήταν περισσότερο πεισμωμένοι από ποτέ αλλά αυτές οι κουβέντες τους πώρωσαν περισσότερο από ποτέ.

Άλλωστε μετά το ματς ο Κώστας Φορτούνης μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV ανέφερε μεταξύ άλλων πώς «βασικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα μας. Όλοι το πιστεύαμε. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί, ακούσαμε πολλά, αλλά η ομάδα έδειξε το τι μπορεί να κάνει. Όλα τα παιδιά ήμασταν έτοιμα, το πιστεύαμε και πήραμε μια τεράστια πρόκριση. Στο πρώτο παιχνίδι και στο ντέρμπι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και στεναχωρήσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας που γέμισε το γήπεδο. Τώρα όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε και πήραμε τη μεγάλη πρόκριση».

Εξάλλου ο ίδιος ο Πορτογάλος χαφ (ο Αντρέ Ορτα) - που μίλησε και στο Gazzetta - έσπευσε να πει μετά τον αγώνα πώς «στον πρώτο αγώνα, όταν πήγα στη συνέντευξη Τύπου πέρασα από τα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους άκουσα που τραγουδούσαν. Φυσικά ήταν χαρούμενοι για το αποτέλεσμα (για το 1-4 του πρώτου αγώνα) και είπα στον προπονητή τους 'πες στα αγόρια σου ότι τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι'. Και μου απάντησε ότι το ξέρει, αλλά δεν φάνηκε αυτό.

Όταν δείξαμε δείξαμε αυτή τη νοοτροπία στο δεύτερο παιχνίδι και εκείνοι ήταν λίγο χαλαροί έπρεπε να τους κάνουμε να πληρώσουν και αυτό κάναμε». Όπως δεν ήταν τυχαία η αγωνιστική αντίδραση των παικτών των Πειραιωτών δεν ήταν διόλου τυχαίο πώς μετά το 1-6 της Σερβίας ο τεχνικός της Μακάμπι, Ρόμπι Κιν, πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να συγχαρεί τους Πειραιώτες.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα