Αϊντχόφεν - Άγιαξ 5-2: Πεντάρα, κατάρρευση και ουραγός στην Eredivisie!

Νίκος Κικίδης
Άγιαξ

bet365

Η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν έστησε πάρτι στο β΄μέρος κόντρα στον Άγιαξ, τον διέλυσε με το τελικό 5-2 και τον εξόρισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ποιος θα το περίμενε πως ο άλλοτε κραταιός Άγιαξ θα έφτανε σε αυτή τη θέση... Στην τελευταία για να είμαστε ακριβείς, καθώς η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν φρόντισε να τον συντρίψει με πεντάρα ανατροπής (5-2) και να τον στείλει στα τάρταρα της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η απομάκρυνση του Μόρις Στέιν από τον πάγκο τελικά δεν αποδείχθηκε βάλσαμο για τον Αίαντα, ο οποίος μπορεί να προηγήθηκε στην έδρα της PSV αλλά το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε κόλαση. Φαν ντε Μπούμεν (10΄) και Μπρόμπεϊ (40΄) έβαλαν τον αντίπαλο της ΑΕΚ δυο φορές μπροστά στο σκορ με ενδιάμεση ισοφάριση του Λοσάνο στο 20΄, όμως στην επανάληψη η Αϊντχόφεν πάτησε απότομα το γκάζι.

Μέσα σε ένα ονειρικό δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με 4-2 χάρη στα γκολ των Ντε Γιονγκ (50΄), Σαϊμπαρί (53΄) και Λοσάνο (60΄), ο οποίος ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στο 72΄για να διευρύνει το νικηφόρο σερί της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν και να εξορίσει τον Άγιαξ στην τελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς.

 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα