Ζαγοράκης: «Θα υποστηρίξω Πορτογαλία, λόγω Φερνάντο Σάντος»

Gazzetta team
Ζαγοράκης: «Θα υποστηρίξω Πορτογαλία, λόγω Φερνάντο Σάντος»

bet365

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στην εκπομπή «ο δρόμος προς το Euro 2020» κι αναφέρθηκε στην διοργάνωση που θ' αρχίσει το καλοκαίρι αλλά και στην Εθνική μας ομάδας.

Στην εκπομπή «ο δρόμος προς το Euro 2020» η οποία έκανε πρεμιέρα στον Αnt1 μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το Euro 2020:

«Θα γίνει μεγάλη μάχη στον 6ο όμιλο. Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Θα περάσουν ομάδες που δεν τις υπολογίζει κανείς. Κάποιες θεωρητικά μικρές ομάδες έχουν δυναμώσει πολύ και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί. Μην ξεχνάτε ότι η τελική φάση είναι ένα τουρνουά. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Σε τι φόρμα θα βρίσκεται η κάθε ομάδα, οι παίκτες. Οπότε είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Είναι εξαιρετικό παιδί και χαίρομαι που μιλάει τα ελληνικά καλύτερα από εμάς θα έλεγα. Κι όποτε παίζουμε με την Πορτογαλία θα τον προσκαλούμε γιατί έχει δύο στα δύο. Ήρθε σε δύο παιχνίδια στο Euro του 2004 και κερδίσαμε και στα δύο. Του αξίζουν συγχαρητήρια για όλη του την πορεία. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Τα πρώτα του βήματα όταν η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται τα έκανε στον ΠΑΟΚ».

Ποια εθνική θα υποστηρίξει στο Euro:

«Την Πορτογαλία. Και λόγω Φερνάντο Σάντος αλλά και λόγω άλλων παιδιών. Έχουμε συνεργαστεί με Πορτογάλους και μην ξεχνάτε ότι τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές μου αναμνήσεις ήταν στην Πορτογαλία. Οπότε είναι πολλοί οι λόγοι που συμπαθούμε αυτήν την ομάδα και φυσικά για το ποδόσφαιρο που παίζει».

Για την Eθνική Ελλάδας:

«Κοιτάξτε να δείτε το θέμα δεν είναι να καθόμαστε να αναλύουμε τι έφταιξε. Έφταιξαν πολλά. Θα πω πολύ απλά επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω ότι η εθνική ομάδα δεν έχει καμία σχέση με μια ομάδα συλλόγου. Είναι τελείως διαφορετικό, το κλίμα πρέπει να είναι τελείως διαφορετικό. Γιατί καταλαβαίνετε ότι οι κλήσεις στην εθνική ομάδα γίνονται μια φορά τον μήνα, μια φορά το δίμηνο και η χημεία είναι πολύ δύσκολο να είναι άμεση και γρήγορη. Δεν υπήρχε το κλίμα που έπρεπε και αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό απ' όλα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες, αλλά για την εθνική ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε άμεση συνεννόηση μέσα στα αποδυτήρια. Οπότε μοιραία όταν δεν είσαι μέσα στο σπίτι σου καλά, μην περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα έξω. Περιμέναμε ότι η εθνική θα κάνει κοιλιά κάποια στιγμή. Είναι φυσιολογικό. Δεν γίναμε ξαφνικά ούτε Βραζιλία, ούτε Γαλλία, ούτε Γερμανία. Είμαστε μια μικρή χώρα με συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας στην Πορτογαλία. Δεν ξεφύγαμε ποτέ από τη γραμμή που μας είχε δώσει ο κύριος Ρεχάγκελ και με λίγη τύχη κατακτήσαμε το κύπελλο. Τα πρώτα βήματα της εθνικής με τον νέο προπονητή είναι θετικά. Δείχνουμε να συσπειρωνόμαστε. Διότι ένα από τα όπλα μας ήταν το γεγονός ότι ήμασταν ομάδα μέσα στα αποδυτήρια».

Για τον Αναστασιάδη:

«Σίγουρα έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις και χειρότερες, αλλά ειλικρινά δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω ούτε τον κόουτς, ούτε τον Παπασταθόπουλο. Καταλαβαίνετε ότι είναι στενάχωρα πράγματα αυτά. Ας τραβήξουμε μια γραμμή. Η εθνική ομάδα δεν είναι κανενός. Είναι όλων των Ελλήνων. Όπως είπα και πριν, η ομάδα βρίσκεται πλέον σε έναν πολύ σωστό δρόμο. Σας διαβεβαιώνω ότι οι συμπαίκτες μου από το 2004 πικράθηκαν πολύ. Κανείς απ' όσους διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αλλά επειδή έχουμε καιρό να δούμε εθνική ομάδα και να γουστάρουμε είναι ευκαιρία τώρα διότι η φανέλα έχει βαρύνει και πρέπει να την κρατήσουμε εκεί. Ό,τι μας ζητηθεί να κάνουμε θα το κάνουμε για να βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε όμως να βλέπουμε τέτοια πράγματα που προσβάλλουν την εθνική ομάδα. Ας τα αφήσουμε καλύτερα απ' έξω».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα