Europa Conference League: Έκανε το 3X3 η Φενερμπαχτσέ, τεσσάρα στην Άλκμααρ η Άστον Βίλα (vid)

Newsroom
batsuayi_goal_final

bet365

Η Φενερμπαχτσέ «λύγισε» τη Λουντογκόρετς στην Κωνσταντινούπολη (2-1) και συνεχίζει «απόλυτη» στον όμιλό της, ούσα πλέον αγκαλιά με την πρόκριση. Πάρτι έστησε στην έδρα της Άλκμααρ η Άστον Βίλα, παίρνοντας επιβλητική νίκη με 4-1.

1ος Όμιλος

Ανατροπή κορυφής για τη Λιλ! Οι Γάλλοι επικράτησαν 2-1 της Σλόβαν Μπρατισλάβας εντός έδρας και πάτησαν στην 1η θέση του ομίλου τους. Ο Σάβριτς άνοιξε το σκορ στο 23' για τους Σλοβάκους, ωστόσο οι Γιαζίτσι και Καμπελά στο 68' και το 82' χάρισαν το τρίποντο στους Λιλουά.

Ιστορική νίκη, την πρώτη της ευρωπαϊκή σε ομίλους, πήρε η Κλάκσβικ που σκόρπισε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 3-0 στα Νησιά Φερόε. Ο Γένσεν άνοιξε το σκορ στο 30'. Κλέτσκαρντ και Αντρέασεν έβαλαν τα... κερασάκια στην τούρτα στο 44' και το 54'

Αποτελέσματα
Λιλ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-1
Κλάκσβικ - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 3-0

Βαθμολογία

  1. Λιλ 3 (4-1) 7
  2. Σλόβαν Μπρατισλάβας 3 (4-3) 6
  3. Κλάκσβικ 3 (4-2) 4
  4. Ολίμπια Λιουμπλιάνας 3 (0-6) 0

Επόμενη αγωνιστική (09/11)
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Λιλ
Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Κλάκσβικ

2ο Όμιλος

«Πείπατος» της Γάνδης κόντρα στην Μπρέινταμπλιακ. Οι Βέλγοι συνέτριψαν τους Ισλανδούς με 5-0, εντός έδρας. Το ματς επί της ουσίας είχε τελειώσει πριν το 20λεπτο. Ο Γκάντελμαν άνοιξε το σκορ στο 10' και ο Ούγκο Κάιπερς σκόραρε δις, στο 15' και στο 19'. Στο 43' ο Τισουντάλι έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και στο 79' ο Ορμπάν διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

3ος Όμιλος

Σπουδαίο «διπλό» μπόρεσε να πάρει η Αστάνα, που επικράτησε 2-1 της Μπαλκάνι στο Κόσοβο και την έπιασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Χοφχάνισγιαν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 7' αλλά ο Κουτς απάντησε άμεσα στο επόμενο λεπτό. Ο Μπεϊσεμπέκοφ στο 23' πέτυχε το γκολ που εν τέλει έκρινε το ματς.

4oς Όμιλος

Αήττητη συνεχίζει στο Group η πρωτοπόρος Μπριζ. Οι Βέλγοι νίκησαν στην έδρα της δεύτερης Λουγκάνο με 3-1 και έφτασαν τους επτά βαθμούς, ενώ άφησαν τους Ελβετούς στους τέσσερις πόντους.Ο Μπαλάντα άνοιξε το σκορ στο 18', ο Σκοβ Όλσεν έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του στο 50', ο Βλάντι μείωσε στο 74' και στο 87' ο Βανάκεν διαμόρφωσε το τελικό 1-3 .

5ος Όμιλος

Βαριά ήττα για την Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί έχασαν από την Άστον Βίλα, εντός έδρας, με το ευρύ 4-1 και έμειναν στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς, ενώ οι Χωριάτες έπιασαν κορυφή με έξι πόντους. Βασικός και αναντικατάστατος ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ, Βαγγέλης Παυλίδης.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι χτύπησε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο. Ο Μπέιλι άνοιξε το σκορ στο 13' και δέκα λεπτά αργότερα ο Τίλεμανς διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» από νωρίς το ματς στο δεύτερο μέρος με τα γκολ των Γουότκινς (51') και ΜακΓκιν (56'). Στο 65' ο Σαντίκ μείωσε σε 1-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

8ος Όμιλος

Απόλυτη συνεχίζει και στην Ευρώπη η Φενερμπαχτσέ η οποία υπέταξε τη Λουντογκόρετς με 3-1 και έκανε το 3X3. Ο Μίτσι Μπατσουαγί έκανε το 1-0 στο 42' και ο Ζάιτς στο 52' έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Το αυτογκόλ του Μπεσάο στο 65' έβαλε ξανά τους Βούλγαρους στο ματς, ωστόσο ο Ζάιτς στις καθυστερήσεις «κλείδωσε» το τρίποντο.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα