Πώς η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Το τρόπαιο του Conference League

bet365

Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει τη μοναδική περίπτωση που μπορεί να «προσφέρει» στην Ελλάδα πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο στην επόμενη σεζόν και ξεκαθαρίζει τα δύο ενδεχόμενα στην περίπτωση που ένας εκ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού κατακτήσει και το πρωτάθλημα και το Conference League.

Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία τα ελληνικά ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν μπορεί να αυξηθούν κατά ένα (πέντε αντί για τέσσερα) υπάρχει μόνο αν ο κάτοχος του Conference League (Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ) δεν έχει ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τερματίζοντας τέταρτος στα πλέι οφ με Κυπελλούχο τον Αρη (οπότε θα έμενε εκτός Ευρώπης κανονικά) είτε τερματίζοντας πίσω από Αρη ή Λαμία στα play off…

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μένουν ως έχουν με τη μόνη διαφορά ότι ο κάτοχος του Conference League πηγαίνει απευθείας στο νέο group stage του Εuropa League και δεν κάνει χρήση του ευρωπαϊκού του εισιτηρίου μέσα από το πρωτάθλημα.

Αν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ κάνουν… νταμπλ με πρωτάθλημα και Conference League έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα κάνουν χρήση του απευθείας εισιτηρίου του κατόχου στο Europa League ή αν θα επιλέξουν τον προκριματικό δρόμο για την πρόκριση στο Champions League παραιτούμενοι από το απευθείας εισιτήριο του κατόχου.

Αν επιλέξουν το απευθείας εισιτήριο για το Europa, τότε η Ελλάδα του χρόνου δεν θα έχει εκπροσώπηση στα προκριματικά του Champions League γιατί δικαίωμα συμμετοχής στο Champions Path έχει μόνο o πρωταθλητής κάθε χώρας. Αν επιλέξουν την προκριματική διαδικασία του Champions League, τότε τη θέση του κατόχου του τροπαίου θα την πάρει η ομάδα από ολόκληρη την προκριματική διαδικασία του Europa με τον υψηλότερο συντελεστή.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα