Ο… «Invincible» Γιόζιπ Μίσιτς και η τρέλα του ΠΑΟΚ με τους Κροάτες τερματοφύλακες!

Ο Γιόζιπ Μίσιτς με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

bet365

Ο Γιόζιπ Μίσιτς, μέλος της αήττητης ομάδας του ΠΑΟΚ έχει βρει τα τελευταία 2,5 χρόνια την ποδοσφαιρική Ιθάκη του στην Ντινάμο και ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» γνωστούς και φίλους στο Ζάγκρεμπ.

Ήταν Ιανουάριος του 2019, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν καθοδόν για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και στη Θεσσαλονίκη έκανε την εμφάνιση του ένας Κροάτης ποδοσφαιριστής με καλό βιογραφικό και παραστάσεις από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Το όνομά του: Γιόσιπ Μίσιτς.

Ο Κροάτης χαφ ήταν έστω και για ένα εξάμηνο μέλος της ομάδας, που κατέκτησε το νταμπλ, εξ ου και το «Invincible» που τον ακολουθεί από τότε, συνεργάστηκε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και έπαιξε για κάτι περισσότερο από ένα χρόνο στην Τούμπα, με απολογισμό 42 αγώνες, 7 γκολ και 11 ασίστ.

Ο ΓΙόζιπ Μίσιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Αφού πρώτα ξεπέρασε την σοβαρή περιπέτεια υγείας, βγήκε νικητής από τη «μάχη» με τον καρκίνο, επέστρεψε για λίγο στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και από το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Ντινάμο. Η ομάδα του Ζάγκρεμπ κατέβαλλε τη ρήτρα ύψους 2 εκατομμυρίων για την αγορά του Μίσιτς από τους Πορτογάλους και σ’ αυτά τα 2,5 χρόνια ο 29χρονος μέσος έχει επιστρέψει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, έγινε βασικό κι αναντικατάστατο μέλος των «μπλε» και βρέθηκε μια ανάσα από την αποστολή της Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Ειλικρινά, ήλπιζα να λάβω μια κλήση, μετά την καλή μου παρουσία με τη Ντινάμο, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε. Δεν απογοητεύτηκα ωστόσο, ξέρω ότι η Κροατία βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως», είχε πει και τώρα ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» γνωστούς και φίλους του από το διάστημα της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Οι… «ασπρόμαυροι» της Ντινάμο

Ο Αντε Κόβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ την σεζόν 2000-01

Πάντως, ο Μίσιτς δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που «ενώνει» τις δύο ομάδες, που θα διεκδικήσουν το ένα από τα οκτώ εισιτήρια για τα προημιτελικά του Europa Conference League. H σχετική λίστα περιλαμβάνει άλλα πέντε ονόματα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι στο παρελθόν αγωνίστηκαν τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

O Αυστραλοκροάτης τερματοφύλακας, Άντε Κόβιτς, κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ (2001), την επόμενη σεζόν πήγε στην Ντινάμο, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί κάτω απ’ τα δοκάρια της. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το 2013, αλλά έμεινε στην Ελλάδα μόνο για μισή σεζόν, ενώ στις δύο διαφορετικές θητείες του στην Ντινάμο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Κροατίας

Το καλοκαίρι του 2015 ο «Δικέφαλος» απέκτησε από τη Ριέκα τον Μάριν Λέοβατς, ο οποίος επέστρεψε στην Κροατία, αρχικά ως δανεικός στη Ριέκα, ενώ το 2018 μεταγράφηκε από τον ΠΑΟΚ στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Επίσης, υπάρχει και ο Αραούχο Ετο. Μέλος της ομάδας του Ζάγκρεμπ που αντιμετώπισε τον «Δικέφαλο» την σεζόν 2010/11 στη φάση των ομίλων, ο Βραζιλιάνος αμυντικός ένα μήνα αργότερα πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, όπου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Υπάρχει, όμως, κι ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. O λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος θήτευσε στον ΠΑΟΚ για μια σεζόν (2014-15). Ακόμη πιο σύντομη ήταν η παρουσία του στο Ζάγκρεμπ, όπου βρέθηκε στο πρώτο μισό της περιόδου 2009-10.

Οι Κροάτες του ΠΑΟΚ

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι

Στην ιστορία του «Δικεφάλου» συνολικά εννιά Κροάτες ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα του. Εκτός από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος είναι μέλος της τωρινής ομάδας, στην Τούμπα έπαιξαν άλλοι οκτώ Κροάτες εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν τερματοφύλακες!

Πρώτος ο Τόντσι Γκάμπριτς, ακολούθησε ο Άντε Κόβιτς και στη συνέχεια πέρασε την πόρτα της Τούμπας ο Ντάριο Κρέσιτς πριν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2022 ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Εκτός από τερματοφύλακες τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχουν φορέσει ο Γκόραν Μιλάνκο τη σεζόν 1994/95 και ο Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι του 2022 για την Σκοτία και τους Ρέιντζερς.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα