Στιβ Κωνσταντινίδης στo gazzetta.gr: «Μεγάλη τιμή μου να δουλέψω στην Εθνική»

Στιβ Κωνσταντινίδης στo gazzetta.gr: «Μεγάλη τιμή μου να δουλέψω στην Εθνική»

bet365

O Στιβ Κωνσταντινίδης είναι σύμφωνα με την Daily Mirror υποψήφιος για το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική. Διαβάστε τι δήλωσε στο gazzetta.gr, ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Εθνικής Ινδίας

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης, ο οποίος την σεζόν 2013/14 θήτευσε στο πλευρό του Λόρι Σάντσες στον Απόλλωνα Σμύρνης, θεωρείται ως ένας ιεραπόστολος του ποδοσφαίρου.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει δουλέψει σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική έχοντας να επιδείξει αξιοθαύμαστες επιτυχίες με τα εθνικά συγκροτήματα τα οποία ανέλαβε.

Ο 56χρονος προπονητής για μια τετραετία εργάστηκε στην εθνική Ινδίας καταφέρνοντας να οδηγήσει την ομάδα της ασιατικής χώρας από την 173η θέση του παγκόσμιου ranking της FIFA στην 97η, αλλά και στα τελικά του Ασιατικού Κυπέλλου κάτι που θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα της Ινδίας!

Ο Kωνσταντινίδης όπως τόνισε στο gazzetta.gr έχει δεχθεί προτάσεις από Μαρόκο, Αίγυπτο, Ουγκάντα, Ταϊλάνδη και Τανζανία, ωστόσο δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ συνεχίζει να ψάχνει για τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη, με τον ομογενή τεχνικό να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους.

«Το βιογραφικό μου βρίσκεται στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας. Ο μάνατζερ μου, Ρομπ Σιγκάλ, ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί και τον Φρανκ Λάμπαρντ, απ' όσο γνωρίζω έχει έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας.

Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να εργαστώ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και θα παρατούσα τα πάντα γι' αυτό. Το θέλω με όλη μου την ψυχή».

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης δηλώνει γνώστης της ελληνικής νοοτροπίας, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για να καθοδηγήσει εθνικές ομάδες.

«Γνωρίζω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει για να βρει η Εθνική τον δρόμο της. Έχω περάσει από πολλές εθνικές ομάδες όπως είναι οι Ινδία, Ρουάντα, Μαλάουι, Νεπάλ και Σουδάν, ενώ ήμουν και στον Απόλλωνα Σμύρνης».

Ο πρώην προπονητής της Ινδίας αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα που έφερε με την ασιατική χώρα.

«Κάλεσα στην εθνική μέσα σε 4 χρόνια 48 νέους παίκτες. Αγωνιστήκαμε στα τελικά του Ασιατικού Κυπέλλου. Από τους 23 παίκτες της αποστολής οι 14 ήταν κάτω των 23 ετών, οι 6 κάτω των 21 και οι 2 κάτω των 20. Οι περισσότεροι προπονητές κοιτάζουν μόνο το σήμερα. Για μένα προτεραιότητα είναι να βελτιώνω τους νέους ποδοσφαιριστές και να ασχολούμαι με όλα τα κλιμάκια στην εθνική ομάδα, δίνοντας ευκαιρίες στους ταλαντούχους παίκτες».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα