Φαν'τ Σιπ: «Στείλαμε το μήνυμα ότι η Εθνική δεν είναι για να έρθει κάποιος για ξεκούραση»!

Δημήτρης Τομαράς
Φαν'τ Σιπ: «Στείλαμε το μήνυμα ότι η Εθνική δεν είναι για να έρθει κάποιος για ξεκούραση»!

bet365

Ο Ολλανδός προπονητής εξήγησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το τι άλλαξε στην Εθνική ομάδα και παρουσιάζει αυτήν την βελτίωση και τέτοια εικόνα. Τι μήνυμα έστειλε για τους διεθνείς.
Ο Τζον Φαν'τ Σιπ υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου για:
Το παιχνίδι με τη Βοσνία: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Όμως είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι από το πως παίξαμε και την γενικότερη παρουσία και εμφάνισή μας. Κυρίως για αυτό. Είμαστε εδώ και δουλεύουμε από την 1η Αυγούστου. Είναι 4 ματς που έχουμε κάνει πρόοδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ήταν ένα ακόμα βήμα. Ένα μικρό βήμα ως προς αυτά που θέλουμε να πετύχουμε.
Το κλειδί του ματς: Δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε ήταν ότι είχαμε περισσότερη 'φρεσκάδα'. Ίσως η Βοσνία να ήταν πιο κουρασμένη από το περασμένο ματς. Βάλαμε νέα πρόσωπα. Προτιμήσαμε πιο ξεκούραστους παίκτες. Το α' μέρος δεν ήταν τόσο εύκολο, όμως στο β' είχαμε πιο καλή εικόνα και μεγαλύτερη 'φρεσκάδα'. Αυτή η 'φρεσκάδα' και η φυσική κατάσταση μας βοήθησε.
Τι θέλει να δει στην συνέχεια από την Εθνική: Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σήμερα παίξαμε αλλιώς. Είχαμε περισσόρερο την μπάλα στα πόδια μας. Παρουσιάσαμε καλά δείγματα και στο πως αμυνθήκαμε. Ήμασταν πιο συμπαγείς. Ήταν διαφορετικό το ματς σε σχέση με την Ιταλία. Θέλουμε να παίξουμε αλλιώς. Θέλουμε τα παιδιά να το πιστέψουν περισσότερο, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αποδώσουν πιο καλά. Είμαστε σε μία διαδικασία μετάβασης αλλά τα σημάδια είναι καλά. Ότι ζητήσαμε το κάνανε τα παιδιά. Ναι όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, όμως εκτός από αυτό θέλουμε την βελτίωση. Μέσα από την βελτίωση και όταν θα γίνουν όλα όσα περιμένουμε θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα.
Το πως άλλαξε την ψυχολογία των παικτών τόσο γρήγορα και ειδικά μετά το ματς με το Λιχτενστάιν: Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε με την Εθνική και είχαμε πολλή δουλειά. Όμως ήρθαμε πιο κοντά με τους παίκτες και είδαμε περισσότερους ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε πλέον πιο καλά τους παίκτες και στο ποιοι ταιριάζουν πιο πολύ στο στιλ που θέλουμε να παίξουμε. Σήμερα είδαμε καλά σημάδια στην απόδοση της ομάδας και στο πως αλλάζουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Δείξαμε πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και όχι να είναι αμυντική και να κοιτάζει τις αντεπιθέσεις. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα όμως ακόμα 'χτίζουμε' την ομάδα.
Τις επιλογές του σε αλλαγές προσώπων και το τι θέλει από τους διεθνείς: Μιλήσαμε με τους παίκτες. Βάλαμε κανόνες. Στείλαμε το μήνυμα ότι η Εθνική δεν είναι για ξεκούραση. Δεν έρχεσαι στην Εθνική για να ξεκουραστείς. Στείλαμε το μήνυμα ότι ήρθαμε να φτιάξουμε κάτι νέο και άπαντες πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Δεν είμαστε όμως αστυνομία. Όλα αυτά σε καλό κλίμα. Να γίνονται σε καλό κλίμα. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Φετφατζίδης. Έκανε ένα λάθος και σήμερα τον βάλαμε και έφτιαξε την φάση του 2-1. Έτσι θέλουμε να δουλέψουμε. Να δώσουμε το κουράγιο και την καλή ψυχολογία στους παίκτες. Να παίξουν και ας κάνουν λάθη. Να είμαστε ομάδα και να μάθουμε να είμαστε έτσι εντός και εκτός γηπέδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα