Εθνική Ελλάδος και Σίμον Μαρτσίνιακ: Η πρώτη φορά σε εκτός έδρας, η Γεωργία και οι υπερβάσεις που δεν έγιναν

Εθνική Ελλάδος και Σίμον Μαρτσίνιακ: Η πρώτη φορά σε εκτός έδρας, η Γεωργία και οι υπερβάσεις που δεν έγιναν

Νότης Χάλαρης
ελλαδα
Ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα σφυρίξει για τέταρτη φορά παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος και το Gazzetta σας θυμίζει τι συνέβη στις τρεις προηγούμενες φορές.

Ήταν ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να σφυρίξει τον σπουδαίο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, όπου η Αργεντινή του Μέσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου κόντρα στη Γαλλία.

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ κλήθηκε να είναι αυτός που θα αναλάβει έναν ακόμα τελικό, όχι σαν αυτό του Μουντιάλ αλλά ιστορικό για τη Γεωργία και την Ελλάδα, καθώς ο νικητής από αυτό το ζευγάρι θα βρεθεί στα τελικά του EURO 2024.

Αν το κάνει η πρώτη, θα είναι η παρθενική της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση και αν το κάνει η δεύτερη, θα επιστρέψει στα κορυφαία ραντεβού μετά από δέκα χρόνια.

Για τη χώρα μας, ο 43χρονος διαιτητής δεν είναι άγνωστος καθώς έχει σφυρίξει άλλα τρία παιχνίδια της Ελλάδας, στα οποία δεν καταφέραμε να πάρουμε καμία νίκη, ωστόσο θα είναι πρώτη φορά ρέφερι σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Η πρώτη φορά ήταν τον Σεπτέμβρη του 2017 όταν η Εθνική Ομάδα φιλοξένησε το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ένα παιχνίδι που κρίθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά (70'-74') καθώς ο Βερτόνγκεν άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους, ο Ζέκα ισοφάρισε στο 73' και ο Λουκάκου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για το τελικό 1-2 στο 74'.

Το δεύτερο ματς είναι κόντρα στην ομάδα που θα πρέπει να περάσει τώρα για να βρεθεί στο EURO, τη Γεωργία. Τον Μάρτιο του 2021, και πάλι για τα προκριματικά του Μουντιάλ (αυτή τη φορά του 2022), η χώρα μας υποδέχθηκε τους Γεωργιανούς στην Τούμπα.

Αν και το αυτογκόλ του Κακαμπάντζε φαινόταν ότι θα έδινε στην Ελλάδα τη νίκη (76'), δύο λεπτά μετά, ο Κβαρατσκέλια έκανε μία εντυπωσιακή κίνηση και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το τελικό 1-1.

Τελευταίο παιχνίδι όπου ήταν ο διαιτητής του αγώνα για την Εθνική Ελλάδος, ήταν τον Νοέμβρη του 2021, για τον ίδιο όμιλο με τη Γεωργία, όπου η χώρα μας υποδέχθηκε την Ισπανία στο ΟΑΚΑ. Το εύστοχο πέναλτι του Σαράμπια στο 26' ήταν αυτό που δημιούργησε το τελικό 0-1 για τους «ρόχας».

Αναλυτικά:

  • Ελλάδα - Βέλγιο 1-2 (03/09/2017)
  • Ελλάδα - Γεωργία 1-1 (31/03/2021)
  • Ελλάδα - Ισπανία 0-1 (11/11/2021)
@Photo credits: INTIME
 

EURO Τελευταία Νέα