Τούρκος δημοσιογράφος: «Κίνδυνος αποκλεισμού της εθνικής από το Euro αν αποδειχθεί πολιτική παρέμβαση στην Ομοσπονδία»

calhanoglu_turkey
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Μαχμούντ Ρζάγεφ, υπάρχει ενδεχόμενο η εθνική ομάδα της Τουρκίας να μείνει εκτός Euro 2024 αν αποδειχτεί πως υπήρχε πολιτική παρέμβαση στην εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

«Μπαρούτι» μυρίζει το ποδόσφαιρο της Τουρκίας, με τα επεισόδια στην αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε να έχουν... δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Θυμίζουμε πως φίλοι της ομάδας της Τραπεζούντας επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους και κινδυνεύουν με τιμωρία αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Μαχμούντ Ρζάγεφ, η UEFA θεωρεί πως θα είναι σκάνδαλο αν υπάρξει τιμωρία των ποδοσφαιριστών της Φενέρ, ενώ στο ενδεχόμενο που το κλαμπ της Τουρκίας αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, θα ανοίξει έρευνα για το τουρκικό ποδόσφαιρο. Ο Ρζάγεφ υποστηρίζει πως αν η UEFA διαπιστώσει πολιτική παρέμβαση στην εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τότε θα υπάρξουν κυρώσεις και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν μέχρι και στον αποκλεισμό της εθνικής Τουρκίας από την τελική φάση του Euro 2024.

Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι είναι στον 6ο Όμιλο, όπου βρίσκονται η Πορτογαλία, η Τσεχία και η νικήτρια του Γεωργία - Ελλάδα.

«Σε περίπτωση αποχώρησης της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα θα αρχίσει μεγάλη έρευνα από την UEFA.

Αν μέσα από αυτή αποδείξουν ότι έγινε πολιτική παρέμβαση στην τουρκική ομοσπονδία, θα επιβλήθούν σοβαρές κυρώσεις.

Μία από αυτές θα μπορούσε να ήταν και ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της χώρας από το Euro 2024. Η τουρκική Super League τελεί υπό αυστηρη παρακολούθηση και τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή», ανέφερει ο Ρζάγεφ.

 

EURO Τελευταία Νέα